5x Redenen waarom reizen goed is voor je carrière [+video]


Precies hier kreeg ik inspiratie voor dit artikel!

Reizen is voor mij zo vanzelfsprekend dat ik soms vergeet dat niet iedereen zoveel reist. Of überhaupt zoveel zou wíllen reizen. Maar iets vaker een tripje maken is zeker het overwegen waard. Reizen is namelijk enorm goed voor je business!

 

Reizen is niet alleen fantastisch geweldig leuk, het is ook nog eens goed voor je business. Reizen leert je namelijk om te relativeren, reizen inspireert, het is goed voor je netwerk en kennis, het brengt je tot rust óf biedt je juist de mogelijkheid in alle rust die klus af te maken. Meer excuusjes heb je toch niet nodig? Boek die reis en boost your business!

 

Reizen voor werk

Het laatste weekend van april was ik in Londen. De reden voor mijn trip was travelbloggersconferentie Traverse. Maar eigenlijk heb ik geen reden nodig om op reis te gaan. Reizen an sich is namelijk al een reden genoeg! Niet alleen voor je ‘privépersoon’, maar ook voor je business. Dat besefte ik me tijdens mijn tripje naar Londen maar weer. Ook besefte ik dat ik nog nooit een artikel had geschreven over zakelijke redenen om te reizen, zelfs los van conferenties op bestemming. Daarom hier een artikel met vijf redenen waarom reizen goed is voor je business.

 

Bekijk hieronder mijn vlog over mijn tripje naar Londen! Abonneren op mijn kanaal kan hier 🙂

1. Relativeren: het kan ook anders

Op reis zie je nieuwe dingen, van prachtige natuur tot bruisende steden, je doet nieuwe dingen en doet nieuwe ervaringen op. Al dat nieuws laten je zien dat jouw waarheid niet dé waarheid is. Elk land en elke cultuur is anders. Dat relativeert. Het kan je motiveren de dingen voortan op een andere, betere manier te doen, maar het kan je ook doen beseffen dat je het thuis maar wat goed voor elkaar hebt.

 

 

2. Reizen inspireert: ruimte voor nieuwe ideeën

Dingen die in het buitenland anders gaan, kunnen je inspireren om het ook thuis voortaan anders aan te pakken. Misschien kan het beter? Maar bovenal geven nieuwe dingen, ervaringen, plekken en mensen je vaak een creatieve boost. Misschien ontstaat er ruimte in je hoofd doordat je even afstand neemt van je routine, en ontstaan dan de nieuwe, creatieve ideeën?! Ik weet niet hoe het werkt, maar ik blijf maar ideeën opschrijven tijdens mijn meeste trips!

 

3. Reizen geeft mensenkennis en levenservaring

Op reis zul je veel nieuwe dingen zien, doen en ervaren, maar natuurlijk ook vele nieuwe mensen ontmoeten. Van snelle ontmoetingen tot mooie vriendschappen: reizen is goed voor je netwerk! En zelfs als je niemand spreekt is alleen al het zien van andere, nieuwe mensen erg leerzaam. Het leert je iets over andere mensen, culturen, gewoonten. Reizen geeft je mensenkennis en levenservaring.

 

Foto: Java

 

4. Reizen laadt je batterij weer op

Het is niet erg gezond, laat staan productief, om altijd alleen maar door te werken. Soms heb je gewoon een pauze nodig. En reizen, dat is een ultieme pauze! Even lekker níet werken, weg uit je dagelijkse routine en genieten van mooie, leuke en bijzondere dingen. Even het hoofd leeg maken is hartstikke goed voor de creativiteit, want nieuwe ideeën poppen vaak alleen op in een hoofd met ruimte. Zie punt twee 😉

 

5. Reizen geeft rust… om te werken

Huh? Deze zal ik even uitleggen! Vakanties hebben een hartstikke gunstig effect op je werk als je weer thuiskomt, maar ook tijdens je trip kan reizen al effect hebben op je werk. Als je werkt op reis bijvoorbeeld! Zelf heb ik begin dit jaar in Costa Rica gewerkt en dat gaf mij echt weer even rust, ook al was ik – juist – op reis aan ’t werk. In alle rust een artikel schrijven, in alle rust nadenken welke klanten je erbij zou willen, in alle rust wat mails wegwerken, het is werkelijk heerlijk om op reis te doen! En zeker als er een flink tijdsverschil is, betekent werken op reis werk vaak dat er niet de heel tijd mail binnenkomt. Halleluja!

 

Zen in Costa Rica (jurkje via Sandy Hauser)

 

Heb jij ook het ideeën dat reizen je laat groeien als mens en als ondernemer? Of als werknemer misschien? Ik ben benieuwd, laat het me weten! 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *