Thailand & Cambodja trip #2 (and still counting) 1


Nu de maand mei alweer is aangebroken komt ook mijn tripje naar Maleisië en Singapore steeds dichterbij. Hoogste tijd dus voor een terugblik naar mijn laatste Azië-reis, om alvast in de Oosterse stemmingen te komen.

November vorig jaar vertrok ik met vriendin L. richting Bangkok. We hadden een goedkoop ticket (rond de 600 euro uit mijn hoofd) waarmee we vanaf Amsterdam konden vliegen, met één overstap in Cairo. Redelijk fit (of was het ons enthousiasme?) kwamen we ’s morgens aan in ons hostel in Bangkok. We hadden dit als tip gekregen van een vriend van ons. DD House had voor Aziatische begrippen prima kamers: ruim, met airco, hot water shower en 15 euro per kamer per nacht. Het hostel lag niet ver van de skytrain van Bangkok, die je in een mum van tijd naar alle hoeken van de stad brengt.

Na één nachtje Bangkok en een paar bezoekjes aan het park, supermooie spa Health Land, diverse shoppingmalls en de boysstreet, vertrokken wij de volgende avond/nacht met een minibusje naar Cambodja. Dit was een helse tocht. De stoelen konden niet naar achter en het busje was helemaal vol, om nog maar niet eens over de hobbelige wegen te beginnen, dus slapen was er niet bij. ’s Morgens vroeg werden we gedropt bij de grens, waarop we een visum kochten en op zoek gingen naar onze taxi chauffeur (ook geregeld via onze vriend). Na veel moeite kwamen we uiteindelijk halverwege de middag aan in het zonnige Phnom Penh. Don’t try this at home!

In Phnom Penh logeerden we bij onze vriend, zijn vrouw en hun huisgenoot. Een gezellige boel, en waardoor we een beter beeld kregen van het ‘echte’ leven in Cambodja. Omdat vriendin L. en ik hier beide al eens waren geweest, bood dit ons de gelegenheid lekker van het leven te genieten en de trekpleisters over te slaan. Het was zo leuk om al mijn eerder ontdekte hotspots weer eens aan te doen. De prachtige boulevard, het fashion district, lekkere tentjes als Tutti Frutti, Blue Pumpkin en ToTo. Maar ook nieuwe spots werden ontdekt. Bij onze vriend in de straat zaten twee fantastische Vietnamese restaurants, en ook bezochten we het zwembad van het Blue Lime Hotel. Prachtig!

Na drie nachtjes gingen L. en ik – dit keer per vliegtuig, al betaalden we ons scheel – terug naar Bangkok. We waren eigenlijk van plan naar Khao Sok en de Similan Islands te gaan, maar dit bleek iets boven ons budget. Over naar plan B: het immer gezellige Koh Tao. Met de nachttrein vanaf Bangkok waren we zo in het zuiden, waar we de veerboot konden pakken. Eerst hebben we een paar dagen op Koh Samui gezeten, waar we alleen maar regen hebben gehad. Op een gegeven moment was ik bang dat onze hut op het strand het zou begeven. Hierop besloten we te feng shui’en en te verkassen naar Koh Tao, slechts een bootritje van Koh Samui vandaan.

Op Koh Tao hebben we nog een fantastische week gehad. Het is een toeristisch eiland met veel backpackers, maar met een scooter vallen ook zeker plekjes te ontdekken waar je geen mens tegenkomt (en wel de prachtigste stranden, bijvoorbeeld Freedom Beach). Bovendien vind ik het ook wel gezellig om lekker een drankje te kunnen doen ’s avonds, wat we ook zeker gedaan hebben. De Lotus Bar was the place to be. Verder staat Koh Tao ook echt bekend om de vele duikscholen. Een duikje of twee konden dan ook niet ontbreken. Eerder haalde ik al mijn PADI in Cambodja. Tot slot hebben we ons regelmatig laten verwennen met Thaise massages, pedicures, en niet te vergeten het heerlijke eten. We verbeleven in een mooi bunaglow’tje van Prik Thai.

Na nog een nachtje in Bangkok zijn we wederom via Cairo terug naar huis gevlogen. Mijn tweede keer Thailand zat er op, maar nog steeds is er zo veel te zien. Khao Sok en de Similan Islands dus, maar ook Chang Mai, Pi, en onontdekte plekken. Dat er nog maar vele tripjes mogen volgen!

Ben jij ooit in Thailand (of Cambodja) geweest? Wat vond je ervan?

De heerlijkste pad thai.

Kledingmerk van Vorleak Jansen, de vrouw van onze vriend.

Blue Lime Hotel.
Koh Samui.
Freedom Beach at Koh Tao.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Thailand & Cambodja trip #2 (and still counting)

  • Nancy

    Oh wat leuk dat je weer een trip hebt die er aan zit te komen. Heerlijk die voorpret. Ik ben (zoals je misschien weet) al eens in Thailand geweest. Echt een erg leuke reis en inderdaad, je moet nog even terug naar Chiang Mai. Maar voor nu: lekker genieten van al wat komen gaat in Singapore en Maleisië – ook als je nog een half jaar moet wachten.

    Liefs,
    Nancy