Reizen zonder je vriend: waarom je het tóch moet doen


phu quoc vienam

Phu Quoc, Vietnam 2011

Heb jij een relatie en wil jij op reis maar hij niet? Of wil je gewoon eens reizen zonder je vriend? Natuurlijk zal je hem missen, maar het is het waard!

Soloreizen – oftewel, reizen in je uppie – is niet voor iedereen. Sommige mensen moeten er niet aan denken. Anderen vinden het heerlijk. Zelf heb ik al vaker alleen gereisd – van twee maanden Azië tot een weekje weg. Daarnaast heb ik al héél vaak zonder mijn vriend gereisd. Soms met vriendinnen, soms met familie en soms dus alleen. Al is alleen zelden écht alleen. Je ontmoet namelijk snel andere mensen als je in je uppie reist. Wat erg leuk is! In deze blog geef ik je redenen waarom je vooral af en toe zonder je vriend ‘moet’ reizen. Of zonder je vriendin, als dat het gevalis natuurlijk 🙂

1. Je vriend heeft minder vakantiedagen

Stel, je vriend heeft vijf weken vakantie per jaar, terwijl jij er wel acht, negen of tien hebt. Of misschien ben je wel zelfstandig ondernemer en kan je weg wanneer jij wilt. Of ben je digital nomad! Dan is het natuurlijk zonde om ‘maar’ vijf weken per jaar weg te gaan, alleen omdat je vriend niet vaker weg kan. Gewoon zonder hem gaan meid!

In Kenia voor Getaway Travel

2. Het is goed voor je relatie

Sowieso waar! Als je in een relatie allebei ook je eigen ding blijft doen, houd je het leuk en heb je elkaar nog wat te vertellen. Bovendien is het goed om elkaar soms even te missen en te beseffen waarom je de ander ook alweer zo leuk vind. Nog steeds. Als je thuiskomt voelt het weer even of jullie net samen zijn!

Met mijn vriend herenigd in Panama

3. Je kan niet alles allebei leuk vinden

Misschien ben jij wel gék op reizen, terwijl je vriend een vakantie van twee weken per jaar meer dan genoeg vindt. Moet jij dan je hobby opgeven? Echt niet! Jouw vriend heeft ook zijn eigen hobbies en dat is helemaal niet erg. Daar moet je elkaar gewoon vrij in laten. Maakt jullie alleen maar leukere mensen. Als je echt van elkaar houdt gun je de ander zijn of haar passie, ook al heb je daar zelf niets mee.

De hele groep van Nomad Cruise V

4. Omdat je eens in je leven echt op soloreis moet

Ik zeg moeten, maar je moet natuurlijk helemaal niets. Ik kan het echter iedereen aanbevelen. Het heeft mij veel gebracht, en niet alleen door de eerste drie redenen. Soloreizen is gewoon heel erg leerzaam en een heel bijzondere ervaring. Echt anders dan dat je met een bekende vriend(in) of je partner reist. Heus niet altijd feest, maar daar leer je dan weer veel van.

Laos 2011

5. Quality time met je vrienden of familie

Je vriend in hartstikke leuk, lief, knap, aardig. Maar je vrienden en familie zijn dat ook! Dat je een relatie hebt betekent niet dat je nooit meer met iemand anders dan je partner op reis kunt. Een weekend weg met vriendinnen is nog steeds leuk. En als je moeder eens met je op reis wilt zeg je daar natuurlijk geen nee tegen. Of je gaat naar een tof business event aan de andere kant van de oceaan. Je vriend heeft niets op Girlboss Rally te zoeken, dus ga je gewoon met een businessvriendin.

Met Dutch Girlbosses Paulien en Lucia

Reis jij wel eens zonder je vriend?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard, Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *