Geld lenen voor mijn bedrijf, waar kan ik terecht?


Geld

Wil je jouw bedrijf (online) uitbreiden, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Schuif het plan dan niet direct op de lange baan, want je kunt geld lenen. Door zo’n lening is het waarschijnlijk alsnog mogelijk om de gewenste investering te doen.

Ondernemers die nog niet eerder zakelijk geld geleend hebben, weten misschien niet waar zij terecht kunnen voor zo’n lening. Geldt dit ook voor jou? Lees dan vooral verder. In deze tekst lees je namelijk precies waar je terecht kunt als je geld wilt lenen voor jouw bedrijf.

Bank of online geldverstrekker

Als ondernemer kun je bij verschillende partijen terecht als je een bedrijfslening aan wilt vragen. Je kunt je allereerst tot een bank richten. Naast persoonlijke leningen bieden de meeste banken namelijk ook zakelijke leningen aan. Kun je bij een bank geen geschikte lening vinden of vind je de kosten aan de hoge kant? Dan kun je kijken of je een online geldverstrekker kunt vinden met een beter aanbod. Vandaag de dag zijn er talloze online geldverstrekkers waarbij je een lening voor je bedrijf af kunt sluiten. Reden genoeg om je niet alleen tot banken te beperken.

Verdiep je in het aanbod

Ondernemers die nog niet eerder zakelijk geld geleend hebben, denken vaak dat er maar één soort zakelijke financiering is. Dit is een misvatting, want bij de meeste banken kun je uit verschillende vormen van lenen kiezen. Je kunt allereerst een zakelijke lening aanvragen. Deze financieringsvorm is geschikt voor de aankoop van een nieuwe machine, uitbreiding van je bedrijf of andere langlopende investeringen. Daarnaast kun je geld lenen voor een bedrijfsovername. Wil je een bedrijfspand kopen? Dan kun je een zakelijke hypotheek aanvragen. Bij deze financieringsvormen stort een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw zakelijke rekening, waardoor je er direct de gewenste investering mee kunt doen.

Zakelijke lening of zakelijk krediet

Naast een zakelijke lening en bedrijfshypotheek kun je ook zakelijk krediet aanvragen. Dit is vooral handig als je op de korte termijn geld nodig hebt, bijvoorbeeld om de dagelijkse uitgaven voor je bedrijf te betalen of een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Een geldverstrekker stort het geld bij deze financieringsvorm niet op je zakelijke rekening, maar opent een speciale rekening waar jij toegang tot krijgt. Heb je geld nodig? Dan neem je dit simpelweg van de rekening op. Je bepaalt zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet.

Hoe dien je een aanvraag in?

Wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan ben je vast benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. Dit hangt af van de financieringsvorm waarvoor je kiest en het bedrag dat je wilt lenen. Een zakelijke lening en zakelijk krediet kun je bij de meeste geldverstrekkers online aanvragen, maar voor een zakelijke hypotheek moet je bijvoorbeeld een afspraak inplannen met een adviseur.

Je kunt een zakelijke lening en bedrijfskrediet overigens niet altijd online aanvragen. Dit kan bij de meeste geldverstrekkers namelijk maar tot een maximaal bedrag. Wil je meer lenen dan dit bedrag? Dan kan dit vaak wel, maar alleen als je een gesprek inplant. Hier hoef je de deur niet altijd voor uit, want bij veel banken vindt dit gesprek online plaats.

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Schrijf je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *