De perfecte telefoon voor (reizende) ondernemers: twee simkaarten in één toestel


Als ondernemer op workation: ik gebruik een lokale simkaart om een hotspot aan te kunnen maken en te kunnen internetten.

Sarah ontdekte een wel heel handige mobiele telefoon waar niet één maar twee simkaarten in kunnen. Ideaal voor ondernemers en digital nomads!

Een blog van mij over mobiele telefoons. Dat zou je niet zo snel verwachten. Telefoons, abonnementen en dergelijke vind ik namelijk helemaal niet boeiend. Althans, ik wil gewoon dat het werkt, dat ik goed bereikbaar ben en dat het vooral heel makkelijk is allemaal. Maar eens in de twee jaar moet ik me er toch in verdiepen, omdat mijn abonnement weer verloopt en mijn telefoon meestal ook zijn beste tijd heeft gehad na die periode. Dus wat wordt mijn nieuwste aanwinst?

Mijn telefoon heeft veel meegemaakt laatste jaren…

Ondernemer: een extra telefoonnummer?

Nu sta ik dus op het punt de hele boel te verlengen, en kom ik voor het vraagstuk te staan of ik niet een tweede nummer moet nemen voor ‘de zaak’. Oké, dat klinkt als nogal wat want ik werk als freelancer, maar het neemt niet weg dat ik juist als freelancer op alle – en dus ook ongewenste- momenten wordt gebeld over werk. En dat is niet goed voor mijn eigen gemoed, merk ik. 

Gouden tip

Het nadeel van twee nummers is dat ik ook twee telefoons nodig heb, of simkaarten moet wisselen: ook weer gedoe. Dácht ik. Ik ben namelijk getipt door Ben en ik moet zeggen: die hebben dus wel een ideale oplossing hiervoor in de aanbieding, namelijk de Huawei Mate 20 Lite. Ik zal jullie niet vermoeien met technische details, maar wat is nou zo ideaal aan dit toestel: er kunnen TWEE simkaarten in! That means één voor privé en één voor zakelijk en moeiteloos switchen tussen deze twee.

De Huawei Mate 20 Lite

Mooi én duurzaam

Dit blijkt overigens niet iets heel nieuws te zijn, vooral in het buitenland niet. In Nederland zijn er echter niet veel van dit soort telefoons en als ze er al zijn, hebben ze weer niet alle snufjes (mooie camera, handige functies, groot geheugen)  die ik tegenwoordig gewend ben. Deze Huawei is high-end en ziet er ook nog eens goed uit. Ik zeg een praktische en duurzame oplossing!

Ook handig op reis

Schiet me trouwens te binnen dat het niet alleen heel handig is voor ondernemers, maar ook voor digital nomads of mensen die veel reizen en vaak een lokale simkaart gebruiken (met wifi!) naast hun eigen simkaart. Ik zie mezelf nog pielen met een paperclip om het schuifje van mijn telefoon open te krijgen, simkaarten wisselen, weer gedoe te hebben met Whatsapp en mail, in de hoop dat mijn berichten in ieder geval goed aankomen. Als ik probleemloos via één toestel kan switchen tussen mijn eigen en een lokale simkaart, scheelt dat weer een hoop gestress.

Digital nomad op Nusa Lembongan

Iets voor jou?

Samenvattend is zo’n toestel dus eigenlijk best ideaal voor mij en ook fijn: hij is niet heel erg duur, zo’n € 400 (losse toestelprijs). Ik lees dat ik er hele mooie foto’s mee kan maken, de batterij lang vol blijft en als ‘ie toch leeg raakt is er geen nood aan de man want dankzij de fast charger is hij zo weer vol. Ideaal. 

Lijkt het jou ook praktisch om twee simkaarten te kunnen gebruikken in één telefoon? Check dan zeker even dit toestel bij Ben.nl.

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Sarah Kuypers

Sarah Kuypers is freelance copywriter en pr-adviseur, ze werkt drie dagen per week voor SuusjeHQ en heeft daarnaast diverse kleine opdrachtgevers. Volg Sarah voor je dagelijkse dosis momlife, ondernemen en reizen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *