Meester in de mode 3


 


Van jurist naar redacteur, is dat niet heel anders? Die vraag heb ik afgelopen weken veel gehoord. En ja, het is anders. Maar er zijn ook zeker raakvlakken aan te wijzen.

Net als redacteuren zijn ook juristen de hele dag met taal bezig. Het interpreteren van teksten en opstellen van stukken zijn aan de orde van de dag. Maar ook een redacteur houdt zich nog wel eens bezig met het recht. In de zoektocht naar rechtenvrij beeld komt zo’n master Intellectueel eigendom dan goed van pas. Maar er is meer.

Rechtszaak namaakkleding
Afgelopen woensdag schreef ik één van mijn eerste artikeltjes over de grote rechtszaak omtrent namaakkleding die net is begonnen. Een groep mannen wordt ervan verdacht op grote schaal te hebben gehandeld in namaakkleding. Het zou gaan op een omzet van miljoenen. Tegen één van de verdachten is maar liefst 30 maanden cel geëist. Bezint eer ge aan namaken begint!

Inspiratie
Ook onderling laten merken zich graag inspireren. Zo maakte Blokker vorig jaar het Bavaria-jurkje van Supertrash na, en trad UGG Australia recent nog – met succes – op tegen de replica’s van een concurrent. De Belgische politieke partij Vrouwen Tegen Islam gebruikte Louboutin pumps in haar campagne, waar laatstgenoemde niet zo van gecharmeerd was. De schoenenontwerper hoopt met een kort geding de campagne te kunnen verbieden.

Handel
En dan hebben we het nog niet eens over oneerlijke mededinging of faillisementsrecht gehad. Want is het wel eerlijk dat merken hun (nieuwe) kleding direct verkopen tijdens sample sales en/of in outletstores, terwijl retailers de kleding tegen een hoog bedrag hebben moeten inkopen? En aan wie komt een levering toe als blijkt dat de ontvanger na ontvangst van de partij failliet is, maar de levering nog niet is betaald? Binnenkort meer hierover op Textilia.

Reclame maken voor je werk mag wel toch? Doen advocaten ook!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Meester in de mode