Vier dingen in Noordwijk die je niet mag overslaan 2


Eén of ander vreetding met hippe biertjes 😉 (Food Soul Festival)

Vrijdag 1 mei ging ik met mijn vriend op mini-vakantie naar Noordwijk. We huurden een vespa, aten goddelijke vis, sliepen in een prachtig hotel en lunchten als goden in het zonnetje. In deze blog lees je waar je wezen moet.

Wist jij dat Van Duijn één van de meest voorkomende namen in Noordwijk is? Je zou dus kunnen zeggen dat ik begin mei ‘op zoek ging naar mijn roots’. Samen met mijn vriend verbleef ik twee daagjes in Noordwijk en ontdekte de leukste plekjes. Dit zijn ze:

Vespa Verhuur Noordwijk
Toen we om 13:00 uur in Noordwijk arriveerden, haalden we eerst onze vespa’s op bij Vespa Verhuur Noordwijk. Deze hadden we vooraf geboekt, voor 37,50 euro voor vier uur. Tientallen glimmende vespa’s stonden op ons te wachten, waarvan we er twee mochten kiezen. Ik koos een rode, mijn vriend een zwarte. Een helm was niet nodig: deze scooters hebben een blauw kenteken en gaan niet zo hard (max. 40 kph). Na een korte instructie en het bevestigen van onze windschermen (tegen de kou) waren we klaar om te gaan. Ik had direct een flash-back naar Azië (lees: scooter-paradise), al reden deze vespa’s wel veel chiller. In vier uur tijd reden we naar St(r)andplaats Nederzandt, waar we heerlijk lunchten, naar de bloemenvelden bij Lisse, en via Voorhout weer terug naar Noordwijk. Superleuk om eens een scooter te huren in eigen land, en zo makkelijk de omgeving te kunnen verkennen. Wat is het prachtig hè?

Op de vespa

De bloemenvelden bij Lisse

St(r)andplaats Nederzandt
De eerste bestemming van onze scooter-tocht: St(r)andplaats Nederzandt. Ik had hier goede verhalen over gehoord en moest deze strandtent toch echt eens zelf testen. We werden niet teleurgesteld: een groot terras, altijd wel ergens zon, hier en daar een vuurkorfje en dekentje, een prima kaart én aardig personeel. Dat laatst kan je niet overal in Noordwijk zeggen! Ik at een bruine oerbol met oude kaas, mijn vriend ging voor de kroketten met brood. Allebei dronken we de smoothie van de dag en namen nog een koffietje toe. Yummie! Nadat we weer helemaal bijgetankt en opgewarmd waren stapten we weer op onze scooters. Deze tent ga ik onthouden!

Het strand bij Nederzandt

St(r)andplaats Nederzandt

Huis ter Duin
Veel chiquer krijg je het in Nederland niet: Grand Hotel Huis ter Duin. En als het goed genoeg is voor de rich en famous, dan is het zeker goed genoeg voor mij! Enfin, mijn vriend en ik sliepen dus een nachtje in Huis ter Duin. Kanttekening: via via had mijn vriend een leuke korting kunnen regelen, vandaar (en dat heeft niets met mijn blog of achternaam te maken ;-)). Onze kamer was prachtig: lekker ruim, luxe meubels, een bad(!) (én douche), een gróót bed, maar vooral: een geweldig uitzicht op zee! Daar word ik blij van! En ook van het ontbijt de volgende morgen trouwens: suikerbrood, goede koffie, verse croissants, dikke plakken brood met lekker beleg, en alles wat je verder nog van het luxe buffet op kon. Uiteraard niet compleet zonder glaasje bubbels 😉 Kortom, heb je wat geld over en wil je eens een heerlijk luxe ervaring? Boek een nachtje bij Huis ter Duin!

Onze kamer

Het huis der huizen

Strandtent Bries
Via Cherry Picker had ik gehoord over hotel Vesper, en de daarbij horende strandtent Bries. Reden genoeg om eens een kijkje te gaan nemen voor het diner, zo dachten we ’s avonds. Bries ligt aan de ‘chique’ kant van Huis ter Duin: niet bij de drukke boulevard maar richting het zuiden, vlakbij strandtent Branding (geen aanrader trouwens ivm arrogant personeel). Bij Bries hadden mijn vriend en ik allebei meteen een goed gevoel: mooie tent (maar niet té chic of té hip), prachtige locatie op het strand, grote ramen, en een zeer goede kaart. Het was lastig kiezen (luxeproblemen…) maar uiteindelijk ging we voor de Asian Platter vooraf: een plateau vol sashimi, nigiri’s en maki’s. Heerlijke kunstwerkjes waren het! Als hoofdgerecht at ik een verrukkelijke tonijnsteak, die perfect gebakken was (slechts aan één kant even aangezet). Mijn vriend bestelde de catch of the day, een rode poon met coquilles. Bij het eten dronken we een heerlijke witte Spaanse wijn (een Colagón Rueda uit 2014). Voor een toetje hadden we helaas geen plek meer, maar gelukkig kregen we nog twee heerlijke, verse mini-taartjes bij de koffie. Kijk, daar hou ik van!

Nietsvermoedend kaartlezen
Hmmmm tonijnsteak!

Optioneel: Haring happen
Ben jij ook zo’n rare Hollander die nog nooit een rauwe haring heeft gegeten? Dan kan je dat eindelijk eens doen in Noordwijk! Mijn vriend legde mijn haring-ontgroening vast op video:Kom jij wel eens in Noordwijk? Wat is jouw ultieme tip?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Vier dingen in Noordwijk die je niet mag overslaan

  • Marjo

    Nou zeg… Arrogant personeel bij Branding beach??
    Ik heb altijd erg leuke bediening daar, beetje hip en trendy maar tijd hartelijke ontvangst daar. Jammer dat je dat anders hebt ervaren…

    • Suzanne Bericht auteur

      Ja, helaas heb ik al een paar keer een slechte ervaring gehad.. Eten is heerlijk, maar personeel vind ik vaak wat laks. Wie weet heb ik telkens gewoon pech!