Same shit, different day? 1


Doe jij wat je leuk vindt? Of verspil je liever elke week 40 (of 50) uur van je leven?

Deze maand ben ik twee keer in de loop van de avond pas thuis gekomen van werk. Na de Textilia Mode Experience was ik rond 21:00 uur thuis. Afgelopen woensdag om 22:00 uur, omdat ik na mijn ‘gewone’ baan nog met Miss Legal bij het Lifestyle Business Event aanwezig was.

Geen probleem hoor, die latertjes. Maar het zijn dan ook uitzonderingen én ik doe iets dat ik echt leuk vind om te doen. Maar stel je nu eens voor dat je elke dag tot laat moet doorbuffelen. En dat je iets doet dat je niet zo heel erg leuk vindt. Wat een leven heb je dan!?

Grootmoeders advies is daarom: doe alsjeblieft iets wat je leuk vindt. Natuurlijk kunnen we niet allemaal massaal met een cocktail aan het strand gaan liggen. Er moet ook geld verdiend worden (althans bij mij). Maar als je toch 40 uur per week aan de slag bent, doe dan iets waar je energie van krijgt en je voor wil inzetten. Dat maakt het allemaal iets draaglijker (en wie weet zelf leuk).

Veel mensen weten alleen niet wat ze leuk zouden vinden om te doen. Of krijgen door de crisis de kans niet. Toch is het zaak er achter te komen wat je (ook) leuk vindt.Want een ‘same shit, different day-gevoel’ elke ochtend is niet best.

Hoe kom je er achter wat je wil? Dat is niet zo moeilijk. In dit artikel van Intermediair moet je negen vragen beantwoorden. Deze helpen je om je droombaan te vinden. Ook businessbabe Karina Holwerda gaf mij een aantal tips. ‘Je moet voor jezelf zes vragen beantwoorden: waar ben ik goed in en waar ben ik niet goed in? Wat vind ik leuk en wat vind ik niet leuk? En waar wil ik beter in worden en waar wil ik absoluut niet beter in worden?’ Dan is de keuze snel gemaakt.’

Doe jij wat je leuk vindt? Zo nee, wat zou dat dan zijn en wat doe je er aan dat te bereiken?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Same shit, different day?