Wat is linkbuilding en hoe helpt het mijn bedrijf? 1


linkbuilding

Als je een bedrijfseigenaar of websitebouwer bent, is de kans groot dat je de term ‘linkbuilding’ wel eens hebt horen vallen. Linkbuilding is een veelomvattende term die in de online marketing veel wordt gebruikt.  Maar wat is linkbuilding precies en hoe helpt het je bedrijf? In dit artikel bekijken we wat linkbuilding is en waarom het tegenwoordig zo belangrijk is voor bedrijven. 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces van het creëren van externe links naar je website vanaf andere websites. Hoe hoger de kwaliteit en betrouwbaarheid van de websites die naar jouw site linken, hoe beter. Externe links zijn als virtuele paden die gebruikers rechtstreeks naar jouw website leiden. Als er meer externe links naar je site verwijzen, verhoog je zowel de zichtbaarheid als de autoriteit ervan in de ranglijsten van zoekmachines.

Een linkbuilding strategie 

Bij het opzetten van linkbuilding is een linkbuilding strategie een must. Door het opzetten van een linkbuilding strategie, heb je een houvast en weet je beter wat je bij kunt stellen mocht je je doelen niet behalen. Een linkbuilding strategie opzetten doe je zelf of met behulp van een SEO specialist.

Laptop

Relaties opbouwen met andere sites

Linkbuilding heeft ook een indirect voordeel: het helpt bij het opbouwen van relaties met andere websites. Als je bijvoorbeeld een blogbericht hebt met een citaat van een expert uit je bedrijfstak, kun je uit beleefdheid teruglinken naar hun website. Dit laat zien dat je hun mening over het onderwerp waardeert en helpt een band tussen jullie twee tot stand te brengen. Niet alleen creëert dit goodwill naar je eigen bedrijf, maar het moedigt hen ook aan om in ruil daarvoor terug te linken naar jouw website.

Essentieel voor SEO

Ten slotte is linkbuilding essentieel voor SEO (zoekmachine optimalisatie). Het algoritme van Google kijkt naar zowel de hoeveelheid en de kwaliteit van externe links bij het rangschikken van websites in de resultatenpagina’s van zoekmachines. Wanneer zoekmachines links van hoge kwaliteit zien die terugverwijzen naar je site uit gerenommeerde bronnen, zien ze dit als een teken dat je inhoud waarde biedt aan lezers. Dit verhoogt uiteindelijk de positie in de zoekmachines.

Conclusie

Linkbuilding speelt een belangrijke rol in elke online marketingstrategie, helpt bedrijven aan zichtbaarheid en autoriteit en versterkt tegelijkertijd de relaties met partners in de branche. Als je niet goed weet waar je moet beginnen als het draait om linkbuilding, is het ook mogelijk om linkbuilding uit te besteden. Houd deze linkbuilding tips in gedachten bij het opzetten van je eigen linkbuilding strategie en kijk hoe je bedrijf groeit.

Werk jij al actief aan je linkbuilding?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Schrijf je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Wat is linkbuilding en hoe helpt het mijn bedrijf?

  • Crypto Queen Kim

    Zonder linkbuilding kun je natuurlijk niets tegenwoordig. Al worden sociale media wel steeds belangrijker. Het gaat alleen bij social media om een andere soort traffic, want in Google zijn het echt mensen die naar iets zoeken. De kwaliteit van het verkeer is dus veel beter.