Wijncafé Lefebvre


 

Foto: Facebook Wijncafé Lefebvre


Sinds mijn vriend naar Utrecht is verhuisd kom ik vaker dan ooit in de Domstad. Niet dat dat moeilijk is, want voor de verhuizing waren mijn totaal aantal bezoekjes denk ik op twee handen te tellen. Enfin, ik zit op inburgeringscursus bij N. en weet inmiddels dat Utrecht meer is dan de Dom en veel lelijke buitenwijken. Het Neude is net het Leidseplein: druk en ’toeristisch’, maar hier en daar kan soms best een goede tent zitten. Wijncafé Lefebvre bijvoorbeeld.

Wijnbar Lefebre opende eind 2011 zijn deuren aan Neude 2 te Utrecht. Het is naar eigen zeggen een kruising van een hedendaags café, enoteca, proeflokaal en een pinxtos/ tapas bar. Lefebvre is de achternaam van één van de eigenaren, en een in Frankrijk veel voorkomende achternaam die zoveel betekent als ambachtsman, een afleiding van de Franse beroepsmatige naam “Fevre” met als betekenis vakman (zoals Smit in Nederland).

Over naar het belangrijkste: de wijnkaart. Ik ben helaas (nog) geen wijnkenner, maar wat ik wel weet is dat Lefebvre goedkope (€ 3,50), een ‘middel’ (€ 4,50) en duurdere (€ 5,50) wijnen heeft die per glas te bestellen zijn. Dit zijn zowel witte en rode wijnen als rosé wijnen. Verder staan er zo’n 60 verschillende flessen wijn op de kaart, evenals mousserende wijnen, champagnes, dessertwijnen, port en sherry. Je kunt natuurlijk ook een lekker biertje of ander ‘gewoon’ drankje bestellen.

Iets erbij? Dat kan! Ik snoepte laatst van de ‘kleine schaal met lekkers’. Dit bestond uit vers olijvenbrood, gemarineerde druifjes, twee verschillende kazen, walnoten, vijf soorten vleeswaren, augurkjes, Amsterdamse uitjes, chips met tomatensalsa, en verschillende soorten vlees- en groentebitterballen met een heerlijk sausje. Een echte aanrader! Voor meer hapjes kun je eveneens de kaart bekijken.

Mijn hart ligt nog steeds in Amsterdam, maar met dit soort leuke tentjes is het ook prima vertoeven in Utrecht. Binnenkort meer over mijn Utrechtse ontdekkingen!

De kleine schaal met lekkers.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *