Mijn vier verste reizen 8Oost, west, thuis best? Of liever ook naar noord en zuid? Dit zijn mijn vier verste reizen naar het oosten, het westen, het noorden en het zuiden.

Reizen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Niet in de praktijk, en sinds kort ook niet op mijn blog. Het hek is van de dam! Vandaag vertel ik over mijn verste bestemmingen: Indonesië, Mexico, Lapland en Kenia.

Indonesië (2010)
Alweer vier jaar geleden maakte ik met vriendin R. mijn eerste backpackreis. Ik was al wel eens in Thailand geweest, maar verder was het Verre Oosten nog nieuw voor me. En zeker het zelf regelen dus. We boekten niet eens ons eerste hostel! Niet nodig ook, want er is genoeg daar. Met onze Lonely Planet kwamen we een heel eind. Vanaf Jakarta wisten we per trein, bus en veerboot helemaal tot de Gili eilanden te komen. Een prachtig avontuur, waarbij Mataram, Lombok technisch gezien het meest oostelijke punt is waar we zijn geweest. Tot op heden heb ik dat nog niet kunnen overtreffen.

Gili Air
Java by train

Mexico (2004)
Hoewel ik niet veel van het land heb gezien, heb ik toch best een indruk van Mexico gekregen. Het resort waar ik met mijn familie verbleef was super toeristisch en erg luxe. De ‘ene’ kant van Mexico dus. De Caribische zee is prachtig blauw, het eten was heerlijk en we luierden veel. Gelukkig hebben we ook de ‘andere’ kant van Mexico gezien. Op weg naar Chichén Itzá, één van de zeven Moderne Wereldwonderen, zagen we vanuit onze auto de armoede in het land. Dorpjes die amper dorpjes te noemen waren, kapotte straten, vieze kinderen. Een heel verschil met de luxe resorts. Meest westelijke punt: Chichén Itzá! Zal zeker overtroffen worden met mijn trip naar Alaska!

Playa del Carmen
Chichén Itzá

Lapland (2009)
Iets dichter bij huis, maar toch een uithoek van de wereld: Lapland. Met het vliegtuig ben je binnen drie uur in Finland. Vervolgens rijd je in twee uur tijd nog een stuk verder naar het Noorden. Daar verbleven we een week in Salla, een klein plaatsje in Fins Lapland. En dat is écht heel anders dan wintersport. Zoveel sneeuw had ik nog nooit gezien! Het snot in je neus bevroor zelfs als je buiten diep inademde. Dikke (laagjes!) kleding aan dus en dan huskytochten maken, sneeuwschoenwandelen, skiën en sneeuwscooter rijden. Om vervolgens lekker naar huis te gaan en de open haard aan te steken, of even in de sauna te duiken.

Salla
Salla

Kenia (2012)
Mijn meest zuidelijke trip ging – nog niet heel lang geleden – naar Kenia. En wat was dat geweldig. De concurrentie is moordend, maar het was toch één van mijn mooiste reizen tot nu toe. Want Kenia, dat is (nog) niet met een ander land te vergelijken. Het was echt of we in een scene uit de Leeuwenkoning waren beland. Zoveel rode aarde, intens groene velden, een strak blauwe lucht en heel veel dieren. We hebben oog in oog gestaan met een groep leeuwen, hebben nijlpaarden en hyena’s gezien, veel zebra’s en nog veel meer olifanten. Wel tientallen olifanten kwamen soms tegelijk voorbij, aan weerszijden van de auto. En dan heb ik niet eens nog de fantastische ‘lodges’ en het strand genoemd! Zuidelijkste punt: Diani Beach.

Tsavo East National Park
Amboseli National Park

Wat zijn jouw verste bestemmingen?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Mijn vier verste reizen

 • Lin

  Wat een super leuke post! Wow, Kenia daar zou ik graag naar toe willen. Meest noorderlijke trip was voor mij Zweeds lapland, westelijk denk ik Texas, zuidelijk Sydney (als ik dat zo op deze kaart bekijk) en oostelijk Nieuw Zeeland. Wat is de wereld toch mooi en reizen toch leuk!

 • Natasja

  Leuke insteek voor een blog post inderdaad! En mooie reizen! Ik was helaas nog op geen van jouw verste bestemmingen. Mijn verste reizen gingen naar Australië (zuidelijk), China (oostelijk, hoewel ik langs de Australische oostkust reisde dus dat is eigenlijk zuidelijk én oostelijk) en Costa Rica (westelijk). Noordelijk kwam ik nog niet verder dan Kopenhagen denk ik…

 • Laura - What about her

  Wat een originele insteek inderdaad! En heel leuk om te zien en lezen. Volgens mij is het bij mij noordelijk Denemarken (die kant moet ik dus hoognodig op, haha!), zuidelijk Zuid-Afrika, oostelijk Indonesië, of nee, de Filipijnen. Alhoewel, of de Gili's. Is maar net hoe je het bekijkt op de kaart 😉 Haha! En westelijk New York.

 • Marcella

  Wat een onwijs leuk artikel! En gave reizen maakte je, wauww! En gaaaaf dat je naar Alaska gaat, die blog ga ik zo nog even lezen 🙂

  Ik was het meest oostelijk in Nieuw-Zeeland, het meest noordelijk in Edinburgh, westelijk in San Francisco en zuidelijk in Marrakech. Best een mooie verdeling 😉