Zij verdient een ton: Sam Lasaroms van Koffietje 2


Sam Lasaroms Koffietje
Koffietje.nl

Sam Lasaroms (28) van Koffietje.nl draaide in 2021 maar liefst €99.000 omzet met haar koffieblog. Wat zijn haar verdienmodellen? Hoe komen klanten bij haar terecht? Ik sprak Sam voor mijn rubriek Zij verdient een ton.

Hoe kan je geld verdienen met een koffieblog? Dat vroeg ik mij af toen ik eind 2019 Sam Lasaroms ontmoette. De oprichter van Koffietje.nl heeft inmiddels 450 reviews van koffiebarretjes op haar platform én draaide in 2021 (bijna) een ton omzet. Welke verdienmodellen heeft Koffietje? Hoe komen bezoekers en klanten bij haar terecht? En welke plannen heeft Sam voor 2022? Ik sprak de koffiefanaat voor mijn rubriek.

Of luister het hele interview terug:

1. Kan je je even voorstellen?

“Ik ben Sam Lasaroms, 28 jaar en ik woon in Weert, vlakbij Eindhoven. Ik ben koffieblogger en oprichter van Koffietje.nl. Mijn liefde voor koffie begon tijdens mijn laatste baan in loondienst. Het kantoor zat boven een koffiebar, waar ik dagelijks heen ging om de nieuwste koffie te proberen. Ik zocht naar een platform om reviews achter te laten over de leukste koffiebarretjes, maar kon niets vinden. Toen ben ik zelf – in 2018 – een platform gestart. Ik drink soms wel zes koffietjes per dag.”

2. Wat ik mij twee jaar geleden afvroeg: hoe kan je geld verdienen als koffieblogger? Hoe keek jij daar toen tegenaan?

“Eind 2019 ontmoetten wij elkaar tijdens mijn eerste koffiemarathon. Ik had toen nog geen verdienmodel met Koffietje. Mijn focus lag vooral op het bezoeken van zoveel mogelijk koffiebars en het creëren van zoveel mogelijk content. Mijn drijfveer was echt mijn passie voor (speciality) koffie.”

3. Hoe verdien jij nu je geld? Wat zijn de verdienmodellen van Koffietje?

“Koffietje heeft inmiddels drie verdienmodellen:

  1. De Koffiebox
  2. De webshop met must-haves voor koffiefanaten
  3. Mijn eigen koffiekopjes

De Koffiebox is een door mij samengestelde box met de lekkerste gebrande koffie. In mijn webshop verkoop ik must-haves zoals drippers en grinders. Mijn eigen koffiekopjes heb ik zelf laten ontwikkelen en verkoop ik ook in mijn webshop. Ik verkoop veelal aan consumenten, niet aan de koffiebars waar ik over schrijf.”

4. Wat was in 2021 je omzet met Koffietje?

“In 2021 heb ik bijna een ton omzet gedraaid; totaal €99.000 omzet. Mijn omzet komt echt door een combinatie van de drie verdienmodellen. Al verdien ik relatief het meeste aan mijn eigen producten; de Koffiebox en koffiekopjes. Op de andere producten uit de webshop pak ik de marge. Ik had twee jaar geleden niet gedacht dat ik hier al zou staan. De webshop ging begin 2020 live. Ik denk dat corona juist heeft bijgedragen aan de groei. Mensen werken thuis en willen daar ook goede koffie drinken.”

Sam Lasaroms Koffietje

5. Hoeveel kosten heb je? Waaraan?

“Ongeveer de helft van de omzet gaat naar de inkoop van de producten. Daarnaast maak ik nog kosten aan vrachtkosten en verpakkingsmateriaal. Verder heb ik weinig kosten. Ik heb geen personeel en geen kantoor. De voorraad staat bij mij thuis. Mijn moeder helpt mij soms met het verzenden van pakketten. Met mijn vriend kan ik goed sparren over het ondernemerschap.”

6. Wat is je favoriete koffiebar in Nederland? En je favo koffiestad?

“Ik wil verrast worden wanneer ik een zaak binnenstap. En dan vooral qua koffie. Als ik een paar koffiebarren moet noemen, zeg ik Sip First in Breda en Hummingbird in Amsterdam. Sowieso is Amsterdam mijn favoriete koffiestad van Nederland. Buiten Nederland vind ik Praag heel vooruitstrevend op het gebied van specialty coffee.”

Sam Lasaroms Koffietje

7. Hoeveel uur werk je ongeveer per week?

“De meeste weken werk ik wel 40 uur. Het begin en einde van de maand is het vaak druk met de Koffiebox. Ik besteed veel tijd aan het maken van content, optimaliseren, brainstormen en nieuwe ideeën uitwerken, klantenservice en het versturen van pakketten. Mijn vriend helpt me af en toe met de website. Misschien dat ik dit jaar taken wil uitbesteden, vooral op het gebied van marketing en verzending. Als ik nu op vakantie ben, ligt dat stil.”

8. Welke doelen heb je voor 2022 voor Koffietje?

“Mijn omzetdoel voor 2022 is €150.000. Dit wil ik bereiken door meer Koffieboxen, koffiekopjes en andere producten te verkopen. Dat kan door meer bezoekers naar Koffietje te trekken. Daarom heb ik vooral contentdoelen gesteld. Door meer goede blogs, zullen mijn websitebezoekers groeien. Daarnaast wil ik een nieuw verdienmodel lanceren rondom de Koffiebox. Uiteindelijk wil ik ook iemand inhuren voor het magazijn en de marketing. Op dit moment helpt mijn moeder mij met het verzenden van pakketjes als ik het druk heb of op vakantie ben.”

Koffietje
Koffietje

9. Hoe heb je je site en inkomen in korte tijd zo laten groeien?

“Inmiddels trekt Koffietje.nl circa 200.000 bezoekers per jaar. De meeste bezoekers komen vanuit Google, via SEO en een klein deel SEA. Mensen schrijven zich in voor mijn nieuwsbrief. Ik verstuur elke maand een mailing met nieuwtjes. In elke mail zit ook een commercieel aanbod, voor bijvoorbeeld de Koffiebox of nieuwe producten in mijn webshop. Ik verkoop meestal wel 20 Koffieboxen als ik een mail uitstuur.”

10. Wie of wat inspireert jou op het gebied van ondernemen?

“Feedback van bezoekers en klanten inspireert mij. Op basis hiervan kan ik Koffietje weer verbeteren. Klantenservice is sowieso super belangrijk. De podcast De Psychologie van Succes vond ik erg goed. Boeken lees ik weinig, koffieboeken daargelaten.”

Meer weten? Volg Sam op Instagram via @koffietje.nl >

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Zij verdient een ton: Sam Lasaroms van Koffietje