Hotspot: New King


Donderdag werd ik door mijn collega annex huisgenoot annex vriendin P. getrakteerd op een early birthday dinner (thank you!). Gezien haar Asian roots en mijn Asian interest had ze gereserveerd bij New King, volgens haar het beste Chinese restaurant in Amsterdam. Niets bleek minder waar: ik heb heerlijk gegeten. Daarbij (her)ontdekte ik het Chinatown van Amsterdam, en waande ik me weer even in Singapore toen ik New King binnen stapte. 

In tegenstelling tot veel tentjes rondom de Zeedijk, zag New King er netjes en hip uit. Geen plastic stoeltjes zoals ik dat in een Asian Chinatown gewend ben. P. adviseerde een huisgemaakte ice tea en wat gefrituurde hapjes vooraf te nemen. Ik vertrouwde meteen – terecht – op haar keuze.

Als hoofdgerecht bestelden we allebei de gebakken rijst met drie soorten vlees. We kozen het varkensvlees, de eend, en de kip. Het gerecht werd geserveerd met paksoi en ‘echte’ sambal. Het was heerlijk! De Hollandse afhaal Chinees zal nooit meer hetzelfde zijn…

Als toetje zou ik overigens adviseren om een bubble tea of frozen yogurt te halen bij de net geopende Asian zaak aan de overkant van New King: YoYo (Zeedijk 98-100 in Amsterdam). Een andere tip: reserveer of kom op tijd! Toen we weggingen stond er een enorme rij. Je vindt New King op de Zeedijk 115-117 in Amsterdam.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *