Dit zijn de 11 beste hotels in Utrecht


Utrecht

Weekendje weg naar Utrecht? Blijf slapen in een van de vele toffe hotels die de Domstad rijk is. Dit zijn de tien beste hotels van Utrecht.

Alweer vijf jaar woon ik in Utrecht, en inmiddels wil ik niet meer weg. Utrecht is prachtig en er komen elk jaar weer talloze leuke restaurants bij. Hoewel ik natuurlijk nooit in een hotel hoef te slapen, zie ik ook steeds meer toffe hotels openen in de stad. Kies jij voor een nieuwe parel als The Anthony of ga jij voor klassiek met Karel V?

 1. The Anthony Hotel

Dit hippe designhotel in Lombok is ideaal voor liefhebbers van off-the-beaten-track reizen. The Anthony bevindt zich dan ook niet in het centrum van Utrecht, maar op steenworp-afstand ter westen van het station. Breng een bezoekje aan SOIA, ga SUP’pen bij Molen de Ster of huur een fiets en ontdek deze andere hidden gems in Utrecht.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Anthony Hotel (@theanthonyutrecht) op

2. Mother Goose Hotel

Beoordeeld met een 9,1 op Booking, super centraal gelegen midden in de stad en een heerlijke Instagram’able inrichting. Dat is Mother Goose! Boek hier een van de 23 kamers van dit mooie hotel.

3. Grand Hotel Karel V

Een begrip in Utrecht, zowel qua restaurant als qua hotel. Een nachtje slapen bij Karel V, dat moet je zeker als Utrechter – dus een keer gedaan hebben. Ik nam mijn vriend ermee naartoe toen hij 30 werd. Wie weet heb jij ook wat te vieren dat een vijfsterrenhotel verdient binnenkort?

Dit bericht bekijken op Instagram

Enjoy the Roman suite with a large bed, a bubble bath with starry sky, and a view of the garden and Dom Tower

Een bericht gedeeld door Grand Hotel Karel V (@grandhotelkarelv) op

4. Stayokay Utrecht Centrum

Inge sliep er al eens voor Vrije Meid. En veel mensen zijn het met haar eens: Stayokay Utrecht Centrum is niet zomaar een Stayokay! Het hostel (dat ook privékamers heeft) bevindt zich aan de Neude en ziet er superstrak uit. Daarbij is Stayokay ook een stuk vriendelijker voor de portemonnee!

5. Inntel Hotels Utrecht Centre

Net geopend naast het station van Utrecht: Inntel Hotels Utrecht Centre. Niet alleen goed te bereiken dus en op loopafstand van bijvoorbeeld Tivoli, Beartix Theater en Jaarbeurs, maar ook heeft Inntel een heerlijk welnesscentrum waar je als gast toegang tot krijgt.

6. Eye Hotel

Net als Mother Goose is ook Eye Hotel prachtig ingericht, gevestigd in het centrum en lekker kleinschalig. Waarom het Eye Hotel? Omdat het pand een voormalig ooglijdersgasthuis is. De oog-details vliegen je dan ook om de oren en de kamers zijn ingericht met een knipoog 😉

7. Hotel Dom

Dit hotel hoort bij restaurant Simple, waar ik laatst zo heerlijk at. Moet dus wel goed zijn! Bovendien zit dit hotel letterlijk om de hoek van de Dom, dus centraler wordt het niet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ondertussen in Utrecht… #thehangover #breakfast #newlyweds #utrecht #BettyenDylan

Een bericht gedeeld door Betina Drost-Oostveen (@bettyskitchennl) op

8. Court Hotel City Centre Utrecht

Bij een van mijn favo terrassen in Utrecht, hoort Court Hotel City Centre Utrecht. Dit hotel is gevestigd in de oude rechtbank van Utrecht, vandaar de naam. Weer eens wat anders dan verblijven in het Huis van Bewaring he 😉 De kamers zijn helemaal in stijl ingericht en lekker eten doe je dus bij Restaurant De Rechtbank.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik vond dat ik na zo’n heftige week wel een nachtje in luxe verdiende 🧖🏽‍♀️ Dus boekte ik gistermiddag spontaan het Court Hotel in Utrecht (na Amsterdam mijn favoriete stad!) Mijn jongens zouden sowieso bij oma logeren, dus waarom mijn vriend en ik niet even samen op stap? Het was héérlijk ❤️ Sfeervol uit eten, spannend naar de bioscoop (Widows), vers ontbijtje en geshopt in de pittoreske binnenstad 🛍 Bijna klaar voor pakjesavond! 🎁 Maar het belangrijkste: mijn vriend en ik waren even met zijn tweetjes. Een ieder met (een partner die) psychische problemen heeft weet dat dit ook voor de omgeving niet altijd gemakkelijk is. Des te belangrijker om met elkaar te blijven praten en in elkaar te blijven investeren! ❤️ Met twee geboortes, een overlijden, de uitslag van mijn PO onderzoek en de ruzie met mijn vader, was dit een extreme week. Ik heb kunnen huilen, maar nu merk ik dat ik dissocieer. Het is teveel, mijn hoofd schiet op slot. Ik weet nu tenminste wel dat het door mijn ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en gedeeltelijke borderline komt. Gek dat labeltjes soms toch prettig zijn om dingen te kunnen begrijpen. Morgen is de crematie van mijn dierbare vriend, dus ik duik op tijd in bed. Hoop dat jullie allemaal een fijn weekend gehad hebben 💕 En nogmaals: bedankt voor alle hartverwarmende reacties 🙏🏼 . . . #courthotel #utrecht #luxeleven #nachtjeweg #dissociation #emoties #widowsmovie #hotel #hotelkamer #luxehotel #ontbijt #restaurant #uiteten #tournedos #buffet #cheesecake #rechtbank #shoppen #pakjesavond

Een bericht gedeeld door Sarah (@sarahbruist) op

9. Badhu

Dit hotel ken ik ook van een eerder avondje uiteten! Badhu is dan ook eveneens een restaurant en hotel, en is gevestigd in een oud badhuis aan de rand van Tuinwijk. Er zijn maar acht kamers, dus lekker persoonlijk en kleinschalig. Eten doe je uiteraard bij Badhu, of bij een van de andere gezellige restaurants in dit leuke buurtje.

Dit bericht bekijken op Instagram

The brown room 🍂✨

Een bericht gedeeld door Badhu (@badhu_utrecht) op

10.  Daen’s Room One

Daen’s is een conceptstore in het centrum van Utrecht en heeft een hotelkamer: Room One. Een unieke ervaring dus! Persoonlijker gaat het in ieder geval niet worden. Daen’s heeft de kleinschaligheid van een Bed & Breakfast, maar met de service van een hotel. Niet voor niets voor deze hotelkamer enorm goed beoordeeld op Booking.

11. Bunk Hotel Utrecht

In de zomer van 2019 opende er een nieuw hotel in Utrecht: Bunk Hotel. Dit hotel combineert de sfeer van een hostel met het comfort van een hotel. Het resultaat: betaalbare kamers, heerlijk eten en altijd gezelligheid! Lees hier mijn review over Bunk Hotel.

Bunk Hotel

Verblijf jij liever in hotels net buiten de stad? Check dan Stayokay Utrecht-Bunnik of bij Geesberge in Maarssen.

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *