Hoezo Française?! 1


Wijntje in Parijs (2008).

‘Word een Parisienne’, ‘Zo verleid je als een echte Française’, ‘Een Parisienne in tien stappen’, ‘How to trick people into thinking you are French.’ Zomaar vier titels van artikelen die ik laatst las. Willen jullie me soms iets zeggen?

Wij Nederlandse vrouwen worden ermee dood gegooid: hoe worden wij toch zo’n leuk Frans vrouwtje? Nooit dik en altijd dat beetje ‘Je ne sais quoi’… Maar zijn we als onszelf niet gewoon leuk genoeg? Wat is er mis met de Hollandse vrouw?

Françaises op een voetstuk
Marie Claire wijdde er laatste jaar al twee hele nummers aan, en ook online valt er het één en ander over te lezen: Parijs. Of beter gezegd: Parisiennes. In drie tot tien stappen een stijlvolle vrouw. Wie wil dat niet? Ook Vrouwen.nl schreef een artikel. Deze ging over de Franse kunst van het verleiden. En ja, zelfs Garance Doré, zelf Française, denkt dat niet-Franse vrouwen wél Frans willen lijken.

Lekker praktisch
Natuurlijk is er het stereotype Hollandse vrouw, met driekwart witte legging, kortgeknipt haar en platte schoenen. Alles op de fiets, maar toch ietwat te dik. Ik geef toe dat dat er alles behalve appetijtelijk uitziet. Maar denk je dat alle Françaises er zo uitzien als Carla Bruni of Audrey Tatou? Net zo min als we in Nederland allemaal op Doutzen Kroes lijken. We kennen simpelweg alleen de mooie vrouwen uit Parijs.

Hoe word ik een Nederlandse?
Terwijl we ons allemaal focussen op de mooiste Françaises, en nooit op de lelijke meerderheid (wat elk land heeft waarschijnlijk), zouden we dat ook eens bij Nederlandse vrouwen moeten doen. Doutzen Kroes dus bijvoorbeeld, maar ook Lara Stone, Sylvie Meis, Tess Milne, Carice van Houten, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nederland heeft genoeg te bieden. Zo slecht doen we het volgens mij echt niet. Iemand tips voor buitenlandse vrouwen die op ons willen lijken?

Pardon my French tips
Word jij toch liever een model-Française? Lees dan hieronder de beste tips uit bovengenoemde artikelen. Want die heb ik toch maar gelezen. Dat dan weer wel 😉

1. Gebruik weinig make-up overdag (en heb dus een perfecte huid).
2. Een au naturel (althans zo lijkt het) hair-do.
3. Draag ballerina’s, donkerblauwe omgeslagen jeans en een kasjmier trui. En een Franse designerbag biensure!
4. Eet en drink altijd kleine porties.
5. Flirt erop los!
6. Klaag, vloek en rook naar hartelust.

PS Op het web vond ik dit en dit artikel over ’the Dutch woman’. Hoe ziet volgens jou ‘de Nederlandse vrouw’ eruit?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Hoezo Française?!