Mijn Travel Bucketlist (2018 Update) 1


Mijn volgende grote reis staat net gepland. Ondertussen fantaseer ik alweer door over de bestemming hierna. Deze landen staan hoog op mijn bucketlist!

 

Op mijn (bijna) 30ste heb ik al een aardig track record opgebouwd wat reizen betreft. Ik kwam in bijna 45 landen in vijf verschillende werelddelen. Toch valt er nog genoeg te ontdekken en raakt mijn reislust maar niet op. Deze tien bestemmingen staan momenteel boven aan mijn bucketlist. Iets voor de komende tien jaar?

 

1. Berlijn

Deze stad staat al zó lang op mijn bucketlist. Schandalig dat ik daar nog nooit geweest bent. Ongeveer de goedkoopste en minst verre bestemming op dit lijstje…

 

2. IJsland

Hier droom ik van! En niet eens onbereikbaar, want met WOW Air vlieg je goedkoop naar IJsland en je bent er ook nog eens zó.

 

3. Sri Lanka

Forever Asia! Weer eens wat nieuws en toch vertrouwd denk ik. Lekker surfen, toeren met de trein, yoga doen en heerlijk eten. India for beginners, toch?

 

4. Utah

Amerika is zo underrated! Neem nou de geweldige parken van Utah. Daar wil je toch hiken, kamperen, kajakken? Ik in ieder geval!

 

5. Hawaii

Nog zo’n mooi stukje USA. Denk ik dan. Hawaii lijkt me geweldig. Die vulkanen, dat groen, die stranden. Echt een polynesisch natuurpareltje met ook nog eens veel cultuur en historie.

 

6. Zuid-Afrika

Jaa, hier wil ik ook al zo lang heen. Kaapstad, safari, uitgestrekte natuur, cultuur en historie, de ultieme roadtrip! Helemaal mooi als we ook Namibië, Botswana en Zimbabwe mee kunnen pakken… 😉

 

7. Colombia

Sinds mijn avonturen in Midden-Amerika heb ik de latin vibes te pakken! En dus wil ik heel graag naar Colombia. En dan een Spaanse taalcursus volgen, zeilen bij Cartagena, hiken en natuurlijk naar Medellin.

 

8. Nepal

Lijkt me ook fantastisch! Die natuur! Maar ook: Kathmandu, de lieve mensen, heerlijk eten en wie weet een yogaretreat. Neem die wandelschoenen maar mee!

 

9. Oost-Australië

In 2014-2015 maakte ik een prachtige reis door Australië. Maar in tegenstelling tot veel andere toeristen pakte ik niet de oostkust mee. Daarom wil ik heel graag nog eens van Cairns tot Byron Bay reizen. Liefst met eigen auto en tentje.

 

10. Schotland

Nog zo’n parel in Europa. Het ligt binnen handbereik! Lekker roadtrippen langs Edinburgh, helemaal tot Isle of Skye. Wauw!

 

11. Portugal

Portugal ben ik wel eens geweest, maar die stranden zou ik ook graag als volwassene eens aanschouwen. Mooier wordt het niet toch? Misschien moet ik hier maar eens een week vakantie vieren. Of een surf- en yogaretreat?

 

12. Kopenhagen

Een andere stad die ik graag wil ontdekken is Kopenhagen. De Deense hoofdstad schijnt wel een beetje op Amsterdam te lijken. Veel fietspaden, hippe mensen en een charmant klein centrum. Tja, al het goede komt uit Scandinavië hè? Even sparen en dan gaan we!

 

Foto’s: Dreamstime.com

 

Welke bestemming staat er bovenaan jouw bucketlist?

 

Volg Vrije Meid op Facebook, Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Mijn Travel Bucketlist (2018 Update)

  • Marcella Molenaar

    Australië staat al jaaaaren bovenaan mijn wishlist, dus het moet er maar eens van komen 😉 We maken steeds andere reizen tussendoor, zoals vorig jaar IJsland. Je bent er inderdaad zo met een prima aanbieding van WOW, maar reken ter plekke wel op flinke prijzen! Portugal, Schotland en Zuid-Afrika staan ook op mijn wishlist!