CityHub: Amsterdams ho(s)tel voor de moderne reiziger


Woehoe, ik mag komen slapen in hét hotel voor de moderne reiziger! CityHub in Amsterdam heeft slaapcabines, gedeelde badkamers en communiceren kan via een eigen app. Dat wilde deze digtal nomad natuurlijk wel even uitproberen.

Ken jij CityHub al? Dit toffe hotelconcept zit sinds oktober 2015 in Amsterdamen bevat niet voor niets de twee woorden ‘city’ en ‘hub’. Een ‘hub’ is een hip woordje voor een plek waar mensen samenkomen. En dat in de stad dus. CityHub zit in het trendy Amsterdam-West (naast De Hallen) en claimt hét hotel voor moderne reizigers te zijn. Dat gaan we checken!

Welkom bij CityHub
De ‘catwalk’ met links en rechts de hubs
Amsterdams straatje (op links: CityHub)

Community met privacy

CityHub combineert het gezellige van een hostel met de privacy van een hotel: een (online) community-gevoel waarbij je wél je eigen slaapcabine hebt. Ik schrijf ‘online’, omdat je je medereizigers en het ho(s)telpersoneel niet alleen in de hub kunt aantreffen, maar ook via de eigen app. Via de CityHub-app kun je afspreken met medereizigers of deze om tips vragen. En anders kun je altijd terecht bij de cityhosts (het personeel van CityHub). Die sturen je realtime-tips voor op je Amsterdam bucketlist! N.B. Deze ‘cityhost’-functie bleek later nog niet in werking.

Altijd alles online

Modern als CityHub is, is het in- en uitchecken niet gebonden aan ouderwetse tijden. Inchecken kan online vanaf 15:00 uur. Uitchecken moet voor 12:00 uur. Wifi is uiteraard gratis, óók in de stad, aldus CityHub. Huh, hoe dan? Kijk, dat is iets wat ik natuurlijk even wil testen! Verder kun je zelf je biertje bestellen door middel van een digital bracelet bij de self-service-bar. Je begrijpt dat ik dat ook even moet proberen… En door middel van de app schijn je zelfs het licht en geluid in je ‘hub’ te kunnen bedienen.

Inchecken kun je zelf doen via deze schermen
De (self service) bar
Mijn private ‘hub’ a.k.a. slaapcabine

Tip!

Download de app alleen al om de F.A.Q. te lezen. Het is hilarisch! En nuttig! Alles voor een goede voorbereiding hè 😉

Edit: Ik zie nu dat je die ook gewoon op de site kunt lezen. Doen!

SuusjeQ ontdekt CityHub

Op vrijdag 5 februari ga ik eraan geloven. Vanaf de redactie van VROUW.nl, waar ik die dag heb gewerkt, neem ik tram 12 richting Oud-West. Het voelt goed weer in mijn oude ‘buurt’ te zijn!

Ik word begroet door een aardig meisje, Cecile, achter de bar/balie. Zij helpt me met het online inchecken via één van de twee schermen. Dat gaat prima. Ik mag mijn hub uitzoeken (upperbed, upperbed!) en krijg mijn polsbandje, waarmee ik overal in kan en ook gebruik kan maken van de self services. Een biertje tappen is daar één van, dus ik test maar meteen even of het bandje werkt. 😉

De ondernemers

Terwijl ik geniet van het lokale IJ-bier, babbel ik even met de eigenaren, Sem en Pieter. De twee ondernemers zijn jong (althans, onder de 30 denk ik), vlot en slim. Moet ook wel als je samen CityHub bedenkt en tot een succes maakt! Al tijdens hun studies bedrijfskunde en entrepreneurship wisten Sem en Pieter dat ze samen CityHub wilden gaan opzetten. De naam werd al jaren geleden vastgelegd. Daarna volgden een hele hoop kennisgaring, werkervaring, het zoeken van een pand, het binnenhalen van investeerders en een hele hoop gedoe met vergunningen. Maar de aanhouder wint, zo blijkt. CityHub ziet er picobello uit, heeft alles wat een moderne reiziger wilt, heeft (tot nu toe) geen directe concurrenten en zit elke dag vol. En oja, nog geen paar maanden open en ze winnen de Horecava Innovation Award voor beste interieur, concept en design. Well done, guys!

Mijn hub en altijd wifi

Hoewel ik nieuwsgierig ben naar meer ondernemersavonturen, ben ik nog nieuwsgieriger naar mijn hub. Die blijkt hartstikke leuk te zijn. Wel klein, maar dat is natuurlijk het idee. Eigenlijk is het een groot modern stapelbed met gescheiden onder- en bovenkant. Aan het voeteneind heb je wat ruimte om te staan, spullen op te bergen, en het bed op te klimmen (in mijn geval dan). En het is een tweepersoonsbed, chil!

Omdat ik ’s avonds een etentje en feestje heb, besluit ik de ‘mobiele wifi-spots’ eens te gaan testen. Ik heb natuurlijk internet op mijn telefoon, maar voor mijn blog moet ik alles uiteraard even uitproberen. Nou, die wifi is geslaagd! Je krijgt een klein apparaatje mee, zet het aan, verbindt je mobiel met het ding door middel van de inloggegevens, en stopt het in je tas. De rest van de avond heb je gratis en goed internet! Het idee hierachter is dat de gasten van CityHub dus ook in verbinding blijven met het ho(s)el. Via de app kunnen ze tips vragen aan de cityhosts of aan andere gasten, maar dan heb je natuurlijk wel internet nodig. Helaas blijkt dat deel van de app nog niet te werken. Maargoed, tips heb ik natuurlijk niet nodig in mijn oude stad!

Even het lokale IJ-bier testen…
De toiletten (apart van de douches, en gescheiden voor mannen en vrouwen)
Groetjes uit de hub!

Hostel-dingen

’s Morgens word ik – ietwat moe van het feestje – wakker in mijn CityHub. Hoewel je het door de moderne snufjes en het comfort bijna zou vergeten, blijft het natuurlijk wel een hostel. En dus is het een beetje gehorig. Ik hoor mensen op de gang deuren open en dicht doen. Niet gek natuurlijk. Note to self: voortaan neem ik mijn oordoppen en slaapkapje mee. En mijn badslippers, want die ben ik ook vergeten. Ik dacht dat ik inmiddels een ervaren hostelreiziger was… Gelukkig oogt het schoon op de gang en in de badkamer, en loop ik dus op mijn blote voeten – in mijn CityHub-badjas! pluspunten! – naar de douches. Die badjas is wel heel chil, want dan hoef ik niet al mijn kleren al mee te nemen naar de douche (en hoef ik ook niet in mijn handdoek over de gang) en kan ik me rustig in mijn hub aankleden.

Ontbijten en uitchecken

Tijd voor ontbijt! Ik heb van CityHub een voucher gekregen voor een ontbijtje bij The Breakfast Club, aan de overkant van de straat. De voucher kan worden ingewisseld voor het CityHub-ontbijt, of is 10 euro waard als je zelf iets wilt kiezen. Ik ‘moet’ natuurlijk het CityHub-ontbijt testen, dus bestel dat: toast met scrammbled eggs, boter en jam, yoghurt met muesli en vers fruit en een lekkere barista-koffie naar keuze. Ik neem flat white! Het is allemaal heerlijk en ik bestel later nog een koffie en een sapje. Lekker digital nomad spelen, dus ik ben helemaal in mijn nopjes. The dream is real!

Overigens mag je ook zelf consumpties meenemen naar CityHub, zo las ik in de FAQ. Behalve durain fruit 😉

Na het ontbijt check ik uit bij CityHub. Ook dat kan weer via de schermen. Op mijn rekening staat alleen nog een flesje water open, dat ik vannacht met mijn polsbandje uit de automaat heb gehaald, en dus op mijn rekening is gezet. Handig!

Altijd wifi!
Het CityHub-ontbijt bij The Breakfast Club (plus flat white)
The Breakfast Club

Wat kost dat geintje? 

Een hub bij CityHub kost je 99 euro per nacht. Ja, dat is best veel geld voor een ‘cabine’, maar de gemiddelde hotelkamer in Amsterdam kostte in 2015 maar liefst 174 euro per nacht. So count your blessings 😉 CityHub is echt een fijn ho(s)tel; alles ziet er netjes uit en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. En een leuke buurt natuurlijk! Overigens is die ontbijtvoucher not included. Voor tien euro kun je ‘m aanschaffen en krijg je dus het CityHub-ontbijt bij The Breakfast Club.

N.B. Ik verbleef bij CityHub op uitnodiging. Mijn verblijf (en ontbijt) is dus gesponsord (in ruil voor een artikel op mijn blog, gebaseerd op mijn eigen mening uiteraard).

Geschikt voor digital nomads!

We’re a match made in heaven! CityHub heeft alles wat moderne reizigers zich kunnen wensen: een digitaal hostel met het comfort van een hip hotel. Een echte hub voor digital native nomads dus! Een ervaring voor iedereen die van online snufjes en reizen houdt 🙂 Dankjewel CityHub!

Kende jij CityHub al? Lijkt het je wat?

 Amsterdam tickets

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *