Ranking with the Saigons


Mijn inburgeringscursus in Utrecht is nog steeds in volle gang. Dat dat geen straf is moge duidelijk zijn. Een wijntje proeven hier, een terrasje pakken daar. Utrecht is hartstikke leuk om te ontdekken. Helemaal als er ook een Vietnamees restaurant is, dat is natuurlijk moet proberen. 

Ik ben het aan Vietnam verplicht in elk Vietnamees restaurant waar ik kom de pho te proeven. Al eerder ging ik naar Café Saigon, Xinh, een tentje op de Zeedijk, Miss Saigon en twee Vietnamese restaurants in Cambodja. Gisteren was Saigon in Utrecht aan de buurt. Voor originaliteit krijgen ze in ieder geval vast een onvoldoende.

De inrichting was een mix van hip en oubollig. Ze hadden duidelijk hun best gedaan, en waren zeker een stap verder dan de gemiddelde afhaal Chinees, maar het niveau van Xinh was bijvoorbeeld nog lang niet behaald. Het personeel was erg aardig. Volgens mij vrijwel allemaal Vietnamezen. We bestelden vast wat te drinken (een echt Saigon biertje en een kokossap), en bekeken (kritisch) de kaart.

Saigon bier.

Er was een ruim aanbod aan voedsel. Van loempia’s (zowel de ‘verse’ als de gefrituurde), banh hoi gerechten (die ik zelfs niet kende), meer standaard gerechten als biefstuk met zwarte bonen saus of kip cashewnoten, en natuurlijk ook verschillende maaltijdsoepen als pho en bun rieu.

Wij bestelden vooraf de gefrituurde loempia’s (cha gio) en de banh xeo; een soort hartige pannenkoek met taugé, garnalen en vissaus. De loempia’s waren heerlijk, en aten we omwikkeld met de erbij geserveerde sla. De banh xeo was minder smaakvol. We hadden het gevoel dat er iets miste.

Banh xeo.

Cha gio

Als hoofdgerecht at ik de pho (alleen zo kan ik alle Vietnamese restaurant goed vergelijken), en mijn vriend de eend met oestersaus. Helaas was zijn gerecht lekkerder dan de mijne. Al bij het zien van de bouillon wist ik dat dit niet de beste pho zou zijn. Ook rook de bouillon al veel te heftig, naar veel kruidnagel. Toen ik mijn pho wilde customizen met de apart geserveerde kruiden en sausjes, zag ik dat ze ook hier hadden gefaald. Hollandse munt en koriander in plaats van Thaise basilicum en de langwerpige groene bladen die ik gewend ben. Al met al geen goede pho dus, terwijl mijn vriend zat te smullen van zijn lekkere eend, met oestersaus, paksoi en witte rijst.

Eend in oestersaus.

Pho

Kortom: een prima restaurant om een keer lekker te eten dus, maar bestel (of verwacht) vooral geen ‘echt’ Vietnamees voedsel. Je vindt Saigon aan de Voorstraat 68 in Utrecht.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *