WNDRWKND: een weekend weg naar bestemming onbekend


Linda in Amersfoort

Amersfoort ligt op slechts een kwartiertje treinen vanaf Utrecht of een half uur vanaf Amsterdam. Ideaal dus voor een dagtrip of weekendje weg! Linda zet de leukste hotspots en activiteiten voor je op een rij gezet zodat ook jij binnenkort kan ontdekken hoe leuk deze stad is.

 

Amersfoort is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij het plannen van een dagje of weekendje weg. Maar ik mocht mee op verrassingsweekend (‘WNDR WKND’) naar Amersfoort en werd positief verrast door deze stad. Niet voor niets noemen de locals het ook wel de verborgen parel van Nederland. Dit zijn de hotspots in ‘het nieuwe Amsterdam’ 😉

 

Koffie en wentelteefjes

De dag goed beginnen doe je natuurlijk met koffie. Aan leuke horeca geen gebrek in Amersfoort dus koffie is nooit ver weg. Ik ging voor koffie met wat lekkers naar Juffrouw Jacoba, in een historisch pandje aan de Krankeledenstraat. De kaart staat vol met zowel zoete als hartige lekkernijen en bij mooi weer kun je hier in de verborgen binnentuin zitten. Wil je tijdens het shoppen even een koffietje halen? Aan het leuke straatje ‘Krommestraat’ zit Corazon Coffee, volgens velen de lekkerste koffie van Amersfoort!

 

Amersfoort

 

Shoppen en sightseeing

Amersfoort heeft een mooie binnenstad dus je kan hier prima rond slenteren langs de mooie bruggen, grachten en straatjes. Zin in actie? Ga dan voor het beklimmen van de Onze Lieve Vrouwetoren! Het is even trap lopen maar dan heb je wel meteen een mooi uitzicht over de stad! Liever winkelen? De belangrijkste winkelstraat is de Langestraat en daaromheen liggen nog een aantal leuke winkelstraatjes en grachten. De Krommestraat en Utrechtsestraat zijn leuke straten voor als je meer bijzondere winkeltjes zoekt.

 

Koppelpoort

Amersfoort

Amersfoort

 

Lunchpauze

Zondag schoof ik aan bij Madonna, in de Krommestraat. Deze leuke hotspot is duidelijk favoriet bij de locals want het zat helemaal vol. Madonna zit aan de winkelstraat maar aan de achterkant zit een groot terras, aan het water. Je kan hier terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel én diner! Ik mocht aanschuiven voor een Sunday Brunch en kreeg een lekker soepje, broodjes, salade en ook nog een taartje na! Meer zin in een gezonde salade of een lekkere smoothie? Ga dan naar SEM, aan de Kortegracht.

 

Lunch bij Madonna

Terras van Madonna

Terras van SEM

 

Hip doen in de Nieuwe Stad

Als je het oude centrum uitloopt, voorbij de bekende Koppelpoort, dan kom je in de ‘Nieuwe Stad’. Dit is een industriële hippe wijk langs de Eem, met veel leuke winkels en restaurantjes. Ik ging lunchen met Kroast, een gezellig all-day restaurant. Binnen is het knus en hip ingericht en buiten is een groot zonnig terras. En het eten was heerlijk! Echt een aanrader dus. Om de hoek van Kroast ligt Zandfoort aan de Eem, hét stadsstrand van Amersfoort! Hier kun je lekker in een ligstoel, met je voetjes in het zand een biertje drinken. Maar er is nog veel meer te ontdekken in de Nieuwe Stad. Echt een leuk buurtje om mee te pakken tijdens een weekendje Amersfoort.

 

Lunchen bij Kroast

Nieuwe Stad

Nieuwe Stad (Zandfoort)

Bijzonder dineren achter de oude stadsmuur

Heb je wel eens gedineerd in een Middeleeuwse waterpoort? Ik inmiddels wel! Restaurant de Monnikendam zit aan de rand van Amersfoort, in de waterpoort. We kregen een verrassingsmenu voorgeschoteld dat van begin tot eind heerlijk was. Het eten hier is net zo goed en bijzonder als de locatie! Wil je je dagje Amersfoort in stijl afsluiten, dan zit je hier zeker goed.

 

Monnikendam

Dineren Monnikendam

 

Suppen

Heb je meer tijd in Amersfoort of wil je eens wat anders doen? Ga dan eens SUP’pen! Ik mocht mee met Geert van SUP-Amersfoort voor een tochtje door de natuur en de stad. We begonnen in het Randenbroek Park en gingen vervolgens onder het restaurant De Monnikendam door, de grachten op. Vanaf het water zie je de stad op een hele andere manier. We kwamen onderweg veel bruggen tegen dus met al dat bukken en weer opstaan is het nog een echte workout!

 

SUP’pen in Amersfoort

SUP-pro Linda 😉

Lekker SUP’pen!

 

Tijd voor bier

Ik viel met m’n neus in de boter want het Amersfoortse Bockbier Festival was bezig toen ik er was. Dit festival wordt elk jaar in oktober gehouden. Je koopt een glas en muntjes en kan vervolgens bij alle barretjes langs om je glas te laten vullen met verschillende bokbiertjes. Echt een gezellig festival! Maar ook als dit festival niet is, zijn er genoeg kroegen en terrasjes waar je lekkere (bok)biertjes kan drinken. Vooral rond het Lieve Vrouweplein en de Krankeledenstraat struikel je over de kroegen.

 

Bokbier festival Amersfoort

Biertje?

 

Op zoek naar een leuk hotel in Amersfoort? Bekijk het aanbod hier! 

 

Wist jij dat Amersfoort zo leuk en mooi is? 

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *