Van Mechelen


Laatst wilde ik boodschappen gaan doen, toen ik op een nieuwe hotspot stuitte. Leuk, een nieuw tentje, dacht ik. En bovendien nog op loopafstand van mijn huis ook. Ik liet er geen gras over groeien en besloot vrijdag om Stadscafé Van Mechelen eens uit te proberen. 

Van Mechelen bleek van dezelfde eigenaar als Gent aan de Schinkel (eveneens om de hoek). Beide zijn Belgisch georiënteerd en ook (of alleen) heel leuk voor een drankje. Van Mechelen heeft zelfs acht Belgische biertjes op de tap, en ook nog een scala aan bieren en wijnen per fles/glas te bestellen.

Het pand is hip op een industriële manier. Zo’n pand waar je je afvraagt of het lelijker of mooier gemaakt moest worden om het er zo uit te laten zien. Aan de voorkant is een klein terras. Binnen is een bargedeelte, een open keuken, en een eetgedeelte. Reserveren hoeft niet, want Van Mechelen probeert altijd (op den duur) wel een plekje vrij te hebben. En anders drink je, zoals wij, gewoon eerst even een lekkere Brugse Zot.

De kaart was compact, maar daardoor ook kakelvers. Veel streekproducten en heerlijke wijnen via Grape District. Wij bestelden een rib-eye en een hamburger, samen met een flesje rode wijn ‘Negro di Pepe’ en een portie daggroenten. De porties waren aan de grote kant en je krijgt altijd een klein broodje vooraf. De frietjes en mayo die ik bij mijn hamburger kreeg waren overigens ook zálig.

Een aanrader dus voor een ieder die van Bourgondisch genieten houdt en in de buurt van het Hoofddorpplein woont (of waar dan ook). Je vindt Stadscafé Van Mechelen aan de Sloterkade 96/97 in Amsterdam.

Brugse Zot

Het eet-gedeelte
De open keuken

Hamburger
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *