Beter een goede buur(t) dan een verre vriend


Dit is alweer mijn derde weekend aan het Hoofddorpplein, maar vandaag was pas de eerste dag dat ik op mijn gemak mijn nieuwe buurtje verkende. Mijn eerste weekend bestond uit verhuizen en uitpakken. Mijn tweede aan het schoonmaken en verven van mijn oude huisje in BoLo. Vanmorgen stond ik dan ook te trappelen om – nadat ik goed uitgeslapen had – een koffie te drinken bij een leuk tentje, wat winkeltjes te kijken en wat boodschappen te doen.

Eerstegraads
Op het plein zitten zo al een paar zaakjes die de moeite waard zijn. Zuiderschinkel bijvoorbeeld, waar ik al twee keer ben wezen eten. Of Sinar Mas, een Indonesische toko waar je voor 7,50 euro een complete maaltijd kunt halen. En een echte Bintang. Andere tentjes die ik snel ga uitproberen zijn Café Doordagt en Mrs. Brown. Bij beide heb je (denk ik) de heerlijkste koffies en taartjes.

Tweedegraads
Nabij het plein heb ik Hartig al gespot, een restaurantje aan de Heemstedestraat voor ontbijt, lunch en tussendoor. Altijd goed dus. Verder heb ik ook al een biowinkel, een Dirk, een Bagels en Beans en een BBROOD gezien, dus mijn oude rituelen uit BoLo hoef ik niet achter me te laten.

Vandaag ontdekte ik ook een geweldige tweedehandswinkel, Kids and Queens. Niet geweldig om te shoppen, maar om mijn kleding naartoe te brengen die ik niet meer hoef. Kids and Queens hangt al je merkkleding acht weken in de winkel. Wordt het verkocht, dan krijg je de helft van de opbrengst. Verkoopt het niet, dan krijg je het terug en/of geef je het aan het goede doel.

Derdegraads
Vanaf mijn fiets heb ik nog veel meer dingen gezien waar ik snel heen wil. Mr. Mix bijvoorbeeld, waar vriendin L. me al op attendeerde. Of Gent aan de Schinkel, een café met een heerlijk terras aan de gracht. Wie vervolgens de burg overgaat komt langs Schinkelhaven, eveneens een café met een prachtig sfeervol terras. Tegen de tijd dat ik dit terras getest heb zal mijn geld wel op zijn, maar dat is niet erg. Het Vondelpark is immers om de hoek. En laat een wandeling nu niets kosten!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *