Happy New Year!


Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Ik hoop dan ook dat jullie al je dromen in 2014 zullen najagen. Want het leven is te kort om iets te doen wat je niet helemaal geweldig vindt. Of simpelweg: niet te doen wat je (ook) écht graag zou willen doen.

Dat moeten ook onderstaande redacteuren van Marie Claire gedacht hebben. Oké, mijn favoriete glossy heeft het moeilijk. Maar deze dames met lef namen (volgens mij) toch echt zelf de beslissing om – ondanks hun ogenschijnlijke droombaan – iets nieuws te gaan doen.

Rewear
Pauline Breeuwsma ruilt haar baan bij Marie Claire niet alleen in voor een functie van redacteur bij Vogue(!), maar start samen met haar vriendinnen ook Rewear op. Rewear is volgens de oprichters de AirBnB voor kledingkasten. Voor negen euro per maand ontvang je maandelijks een box vol designerkleding. De maand daarna stuur je je box door naar een andere gebruiker en ontvang jij weer nieuwe items. Zolang je designerkleding hebt en iedereen er netjes mee omgaat: cool toch?

Isn’t it divine 
Ook Harriet Calo zegde – na vijfentwintig jaar – haar baan op bij Marie Claire. Deze inspirerende vrouw gaat met haar tijd mee en startte een eigen website: Isn’t it divine? Centraal staan haar prachtige tekeningen, maar ook haar favorieten in de mode- en beautybranche komen voorbij. Petje af voor haar lef!

Amayzine
Tot slot heeft ook (inmiddels oud-)hoofdredacteur May-Britt Mobach Marie Claire verlaten. Naast haar rol als deskundige bij RTL Boulevard startte ook May-Britt een eigen website: Amayzine.com. Het concept is leuk: persoonlijke blogs van redacteuren en dagelijks mode, beauty en lifestylenieuws. Toch vind ik deze site een gevalletje ‘net niet’. Is het het hoge voetbalvrouwen/LouLou/showbizz-gehalte? Of zijn het de stijliconen en experts van May-Britt waar ik mij niet in kan vinden? Neem zelf een kijkje!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *