BoLo-things I will miss the most


Nog een paar nachtjes in BoLo en ik verhuis naar mijn nieuwe stek aan het Hoofddorpplein. Waar wel een centrale verwarming is, waar dubbelglas is en ik voor het eerst een woonkamer heb. Toch zijn er zeker dingen die ik ga missen aan BoLo.

Ik vind het jammer dat ik niet meer mee kan ‘boosten’, dat ik niet meer achter de bestlopende boekhandel van Nederland woon en nieuwe winkels als About Jackie niet kan blijven volgen, maar deze vijf dingen staan bovenaan mijn lijst:

Erasmuspark
Het schijnt dat het Erasmuspark een aantal jaren geleden één van de beruchtste parken van Amsterdam was. Toen ik in BoLo kwam wonen was het echter vooral een plek waar je heerlijk rustig in het gras kon liggen. Vandaag de dag worden er zelfs allerlei activiteiten georganiseerd (WestwArts), kun je er heerlijke broodjes, biertjes en ijsjes krijgen (Terrasmus), wordt er Bootcamp gegeven en maakt het park onderdeel uit van de Intreeweek van de UvA.

Estafettewinkel
Ik eet zeker niet uitsluitend bio, maar als ik een keer geld over heb en me goed wil voelen, haal ik met liefde wat kokoswater, gedroogde abrikozen, zoete aardappelen of een rozijnenbolletje bij de Estafettewinkel. Het is de eerste winkel die ik vanaf mijn huis tegenkwam en bovendien tot 19:00 uur open. Ideaal voor de werkenden onder ons.

BBROOD
Puur & eerlijk brood van Albert Heijn, vers brood van de bakker, biobrood van de Estafettewinkel? Vergeet het allemaal! Het allerlekkerste brood van Nederland koop je bij uitstek bij BBROOD. Spelt zonnepit is mijn favoriet, maar het goedkopere meergranen is ook héérlijk. Tegenwoordig hebben ze ook maisbrood en in ‘mijn’ filiaal zelfs de BoLobol. Voor tussendoor is de kaasstick of een Timmetje een verademing.

Podium Mozaiek
Het is niet de service of de geweldige kaart wat Podium Mozaiek bijzonder maakt. (Al is het Turkse ontbijt erg leuk om een keer te bestellen.) Nee, het is het grote, zonnige terras wat ervor zorgt dat ik blijf terugkomen. Terwijl andere Amsterdamse terrassen uitpuilen van de mensen, vind je hier van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat nog een plekje. Podium Mozaiek is gevestigd in een voormalige moskee, wat het typisch BoLo maakt.

331 West
Ik ben hier helaas niet vaak geweest, maar dit tentje mag zeker niet in mijn lijst ontbreken. Bij 331 West kun je cappucino drinken, vintage kleding bekijken of dingen kopen voor in huis. In de kelder schijnt inmiddels ook een beautysalon te zitten. Helemaal ‘Berlijn’ dus, dit pareltje in BoLo. Vind dat maar eens in Oud-Zuid!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *