Kan een rugzak zakelijk zijn? Op zoek naar de perfecte laptoptas! [+video] 2


Unwrapping vlog!

 

Al jaren ben ik op zoek naar de perfecte laptoptas. Een rugzak vind ik namelijk niet zo zakelijk. En de tas die ik twee jaar terug kocht bleek toch niet zo’n winnaar te zijn… Maar ik vond een oplossing!

 

Weten jullie nog dat ik in 2015 op zoek was naar een zakelijke doch mooie tas waar mijn laptop in past? Ik kocht deze tas van Smaak Amsterdam (mooi merk!), waar mijn laptop precíes in past. Zonder laptop is de tas echter een stuk mooier… En de kleur, tja, die blijkt toch minder makkelijk te combineren dan ik dacht. Ik houd wel van aparte dingen op zijn tijd, maar voor een tas die je vaak bij je hebt (want váák onderweg met laptop) is zwart toch eigenlijk wel mijn favoriet… Kortom, de zoektocht continued…

 

Een rugzak als laptoptas?

Sinds ik voor mezelf ben begonnen heb ik wat meer schijt gekregen aan hoe ik eruit zie. Geen kantoorregels, niemand die mij vertelt hoe ik mij moet kleden. En dus koos ik steeds vaker voor een rugzak als laptoptas. Mijn laptop past hier prima in, er is nog ruimte voor meer spullen én het is stukken beter voor mijn rug dan een schoudertas. Nu ben ik geen fashionvictim meer zoals een paar jaar geleden, maar toch knaagde er iets aan de laptop-in-rugzak-look. Kijk, als je een laptop bij je hebt betekent het vaak dat je een zakelijke afspraak hebt. En die rugzak vind ik dus alles behalve zakelijk.

Moet ik me daar niets van aantrekken? Hang ik nu het ijdele modepopje uit? Misschien. Dan zit dat toch nog een beetje in me en daar kan ik niet ontevreden over zijn. Er een beetje goed uit zien is toch immers iets dat best in je voordeel kan werken – ook op zakelijk gebied. En dus hield ik mijn ogen en oren open…

 

En God schiep Marington

Eind april werd ik benaderd door Marington.nl, een Nederlandse webshop gespecialiseerd in tassen. Al verkoopt Marington ook portemonnees, laptophoezen, iPad-sleeves en andere leren accessoires. Marington vroeg mij of ik misschien een tas kon gebruiken, en daarop kon ik natuurlijk maar één antwoord geven. Een tas was zeker welkom, maar dan wél eentje waar mijn laptop goed in kan, waar dan nog ruimte over is voor meer én een mooi, basic, zakelijk doch stijlvol model in een tint die overal bij past.

 

MYOMY

Ik nam een kijkje op de website en zag direct een merk dat mijn aandacht trok: MYOMY. MYOMY is een Nederlands tassenmerk dat ik nog ken uit mijn tijd bij Textilia. Ik sprak oprichter Marja Baas zelfs een keer op een event van MVO Nederland in Utrecht.

 

MYOMY!

Duurzaamheid staat voorop!

O MY!

En de laptop past erin!

 

MYOMY bestaat sinds 2007 en het bewust produceren van duurzame, eerlijke tassen staat voorop. Alle MYOMY-tassen worden met de hand gemaakt door lokale ambachtsmensen in fairtrade werkplaatsen. Daardoor kunnen deze mensen een beter bestaan opbouwen. Het leer voor de tassen komt van dieren die een goed leven hebben gehad op boerderijen. Bij het looien wordt bovendien zo min mogelijk gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën.

 

PAPER BAG

Het bekendste model tas van MYOMY is de MYOMY PAPER BAG. Dit model is ontworpen door Nederlandse designer Ramón Middelkoop en is gebaseerd op de ouderwetse papieren boodschappentas. MYOMY Paper Bag is te herkennen aan het rechte, strakke model met een subtiel kartelrandje aan de bovenkant. Ik wist eerlijk gezegd niet dat dat ‘dé PAPER BAG’ was, maar de tas die ik uit heb gekozen is dus ook een echte MYOMY PAPER BAG.

 

MYOMY PAPER BAG

SuusjeQ x Marington

 

Een mooie, praktische tas én bijdragen aan een betere wereld, dat is toch echt iets voor Artikel 2.55?

 

Watvoor tas gebruik jij voor je laptop? Vind jij een rugzak zakelijk? En welke tas zou jij kiezen op Marington.nl? 

 

N.B. Ik heb mijn tas gesponsord gekregen van Marington.nl. Dit doet niets af aan mijn mening – ik mocht zelf kiezen welke tas het beste bij mij en mijn blog past en heb de link met laptops zelf bedacht omdat dit aansluit bij Artikel 2.55.

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Kan een rugzak zakelijk zijn? Op zoek naar de perfecte laptoptas! [+video]

 • Jenny

  Ik herken het ‘lelijke’ rugzakprobleem! Ik baal daar soms echt een beetje van, maar ik heb altijd zo veel spullen bij me dat een alternatief niet echt bestaat. Of ik moet net als sommige collega’s aan zo’n rolkoffer/boodschappenkar gaan. Te weg!

  Wat is je huis trouwens netjes 🙂

  • Suzanne Bericht auteur

   Fijn, herkenning! Ja je sjouwt je kapot soms he… En een trolley wil ik toch niet aan beginnen in het dagelijks leven eigenlijk haha. Gelukkig nu een mooie tas, en als het echt zwaar wordt doe ik alsnog lekker een rugzak op 😉

   Thanks van mijn huis trouwens! 🙂