Asia check-list 1


Over een week bevind ik me in Thailand en ben ik er waarschijnlijk al helemaal aan gewend dat ik gewoon in een shortje en tanktop naar buiten kan. Degenen die denken “heb je haar weer met die jaloersmakerij” kunnen mijn blog de komende weken maar beter negeren. Er zullen nog veel meer Azië-posts volgen. Voor de geïnteresseerde lezers heb ik vast dit blogje gemaakt om in de stemming te komen.

Je bent helemaal voorbereid op Azië als…
– je een backpack hebt. Je doet er goed aan deze zo klein mogelijk te houden, want hoe groter-ie is, hoe meer je meezeult. Terwijl dit totaal overbodig is. Je loopt alleen maar in shortjes en tanktops, je kunt alles daar wassen en ze hebben daar ook winkels.

– je een Lonely Planet hebt. Respect als je het zonder Lonely doet, maar met dit handboek is routes uitstippelen gebeurd in een handomdraai.

– je nieuwe Havaianas hebt gekocht. In de tien weken die ik vorig jaar in Azië ben geweest, heb ik slechts twee keer op mijn Allstars gelopen. En dat is dan ook weer precies de reden dat ik nieuwe Havaianas nodig had.

– je bij de Etos bent geweest. O.R.S., Dettol, desinfecterende handgel, en niet te vergeten mini-shampoo en mini-douchegel. Scheelt je wederom een hoop gesjouw. Koop gewoon nieuwe als het op is. De Tony & Guy-lijn laat ik even voor wat het is. Mijn haar zit toch niet als ik de hele dag op het strand ben. Ook gezichtsreiniging waar je geen water voor nodig hebt is erg handig. Een schone badkamer is immers niet altijd voor handen.

– je een goede harsbeurt hebt gehad. Drie weken niet scheren, do I need to say more?

– je een nieuwe bikini hebt besteld. Bij H&M koop je momenteel bikinitopjes en -broekjes in de sale vanaf € 1.95! Ik heb me deze zomer flink moeten inhouden (zowel qua shoppen als vakantie vieren) maar het wachten werpt eindelijk zijn vruchten af.

– je een schoudertasje hebt aangeschaft dat stevig genoeg is om intensief gebruikt te worden, groot genoeg is voor een paspoort, telefoon, portemonneetje, Lonely Planet en fototoestel, maar waar je niet erg aan gehecht bent.

– je je spullen hebt ingedeeld in twee plastic tassen. Kleding in de ene, Etos-spullen in de andere. Zo kan je makkelijk wat uit je tas halen zonder dat je hele backpack meteen één bende is, én blijft alles droog bij ongelukken.

– je je rode peper-tolerantie wat hebt opgevoerd. 

– je één boek hebt ingepakt. Met de nadruk op één, want als je ‘em uit hebt, kun je ‘em gewoon in een hostel ruilen voor een ander boek. Of je koopt een gekopieerd boek voor één dollar.

Heeft iemand nog andere tips?

Een bovengemiddelde hostel-badkamer

Verwacht geen luxe in een bamboe-hutje.

 

Badkamer-paradise op Bali.

Douchen in de open lucht!
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Asia check-list

 • Nancy

  Hoi Suzanne,

  Heb je al helder waar je allemaal naartoe gaat? Ik was iedere keer van plan om nog eea aan tips op te sturen, maar het was zo druk dat ik vergat om deze te posten. Hoewel het niet fout kan gaan bij Thailand eigenlijk.

  Ik kan echt wel Railay aanraden!!! Dus mocht je daar in de buurt komen; Railay is echt relaxt. Ga dan vooral naar de Last Bar – goed eten en drinken en regelmatig ook feestjes en fire-shows.
  De last bar is niet moeilijk te vinden, het is echt de laatste bar van Railay. Ik heb geslapen in het Railay Garden View Resort. Dat is nog iets verder dan de Last Bar (koude douches, maar gelezen in oude blogposts is dat niet altijd een probleem 😉 ) Je kan er ook goed klimmen. Op west Railay heb je ook het mooiste strand van Thailand, ben de naam even kwijt maar volgens mij zoiets als 'golden'. Vind je zo in je Lonely Planet. Verder kan je ook beter naar Koh Chang gaan dan naar Koh Samui bijvoorbeeld (druk en toeristisch). Heel veel plezier! Ga je ook nog naar het noorden trouwens? Chiang Mai is ook zo leuk.

  Groetjes X Nancy