Hip Ameland 1


Een paar dagen vrij, maar er toch even helemaal uit? Pak dan de veerboot naar Ameland. Samen met mijn lief bracht ik de laatste vier dagen op het Waddeneiland door, en waande me even in een andere wereld. 

Wie denkt dat de Wadden voor oudjes of Duitsers zijn heeft het mis (al wemelt het er wel van). Ameland kent drie hippe spots, te weten Rixt, Van Heeckeren en The Sunset, allemaal van dezelfde eigenaar. Deze man heeft het goed bekeken, want op een eiland heb je weinig alternatief én het zijn de beste plekjes.

Rixt
Donderdagavond hebben we gedineerd bij ‘Dinercafé’ Rixt. Hip doch gezellig ingericht, een twee gangen keuzemenu voor € 19,95 én een knus terras. Wat wil een mens nog meer? De saté van varkenshaas was súperzacht! 

Van Heeckeren
Grand Café Van Heeckeren heeft eveneens een terras, al heeft dit een nog betere ligging. Er is plek voor half Ameland, maar door de kussens en vuurkorven blijft het gezellig. Voor € 24,95 heb je een drie gangen keuzemenu. De witte wijn is heerlijk en de kaasplank (à 5 euro) is gróót! Op zaterdagavond heb je hier live muziek. 

The Sunset
Beachclub The Sunset ligt op het strand van Hollum, 45 minuten fietsen van ‘hoofdstad’ Nes. Maar dan heb je ook wel wat. Een breed strand, dat leeg is vergeleken Zandvoort of Bloemendaal, pilates op maandagochtend, jazz op zondagmiddag en op 29 september is er zelfs een Hed Kendi feestje.

Een lekker wijntje bij Van Heeckeren.

 

Dinercafé Rixt.

Varkenshaas bij Rixt.

The Sunset.

Het strand van Hollum.

Wit zand.

Suzie Q.

Een lekker wijntje.

Grand Café Van Heeckeren.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Hip Ameland