Zoveel verdien ik inmiddels aan passieve inkomsten 1


Suzanne van Duijn (door Jacivibes)

Elke maand komt er bij mij geld binnen zonder dat ik daar ‘harde uren’ voor hoef te werken. Dit zijn mijn passieve inkomsten.

Passief inkomen, wie wil het niet? Geld kunnen verdienen zonder dat je aan het werk bent, dankzij online producten. Ik droomde er in 2019 van en heb er hard voor gewerkt. Inmiddels verdien ik maandelijks een leuk bedrag aan passieve inkomsten. In deze blog vertel ik meer!

Wat zijn passieve inkomsten?

Passief inkomen is het tegenovergestelde van actief inkomen. Bij actief inkomen verricht je werk, en krijg je daarvoor betaald. Bij passief inkomen hoef je geen actief werk te verrichten om betaald te worden. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van een boek of online cursus. Daarvan kan ik letterlijk in mijn slaap eentje verkopen! Natuurlijk heb ik daar wel eerst tijd ingestoken; een boek schrijft zichzelf niet, en een cursus komt er niet vanzelf. Maar als een product eenmaal staat, dan staat het. Of ik nu 10 of 100 cursussen verkoop; het kost mij niet meer werk. Dat noem ik passieve inkomsten!

Hoogste omzet so far in Q1+Q2

Hoeveel passieve inkomsten verdien ik?

Sinds 2019 verkoop ik e-books, en sinds 2020 verkoop ik ook een gewoon boek, een online cursus en een online training. Vanaf 2021 kwamen daar nog een online programma, een masterclass en een e-course bij. Inmiddels heb ik dan ook aardig wat passieve verdienmodellen, en verdien ik daar een leuk passief inkomen mee.

Q2, 2021

Ik neem even het tweede kwartaal van 2021 als voorbeeld. Vanuit Vrije Meid verdiende ik

 • €1000 aan boeken
 • €2300 aan Digital Nomad E-Courses
 • €800 via affiliate marketing op mijn blog
 • €2000 aan Freedom Queen
 • €100 aan e-books
 • €5500 aan online trainingen en Ontdek Jouw Missie

Vergelijking Q1, 2021

€11.700 totaal dus in Q2. Dat is gemiddeld een kleine €4000 per maand. Ter vergelijking: in Q1 was het circa €9000, dus gemiddeld €3000 per maand. Laten we zeggen dat ik in 2021 dus €3000-€4000 aan passieve inkomsten geniet met Vrije Meid.

Vrije Meid
Vrije Meid

Kosten

Hartstikke leuk, die passieve inkomsten. Maar ik praat hier over omzet. Ik maak ook nog kosten! Wat overblijft, is mijn bruto winst. Daarover moet ik nog inkomstenbelasting betalen. Ik maak gemiddeld €2500 aan kosten per maand (in 2021). Dus van die €3000-4000 blijft er op dit moment nog niet zoveel over. Een deel van de kosten zijn vaste kosten, die ik ‘moet’ maken. Een groot ander deel van de kosten maak ik omdat ik er voor kies. Zo heb ik bijvoorbeeld een businesscoach die mij al €1000 per maand kost. Denk verder aan:

 • Advertentiekosten
 • Freelancers / VA’s
 • Software en tools
 • Reiskosten
 • Zakelijke etentjes
 • En coaching dus

Ik zie veel van deze kosten echt als investering. Het levert me op de lange termijn meer op!

Hoe passief is het echt?

Dat ik niet meer mijn uren ruil voor geld, zegt niet dat ik helemaal niet hoef te werken voor mijn passieve inkomsten. Ik spendeer namelijk nog veel tijd aan het verkopen van mijn producten. Dat doe ik door:

 • Twee keer per week bloggen
 • Meerdere keren per week posten op Instagram
 • Elke week een nieuwsbrief versturen
 • Elke week een podcast maken

Marketing

Dat zijn mijn marketingwerkzaamheden. Ik ben hier zeker een volle dag per week mee bezig, en tussendoor zit ik natuurlijk nog vaker op Instagram…

Daarnaast heb ik een VA die voor mij posts plaatst op Facebook, Linkedin en Pinterest. Kortom, ik ben goed zichtbaar en goed vindbaar, en maak content die (uiteindelijk) converteert. Dit helpt zeker mee aan het verkopen van mijn online producten, en daarmee aan het verhogen van mijn ‘passief’ inkomen.

masterclass
Instagram

Schaalbare verdienmodellen

Ondanks dat ik niet meer mijn uren verkoop voor geld, maak ik dus nog zeker uren voor mijn passieve inkomsten. Daarom spreek ik eigenlijk liever van schaalbare verdienmodellen. Dit zijn verdienmodellen die je een keer opzet, maar vervolgens onbeperkt kunt gebruiken. Natuurlijk moet je aan marketing doen om ook echt te verkopen, maar het kost mij niet meer tijd als ik dubbel zoveel verkoop. Het is goed schaalbaar!

Wil jij ook schaalbare verdienmodellen opzetten voor meer passief inkomen? Check dan mijn online programma Freedom Queen.

Ander inkomen

Naast mijn passief inkomen, heb ik nog inkomen uit ‘actief werk’. Zo ben ik in te huren als coach. Daarnaast heb ik mijn tweede bedrijf; Snappr. Daarmee hebben we ook passieve inkomsten uit online producten, en hebben we een team dat het uitvoerende werk doet. Al met al levert het me een leuk inkomen op! Dit was mijn totale omzet in Q1 en Q2 van 2021 >

Heb jij al passieve inkomsten?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Pre-order nu mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang een gratis cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Zoveel verdien ik inmiddels aan passieve inkomsten