Mijn 22 hoogtepunten van 2022


met Niels en Storm
Met Niels en Storm

Het jaar zit er bijna op, en dus blik ik traditiegetrouw terug op de hoogtepunten van 2022.

Even eerlijk: ik heb mijn blog een beetje slecht behandeld de laatste maanden. Of misschien wel heel 2022. Ik denk dat dit een jaar was waarin ik minder heb geblogd dan ooit! Natuurlijk werd ik moeder en zat ik de hele zomer in de verlofbubbel, maar ook nu ik weer werk schiet de blog er vaak bij in. Ik werk minder en moet prioriteiten stellen… Mijn (grotendeels onbetaalde) blog komt dan onderaan het lijstje…

Maar een jaaroverzicht 2022 kon niet ontbreken! Daar maak ik graag tijd voor. Dus hierbij: mijn 22 hoogtepunten van 2022.

1. Snappr verkocht

Mediatic neemt Snappr over
Mediatic neemt Snappr over

In januari voerden we de laatste gesprekken en 1 februari was het officieel: ons tweede bedrijf Snappr was verkocht! Wat een mijlpaal! Wat een trots. Wat een rust. Wat ontzettend fijn!

2. Stiltedag op de Hoorneboeg

Stilte retraite
Stilte retraite op de Hoorneboeg

Ik deed net als vorig jaar weer wat een persoonlijke ontwikkeling, waaronder een stiltedag bij de Hoorneboeg. Het was minder spannend en minder intensief dan een stilteweekend van drie dagen, maar daardoor ook wel heel toegankelijk en fijn.

3. Laatste loodjes van mijn zwangerschap

Verlof
Fotograaf: Elke Verbruggen

Wat heb ik genoten van mijn zwangerschap! Ik vond het zo bijzonder om mee te maken, om mijn lichaam te zien veranderen en om dagelijks een baby in je buik te voelen. Ik liet mijn buik vereeuwigen in een beeldje en liet mij fotograferen in Zandvoort.

4. Antwerpen

Antwerpen
Antwerpen

Om de verkoop van Snappr te vieren, ging ik met Chantal een nachtje naar Antwerpen. We hadden een heerlijk decadent hotel en gingen chic uiteten. Ik was inmiddels hoogzwanger, dus we namen lekker de taxi, gingen op tijd naar bed en ontbeten uitgebreid in het hotel.

5. Bevallen van Storm

De bevalling Storm
De bevalling

En toen was het 8 april en begon de bevalling! Mijn vliezen waren al even gebroken, maar in de nacht van 8 april kwam het eindelijk op gang. Helaas namen de weeën af in het ziekenhuis en ben ik uiteindelijk ingeleid. Om 21:40 uur werd toen onze lieve Storm geboren.

6. Kraamtijd

Fotoshoot Daisy new born Storm

Ik heb echt een geweldige kraamtijd gehad. De eerste dagen vooral in bed, met z’n drieën, een paar bezoekjes en onze fantastische kraamzorg Roos de Vries. Ook de weken erna heb ik echt zeer positief ervaren. We deden weinig, en hadden gelukkig een vrij makkelijke baby.

7. Veluwe

Veluwe

Op mijn eerste Moederdag reden we naar de Veluwe voor een eerste weekendje weg met baby! We verbleven in het Wikkelhouse van StayOkay Apeldoorn. Gelukkig bleek al snel dat je prima tripje kan maken met een kindje.

8. Griekenland

Griekenland
Lefkas

En dus vlogen we naar Griekenland voor een tweede, ‘echte’ vakantie met Storm. We huurden een huis op Lefkas met eigen zwembad, waar we vooral veel gechild hebben. Elke dag even lunchen in een leuk dorpje, en verder niet teveel willen.

9. Noordwijk & Zuid-Limburg

Zuid-Limburg
Zuid-Limburg

Deze zomer maakte ik nog twee tripjes: twee nachten naar Noordwijk en een weekje Zuid-Limburg. Noordwijk is altijd top, en Zuid-Limburg bleek het Toscane van Nederland te zijn. Helemaal toen we een hittegolf kregen!

10. Geïnterviewd door NU.nl, Radio NPO 1 en NRC

Nederland, Utrecht. 14 september 2022. Suzanne van Duijn. Kinderopvang. Foto: Dieuwertje Bravenboer

Toch wel een eer: ik werd geïnterviewd door NU.nl, op de radio en in NRC! Over succesvol ondernemen zonder je over de kop te werken, locatie-onafhankelijk werken en het kinderopvangprobleem…

11. Terug naar kantoor: nieuwe balans

Foto: Anouk Fotografeert

Over werken gesproken: daar begon ik 1 augustus weer mee. Bijna 4 maanden na de geboorte van Storm. Helaas was de kinderopvang vol en kon ik maar 2,5 dag per week aan de slag… maar het lukte!

12. Ik werd 34 jaar

Noordwijk
Op mijn verjaardag

En toen was ik alweer 34 jaar! Ik vierde mijn verjaardag met mijn twee mannen en een lekkere lunch in Noordwijk.

13. Eerste nachtje weg zonder kind

Ouddorp
Ouddorp

Eind augustus ging ik met mijn vriend voor het eerst een nachtje weg zonder Storm. We hadden namelijk een 40-jarig huwelijk in Ouddorp. Heel fijn om weer even ‘gewoon’ vriend en vriendin te zijn i.p.v. ouders.

14. Nachtje weg in een tiny cabin

En nog een nachtje weg! Met z’n drietjes mochten we een nachtje slapen in een tiny cabin op een leuke camping nabij Enkhuizen. Heerlijk in de natuur!

15. Live dag 1:1 coachklanten

In september organiseerde ik een live dag voor al mijn 1:1 coachklanten. Heel erg leuk om alle meiden samen te brengen. Dit deed me beseffen dat ik het echt fijn vind om offline te verbinden met ‘echte’ mensen. Overigens organiseerde ik voor mijn verlof ook een lunch voor mijn toenmalige 1:1 klanten en dit was ook heel gezellig!

16. Minimaliseren van mijn business

Ik nam afscheid van een deel van mijn business. Mijn Digital Nomad E-Course ging offline, een aantal e-books gingen offline, wat funnels gingen offline, en ik besloot Freedom Queen voorlopig niet meer te lanceren. Alle focus ligt voor nu op mijn 1:1 coachingtraject, waarbij ik ondernemers persoonlijk begeleid naar meer vrijheid.

17. Persreis Malta

Marsaxlokk
Marsaxlokk

Eind oktober vloog ik naar Malta… in mijn eentje! Althans, met een persreis, maar zonder vriend en baby. Ik had mijn eerste tripje voor mijn blog sinds ik moeder ben. Dat was even wennen natuurlijk, maar ook heerlijk! En wat was Malta leuk en gezellig!

18. Drie weken Mexico

Bacalar, Mexico

In november reisde ik mét vriend en baby drie weken door Mexico. Onze eerste verre reis met baby! Het ging hartstikke goed gelukkig. We hebben vier plekken bezocht – Tulum, Bacalar, Valladolid en Isla Holbox – en verbleven de eerste en laatste nacht vlakbij het vliegveld.

19. De route naar €100.000 per jaar – editie 2

Event 9 december 2022

Op 9 december 2022 organiseerde ik weer een event over De route naar €100.000 per jaar. Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van mijn tweede boek, en ook omdat ik zo’n zin had in een offline event. Verbinding is wat ik zocht, verdieping t.o.v. alle content die ik online deel. Een grotere groep bereiken dan mijn 1:1 coachklanten, maar ook de diepte in. Het werd een succes!

20. Nachtje Noordwijk

Noordwijk aan Zee

Ja hoor, weer naar Noordwijk! Om het jaar mooi af te sluiten, verbleef ik met Chantal in een heel fijn hotel: Villa De Duinen. We gingen naar de sauna, namen een massage, aten een vier-gangen-diner en genoten van het meest fantastische hotelontbijt. Oh, en een strandwandeling natuurlijk!

21. Ruim 8 maanden borstvoeding

Borstvoeding

Ik was iets meer dan drie maanden zwanger dit jaar, en bijna de rest van het jaar gaf ik borstvoeding. Dit jaar stond dus helemaal in het teken van Storm. Helaas kwam half december een eind aan mijn borstvoedingsavontuur. Ik was een week ziek en mijn productie ging naar standje 0. Voor mij het moment om de knoop door te hakken en nu te stoppen met borstvoeding. Maar wat heb ik ervan genoten! Het ging vanaf dag 1 makkelijk en ik had niet gedacht dat ik het zo’n mooie ervaring zou vinden. Die koester ik!

22. Ton omzet, hoogste winst

Event 9 december 2022

Dit jaar haal ik (afgerond, haha) net de €100.000 omzet. Maar leuker vind ik het dat ik mijn hoogste winst so far heb gedraaid. Ongeveer 70.000 euro! Mijn kosten zijn flink gedaald nu Snappr is verkocht en ik mijn business heb geminimaliseerd. Maar gelukkig is mijn winst dus niet geminimaliseerd 😉

Fijne feestdagen en ik zie jullie in 2023!

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Schrijf je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *