Hoe krijg je een groeimindset?


groeimindset

Wat is een fixed mindset en wat is een growth mindset? En hoe ga je van denken in beperkingen naar zo’n groeimindset?

Alles is te Googelen.

Toch?

Alle theorie is er. De kennis ligt voor het oprapen. Ik kan je zó vertellen hoe je locatie-onafhankelijk kan ondernemen, of hoe je je Instagram kan laten groeien.

Waarom we dan toch vaak geen actie ondernemen?

Waarom veel mensen nog steeds vast zitten op een kantoor?

Waarom niet iedereen al lang duizenden Instagram-volgers heeft?

Waarom niet iedereen die droomreis maakt?

Omdat de praktijk zoveel moeilijker is dan de theorie.

Theorie vs praktijk

Theorie in de praktijk brengen, en dealen met de tegenslagen die je dan krijgt. Dát is moeilijk.

Op papier lijkt het soms zo simpel. Maar om te slagen, of zelfs te beginnen, dat is andere koek!

Maar wat is dit ongrijpbare puzzelstukje dan? Wat maakt dat de één wel slaagt en de andere niet? Wat maakt dat iemand opgeeft en een ander doorzet?

Dat puzzelstukje noem ik mindset.

mindset

Wat is mindset?

Mindset is een beetje een jeukwoord geworden. Maar wat ik bedoel, is je mind. Je overtuigingen. De drive. Hoe je denkt. Jouw manier van denken. Het is zo belangrijk!

Een goede mindset alleen brengt je geen wonderen. Je moet nog steeds in actie komen. Maar dat gaat zoveel moeilijker met een fixed mindset. Succesvol word je met een growth mindset.

Hoe ik het geheim ontdekte

Ik ontdekte het geheim van een groeimindset, denk ik, eind 2016. Begin dat jaar was ik gestart als ondernemer. Ik wilde meer vrijheid, vaker kunnen reizen, overal kunnen werken. Daarom werd ik locatie-onafhankelijk ondernemer. Ik had al een aantal opdrachtgevers, zocht er een paar bij, boekte een ticket en stapte met mijn laptop in het vliegtuig. Twee weken nadat ik officieel eigen baas was geworden, werkte ik vanuit Thailand. Living the dream!

Heel 2016 vroeg ik mij af wat ik miste. Ik zag misschien iets over het hoofd? Want waarom deed niet iedereen dit? Locatie-onafhankelijk ondernemen was heerlijk! Ondernemen was helemaal niet zo lastig. Ik kwam prima rond en reisde meer dan ooit. Wat hield mensen tegen..?

Je hebt eigenlijk slechts twee dingen nodig om locatie-onafhankelijk te werken.

1. Locatie-onafhankelijk werk
2. De autonomie om zelf je werkplek te kiezen

That’s it! Of niet?

Digital nomad in Costa Rica

Ik zag om me heen veel mensen die in theorie locatie-onafhankelijk werk hadden, en ook eigen baas waren, maar toch elke dag van 9 tot 5 bij de klant op kantoor zaten. Mensen die ook vanuit het buitenland wilden werken, meer wilden reizen, maar dat niet deden.

Toen besefte ik wat mij onderscheidde van die anderen. Wat digital nomads onderscheidt van mensen die wel willen maar niet doen.

De derde vereiste bleek mindset. Althans, een goede mindset. Je manier van denken!

Wat is een groeimindset?

Wat is een goede mindset? Dat is een growth mindset, geen fixed mindset.
Een growth mindset staat open voor groei, voor verbetering. Een fixed mindset denkt in doorgeroeste patronen en vooral in beperkingen. Ik denk liever in overvloed, in kansen. Ik wil niet kiezen vanuit angst.

Wat levert het op?

Mijn groeimindset heeft mij geholpen om voor mezelf te kiezen, eigen baas te worden en locatie-onafhankelijk te werken. Maar ik was er nog niet. Een mindset is een work in process. Er is altijd ruimte voor groei. Bij elke nieuwe uitdaging, heb je een keuze. Groeien of stoppen. Kies je voor zelfontwikkeling? Of blijf je hangen in wat is? Geef je op?

Investeer in je mindset

Afgelopen jaren investeerde ik enorm veel tijd en geld in zelfontwikkeling, strategie en kennis, maar bovenal in mijn eigen mindset. Van coaching tot breathwork, en van Tony Robbins tot een stilte retraite. Daarnaast heb ik tientallen boeken gelezen, succesvolle ondernemers geïnterviewd en ACTIE ondernomen. Ik groeide als persoon, en daardoor groeide mijn bedrijf en inkomen. Daardoor heb ik meerdere dromen laten uitkomen. Een boek. Een TEDx Talk. Een succesvolle cursus. Mensen helpen als coach. Een tweede boek.

Kweek een groeimindset

Voel jij ook dat er meer in het vat zit? Wil jij niet langer denken in beperkingen, maar in mogelijkheden? Je angsten achter je laten en je volle potentie gaan leven?

Ga werken aan die groeimindset! Reken af met belemmerende overtuigingen en sta open voor wat je echt wilt. In combinatie met een concreet stappenplan, weet ik zeker dat jij je dromen gaat realiseren. Dat is precies het doel van de Mindset Masterclass.

Suits & Sundays Utrecht
Suits & Sundays

Mindset Masterclass

De Mindset Masterclass is een offline event waar ik jou samen met NLP-practitioner Robin Maas ga helpen om jouw mindset te shiften.

Datum: zaterdag 13 november
Tijd: 10:30 – 16:30 uur
Locatie: Suits & Sundays, Utrecht
Investering: €147,- (excl. BTW, incl. koffie, thee, snacks en gezonde lunch)

Er is een beperkt aantal plekken (want fysiek event), dus wees er snel bij en meld je hier aan >

OP = OP!

N.B. Deze earlybirdkorting geldt tot 15 oktober a.s. Daarna gaat de prijs omhoog!

Zien we je dan?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Pre-order mijn boek De route naar €100.000 per jaar >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *