Businesstrip: Milaan met Ebruze


Met Ebru Durmaz van Ebruze in Milaan

Vorige week was ik een paar dagen in Milaan voor een businesstrip. Nee, niet als blogger. Ik stond dit keer aan de andere kant: ik ging als PR-adviseur!

Toen ik als redacteur/journalist bij Textilia werkte, had ik het genoegen twee keer op businesstrip te mogen. De eerste keer naar Londen en de tweede keer naar Brussel, allebei voor een interview. Als reisblogger ging ik al drie keer op persreis – naar Bourgogne, Guernsey en Nador – en verbleef ik al meerdere keren in de leukste hotels. Als PR-adviseur ging ik nog niet eerder op reis, maar daar kwam vorige week een einde aan. Ik ging naar Milaan met mijn klant Ebruze! In deze blog vertel ik je over mijntrip naar Milaan en business doen in Italië.

Masterly – The Dutch in Milano

Mijn klant Ebru Durmaz heeft haar eigen mode- en lifestylelabel Ebruze. Ebruze ontwerpt, maakt en verkoopt onder andere zijden sjaals, kussen en tegels, allen voorzien van een Ebru-printje. Ebru is een Turkse kunstvorm waarmee wordt geschilderd op water. Dit zorgt voor heel bijzondere, natuurlijke prints. De prints en producten van Ebruze zijn zo mooi dat Ebruze is gevraagd om te exposeren op Salone del Mobile, een bekende designbeurs in Milaan. Salone bestaat uit allerlei verschillende events en tentoonstellingen, waaronder de expositie Masterly – The Dutch in Milano. Dit is een tentoonstelling van meer dan 100 getalenteerde Nederlandse ontwerpers. Omdat Ebru wel wat steun en publiciteit op de beurs kon gebruiken, ging ik als haar PR-adviseur met haar mee naar Milaan.

De Ebruze stand

Ebru in het Palazzo

Oude bekenden in Milaan

Niet alleen ik ging mee met Ebruze, maar ook Karina van Miss Legal en Susan van Miss Psychology. Milan is always a good idea, en zeker voor ondernemende fashionista’s 😉 We verbleven samen in Red Line Appartments, een paar haltes met de metro vanaf het centrum van Milaan. Eerder dacht ik in het appartement van de Nederlandse Yara de Bont te verblijven, maar door de drukte rondom Salone zat zij al helemaal volgeboekt. Wel een tip voor de volgende keer! Lees vooral deze blog van Ciao Tutti over het appartement (en meer over Italië uiteraard!).

Foto: Miss Legal
Piazza del Duomo

Business in Italy

Van maandagmiddag tot en met woensdagmiddag waren we in Milaan. En hoewel we grotendeels natuurlijk aan het werk waren, heb ik toch best een indruk gekregen van de stad. Althans, het centrum. En dat is prachtig! Gelukkig was er tijd voor een cappucino op het Piazza del Duomo, een wijntje bij Mas (ten zuiden van het centrum), een pizza en een pasta, en een cocktail bij 10 Corso Como (ten noorden van het centrum). We sloten de trip af met een drankje op een rooftop met uitzicht op de Duomo. Maar ook op het gebied van business waren er hoogtepuntjes. Ebruze stond met een interview op Soulstores.com én werd getipt als To-Do tijdens Salone door niemand minder dan Vogue! PR-hoogtepuntjes voor Team Ebruze dus!

Op weg naar Mas

Vogue Living lezen naast Duomo

Next: Rome, Bologna, Como en Genova?

Al met al een prima businesstripje Milaan. Maar ga ik nog eens voor mijn eigen werk naar Italië, dan kies ik denk ik toch voor een andere stad. Al was het alleen al omdat Milaan qua Italiaanse steden onderaan staat op NomadList (en ik sowieso graag weer wat nieuws probeer). Milaan is relatief duur en heeft een niet al te warm klimaat. Het ligt praktisch in Zwitserland! Rome schijnt al iets beter te zijn qua geld en temperatuur, maar is nog steeds geen digital nomad paradise. Maar aangezien ik daar dus nog NOOIT geweest ben, staat de Italiaanse hoofdstad wel het hoogste op mijn Italië-bucketlist. Helemaal beter voor digital nomads schijnen Bologna, Como en Genova te zijn. Ik bied me aan om het als digital nomad eens te gaan testen 😉

Prachtig!

Mooi hè?

Italië niet echt digital nomad-proof…

Maar hoe graag ik ook zou willen, Italië is in het algemeen gewoon niet écht een digital nomad-land. Zelfs Bologna staat op plek 61 van digital nomad-steden in de wereld. Beter ga je toch echt naar Las Palmas op Gran Canaria, Boedapest in Hongarije, Koh Lanta of Bangkok in Thailand, Taipei in Taiwan of Grand Rapids in de Verenigde Staten (jep, in Michigan). In Italië moet je simpelweg niet te veel willen werken, en vooral geniet van de prachtige architectuur, geschiedenis, keuken en cultuur. Enjoy! 

<3
Weer thuis

Ciao Italia, tot de volgende keer!
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *