Zij verdient een ton: Anne Elise Wouters 2


Anne Elise Wouters
Anne Elise Wouters

Hoe kan je een ton per jaar verdienen? Want dat willen we allemaal wel! Anne Elise Wouters (28) draait een ton omzet per maand(!) met haar e-commerce business.

De vrijheid hebben om de wereld over te reizen, tijd hebben voor je passies en werk doen wat je leuk vindt? Anne Elise Wouters (28) heeft haar ultieme balans gevonden. Dankzij haar succesvolle e-commerce business (dropshipping) verdient ze een ton per maand (20-30% winstmarge), kan ze werken waar ze wil en reizen wanneer ze wil. Bovendien heeft ze genoeg tijd en geld voor haar passie: salsa dansen. Ik sprak Anne over het opzetten van een e-commerce business, de negatieve reputatie van dropshipping, mindset en wat het met je doet om op jonge leeftijd een miljoen per jaar te draaien.

1. Kan je je even voorstellen? Wie is Anne?

“Ik ben Anne Elise Wouters, 28 jaar en ik kom uit Amsterdam. In het dagelijks leven houd ik mij bezig met salsadansen en mijn e-commercebusiness. Ik ben professioneel salsadanseres, wat betekent dat ik meedoe aan wedstrijden, ingehuurd word als danseres, en ook lesgeef in salsadansen.

Mijn e-commerce business is een webshop waar ik producten verkoop via dropshipping. Ik kan werken waar ik wil, dus ik ben locatie-onafhankelijk. Hierdoor reis ik veel; ik heb momenteel geen vaste verblijfplaats. Dankzij mijn onderneming kan ik mij een groot deel van de tijd bezighouden met mijn passie dansen.

Ik heb multi media design gestudeerd aan de HvA, waardoor ik websites leerde bouwen. Dat heb ik in eerste instantie als freelancer gedaan voor anderen. Maar het bleef uurtje-factuurtje. Ik wilde een bedrijf dat kon doorlopen zonder dat ik aan het werk hoefde te zijn.”

2. Hoe ben je op dit punt terecht gekomen?

“Tijdens mijn studie ben ik via een uitwisseling in New York City terecht gekomen; de salsa hoofdstad van de wereld. Daar heb ik gedanst bij een gerenommeerde dansschool. Omdat ik daar nog niet genoeg mee verdiende, werkte ik daarnaast als aupair voor Nederlandse gezinnen. Ik wilde ook niet financieel afhankelijk zijn van het dansen; en moeten dansen voor mijn geld. Liever ging ik naast het dansen een online business creëren. Zo kwam ik uiteindelijk bij dropshipping uit. Ik heb de Dropship Academy van Joshua Kaats gevolgd. Dat heeft mijn leven veranderd.”

3. Vertel eens; hoe begon je jouw e-commerce business?

“In de cursus leerde ik stap voor stap hoe ik alles moest opzetten. Ik begon met het bouwen van een website, specifiek een webwinkel. Dit kan via Shopify. Ik vond leveranciers uit China. Via de community van de Dropship Academy leerde ik veel praktische zaken van andere dropshippers. Ik heb talloze webshops opgezet voor ik de juiste snaar wist te raken. Vaak moet je 10 keer proberen, de 11de keer heb je een winnaar. De winkel die ik nu run, heb ik ongeveer een jaar, sinds eind 2020. Deze webshop genereert nu mijn inkomen. Ik verkoop vooral producten voor vrouwen: kleding en beauty. Ik kies dingen die ik zelf ook leuk zou vinden. Lange tijd deed ik alles zelf. Ik leerde hoe ik het goed kon vermarkten; ook omdat ik zelf de doelgroep ben. Dropshipment is een mannenwereld, dus als vrouw is dit mijn voordeel.”

4. Hoe komen mensen op jouw webshop terecht?

“Ik doe voornamelijk Facebook ads. In het begin is dat best spannend. Maar blijf oefenen en je wordt er steeds beter in. Inmiddels heb ik ook iemand die voor mij Google Ads doet, en iemand die voor mij e-mailmarketing doet. Met Pinterest heb ik ook een tijdje geëxperimenteerd.”

Anne Elise Wouters

5. Hoeveel verdien je er inmiddels mee?

“Rond de €100.000 omzet per maand. Het hangt van de maand af, en hoeveel energie ik er zelf in stop. Dit jaar draai ik dus een miljoen omzet. Ik heb hier keihard voor gewerkt. De winstmarge is ongeveer 20-30%. Dus van de €100.000 houd ik €20.000-€30.000 winst per maand over. Daar betaal ik natuurlijk nog belasting over.”

6. Is het makkelijk geld verdienen?

“Het is geen slapend rijk worden. Put in the work! Het eerste half jaar maakte ik alleen maar verlies. De meeste mensen beginnen met €50 adverteren per dag. Als je dan tien producten test, verlies je €500 per dag. Maar dat is leergeld. Sinds corona heb ik heel veel gewerkt. Niemand ging zijn huis uit en ik had nota bene een gebroken teen. Ik zat de hele dag achter mijn laptop. Heel 2020 heb ik doorgewerkt. Ik moest investeren, maar kan er nu de vruchten van plukken. Eind 2020 begon het echt te lopen.”

7. Hoe hield je vol?

“Ik wist dat ik moest volhouden, om een winnend product te vinden. Veel mensen in de community hadden een soortgelijk verhaal. Daardoor zette ik door. Ook omdat ik een sterk verlangen had om niet meer terug te gaan naar mijn oude manier van werken. Ik wist waar ik het voor deed. Je moet eerst investeren voordat je er iets uithaalt. “

Anne Elise Wouters

8. Hoeveel uur werk je nog?

“Het wisselt. Soms werk ik superveel, de andere week ben ik veel aan het chillen. Advertenties moet je wel goed in de gaten houden. Over het algemeen ben ik elke dag wel minimaal twee uur aan het werk. Zo houd ik ook veel tijd over voor het salsadansen.”

9. Hoe komt dropshipping aan haar slechte imago?

“De bekende dropshippers die adverteren met hun cursussen, focussen een beetje op ‘veel geld verdienen’. Daardoor lijkt het misschien snel een scam. Maar het kan dus echt. Mijn ouders vroegen laatst wanneer ik een echte baan ging zoeken. Ze weten wel dat ik succesvol ben, maar ik loop niet met mijn inkomen te koop.”

10. Hoe is je mindset?

“Toen ik mijn business begon, ben ik mij ook gaan bezig houden met mindset. Ik merkte meteen dat het hand in hand ging. De cursus van Joshua leerde mij groter te dromen. Het boek ‘Master Your Mindset‘ was ook een enorme motivatie. Ik leerde denken in mogelijkheden, in plaats van direct in bezwaren te denken. Dat gaf me houvast. Ik had een drive (het dansen), ik deed wat ik leuk vond (websites maken), en ik had voorbeelden (zoals Joshua) waardoor ik wist dat het kon.”

Screenshot verkopen

11. Meer boeken die je hebben geïnspireerd?

Rich Dad, Poor Dad! Dat gaat meer over geld. Dat je ook op andere manieren geld kan verdienen dan alleen het standaard ‘je gaat studeren en zoekt een baan’. Je kan geld voor je laten werken door iets op te zetten dat door draait als je niet een het werk bent. Ik ben ook begonnen met beleggen via BUX Zero. Al houd ik mij nog niet echt bezig met FIRE worden. Ik geniet van het moment en denk nu niet verder dan vijf jaar vooruit.”

12. Wat zijn jouw dromen en doelen nog?

“Terug naar New York, meer dansen, meer les geven, meer optreden. Salsa dansen verrijkt mijn leven. Dat wil ik anderen ook meegeven. Het geeft zo’n vrij gevoel. En iedereen kan het leren. Ik heb ook niet vanaf mijn derde op ballet gezeten. Ik ben op salsales gegaan toen ik 16-17 jaar was. Het mooie is dat het niet alleen een hobby is, maar ook een sport. Het is gezond! Het is sociaal, met mooie muziek. De energie die je ervan krijgt is super. Salsa dansen is zeker verbonden met mindset! Ik ben nog zoekende hoe ik zoveel mogelijk mensen hiermee kan laten kennismaken. Misschien wordt het wel een online training of webshop.

Sowieso wil ik meer jonge meiden inspireren om ook buiten het gebaande pad te kijken. Ontdek waar echt je hart ligt, wees niet bang en ga ervoor. Ik was vroeger ook bang en onzeker. Ik was ongelukkig en niet blij met mezelf. Maar ik bleef actie ondernemen en dingen zoeken die ik leuk vond. Zo ontdek je waar je goed in bent en kan je jezelf ontwikkelen. Dan word je zelfverzekerd. Daar zou ik anderen wel mee willen helpen.”

Volg Anne via Instagram (of hier) of check haar website >

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

boek

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Zij verdient een ton: Anne Elise Wouters