Dit zijn de beste restaurants van Utrecht


Le Jardin

Donderdag 27 september lanceerde IENS Insider in Utrecht: een lijst met de beste restaurants in mijn stadsie. De lijst is samengesteld op basis van data van de website IENS. Ken jij deze toppers uit Utrecht al?

Wanneer mag je je als restaurant één van de beste restaurants van Utrecht noemen? Volgens IENS (nu: TheFork) ben je zo’n pareltje als je wordt genoemd in een gerenommeerde gids of een uitstekende beoordeling krijgt van de bezoekers van IENS. In Utrecht zijn er 22 van dit soort restaurants. Daarvan mag ik er vijf tot mijn persoonlijke favorieten rekenen.

1. WT Urban Kitchen (10de verdieping)

Mijn favo avondje eten in Utrecht want: hallo uitzicht! Vanaf de tiende verdieping in de watertoren heb je een briljant 360 graden uitzicht over heel Utrecht en eet je bovendien verrukkelijk lekker. Het personeel is deskundig en je zit er erg exclusief (er is beperkt plek), maar toch voelt het hele geheel vrij relaxed aan. Belangrijk: reserveer minimaal een paar maanden van tevoren, dan weetje zeker dat er plek is.

2. Vis & meer

En dit komt van iemand die niet per se een visliefhebber is! Dat zegt wel wat toch? Vis & meer is een heerlijk visrestaurant waar je talloze soorten vis kan bestellen. Er zit dus altijd wel iets voor je bij, ook als je eigenlijk meer een vlees of groente-type bent. Ik at er al meerdere keren en ben fan. Bovendien zit Vis & meer op een mooie centrale locatie: de Drieharingenstraat. What’s in a name 😉

3. Het Ketelhuis Utrecht

Ging ik laatst eten toen ik 30 werd! Heerlijk getafeld, goede wijnen, keurige bediening en een industriële inrichting. Het Ketelhuis is gevestigd in het Rotsoord-buurtje, waar je ook veel andere goede restaurants vindt (de Watertoren!). In de zomer kun je lekker aan het water zitten en bootjes kijken. Neem wel je portemonnee mee, want het Ketelhuis is niet goedkoop! Zeker niet als je het verrassingsmenu met wijnarrangement neemt…

4. San Siro

Het eerste restaurant uit dit rijtje dat ik ontdekte! San Siro zit aan het Oud Kerkhof en serveert heerlijke Italiaanse gerechten. En dan bedoel ik geen pizza, maar antipasti, lichte pastagerechten en goede vlees- en visgerechten. Tel daar de goede wijnen en Italiaanse desserts bij op, en je zit de hele avond gebakken! Zeer romantische vibes hier ook!

5. Le Jardin

Misschien wel mijn favoriet uit deze lijst! Le Jardin heeft alles: een prachtige locatie aan de Mariaplaats, een geweldige inrichting, een fantastisch concept waarbij alles in het teken staat van de tuin, een heerlijke Franse keuken en wijnkaart – waar groente weliswaar centraal staat, keurige bediening en whatnot!? Ik ging hier al eens lunchen (ook een aanrader!), maa dineren bij Le Jardin is echt feest. Heel veel gangen en elk gerecht is een smakelijk kunstwerkje an sich. Een hele ervaring!

Le Jardin

Alle goede restaurants van Utrecht zien? Bekijk de hele lijst hier!

Blijven slapen in Utrecht? Bekijk hier mijn 10 favo hotels in Utrecht!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *