Dit zijn de 4 voordelen van een zakelijke lening voor je bedrijf


Zakelijke lening

Grote investering doen voor je bedrijf? Klinkt veelbelovend, maar je moet het geld wel hebben… Of toch niet? Wellicht is een zakelijke lening voor jou een optie!

Als ondernemer ben je misschien wel bekend met de mogelijkheid om een zakelijke lening voor je bedrijf aan te vragen. Omdat je een schuld aangaat, lijkt het op het eerste gezicht misschien niet interessant om een zakelijke lening aan te vragen. Toch kan zo’n financiering ook in je voordeel werken. Om jou hiervan te overtuigen, vertellen we je in deze tekst wat de vier voordelen van een zakelijke lening voor je bedrijf zijn. Hopelijk helpt dit jou om te bepalen of je deze financiering wel of niet aanvraagt.

1. Je kunt investeren in je bedrijf

Wil jij je bedrijfspand uitbreiden, een nieuwe machine kopen of een grotere voorraad aanleggen? Dan moet je investeren in je bedrijf. Omdat zo’n investering vaak behoorlijk wat geld kost, beschik je misschien niet over voldoende financiële middelen. Schuif de investering dan niet direct op de lange baan, wat je kunt een zakelijke lening afsluiten voor je bedrijf. Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, maakt een geldverstrekker het bedrag over op je zakelijke rekening. Doordat het hele bedrag direct tot je beschikking staat, kun je het meteen gebruiken om de gewenste investering te doen.

2. Er blijft voldoende werkkapitaal beschikbaar

Als er wel voldoende geld in kas is om een investering te financieren, lijkt het je misschien beter om geen zakelijke financiering aan te vragen. Hier valt wat voor te zeggen, want je gaat geen schuld aan. Besef je wel dat je risico loopt door een investering volledig met eigen geld te financieren. Er kan namelijk onvoldoende werkkapitaal beschikbaar zijn nadat je geïnvesteerd hebt. Hierdoor kun je de dagelijkse uitgaven van je bedrijf misschien niet meer betalen, zoals facturen van leveranciers. Dit is niet het geval als je voor zakelijk financieren kiest. Er blijft dan namelijk voldoende werkkapitaal beschikbaar.

3. Je weet waar je aan toe bent

Een derde voordeel van een zakelijke lening is dat je weet waar je aan toe bent als je hem afsluit. Op het moment dat je een aanvraag indient, is namelijk duidelijk hoeveel je per maand gaat betalen. Je betaalt overigens altijd meer terug dan je daadwerkelijk leent. Een geldverstrekker berekent namelijk rente over een zakelijke lening.

Omdat de rente constant verandert, denk je misschien dat je iedere maand een ander bedrag betaalt. Gelukkig is dit niet het geval, want de rente wordt vastgezet op het moment dat je een zakelijke lening aanvraagt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je de ene maand (veel) meer terug moet betalen dan de andere maand. Maak je iedere maand netjes het afgesproken bedrag over? Dan heb je jouw zakelijke lening aan het einde van de looptijd volledig afgelost.

4. Makkelijk en snel aan te vragen

Wie vroeger een zakelijke lening aan wilde vragen, moest langskomen bij een geldverstrekker. Dit is tegenwoordig niet meer nodig, want je kunt online een aanvraag indienen. Doordat je er de deur niet meer voor uit hoeft, verloopt zo’n aanvraag een stuk sneller. Je kiest het financieringsdoel, vult het bedrag in dat je wilt lenen en selecteert de gewenste looptijd. Vervolgens zie je direct hoeveel je per maand aflost, waardoor je in kunt schatten of je de lasten kunt dragen. Als dit het geval is, vervolg je het aanvraagproces. Nadat je de verschillende stappen doorlopen hebt, kun je direct een zakelijke lening aanvragen. Je hoort vervolgens binnen de kortste keren of je aanvraag is goedgekeurd.

Bij het aanvragen van een lening voor je bedrijf zijn er uiteraard randzaken waar je goed op moet letten. Naast de aantrekkelijke voordelen die een bedrijfslening biedt, dien je altijd rekening te houden met dat een schuld aangaan risico’s met zich meebrengt. Je betaalt altijd meer terug dan dat je leent door de rente die over de schuld berekend wordt. Daarnaast dien je je te allen tijde aan de betalingsvoorwaarden te houden en dat je bedrijf aansprakelijk is voor de lening. Weeg alle risico’s zorgvuldig af en verdiep je in de voorwaarden, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Zou jij een zakelijke lening overwegen?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Schrijf je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *