Tokyo: toffe dingen om te zien en doen & hotels [+video]


Senso-ji, Tokyo

De Japanse hoofdstad Tokyo is lang niet zo druk, hectisch en chaotisch als je misschien denkt. Ik vond het meer een geordende chaos. Vooral groot en uitgestrekt, in plaats van druk en hectisch. En een absolute must-visit tijdens jouw rondreis Japan! Dit zijn mijn favo tips, bezienswaardigheden en hotels in Tokyo.

Superexcited ben ik als we landen op Narita Airport. We zijn in Japan, eindelijk! Tokyo kent iedereen wel van naam, maar hoe is deze stad nou echt? Ik ga er snel achter komen. We halen onze JR Pass op en boeken ons eerste treinticket naar het centrum van Tokyo. De trein vertrekt meteen. Welkom in Japan 😉

Eerste indruk Tokyo

Na ongeveer een uur rijden langs de buitenwijken van Tokyo, komen we in het centrum aan. Mijn eerste indruk: helemaal niet zoveel hoge gebouwen en neonlichten als ik had verwacht. We stappen over op Tokyo Central en pakken we Yamanote-lijn naar Shibuya, de wijk van ons hotel. Vlakbij station Shibuya vind je het drukste kruispunt van Tokyo, maar ook in deze wijk vind ik het echt nog niet zó druk. Misschien ben ik inmiddels wel wat gewend. Steden als Bangkok, Ho Chi Minh City, Hong Kong, New York en Sydney zijn ook niet bepaald klein. Wat ook meehelpt is dat Tokyo, hoewel het dus groot en drukbevolkt is, geordend en geciviliseerd is. We voelen ons geen moment onveilig of overdonderd en lopen rustig naar ons hotel.

Lees in deze blog meer over onze route en hotels

1. Shibuya

Ons wijkje en daarmee onze eerste echte kennismaking met Tokyo. Je vindt hier ook de bekendste, drukste kruising van Tokyo: Shibuya Crossing. Maar wij vonden het dus nog best meevallen. Je kan er prima geen zonder in paniek te raken 😉

Verder vind je in Shibuya talloze lekkere restaurantjes, vooral in de subwijk Shinsencho, vlakbij ons hotel. Lucky us!

Shibuya Crossing

Shibuya

Lekker eten bij Kaikaya by the sea

Shibuya

2. Meiji Shrine

Onze eerste tempel van Japan, of moeten we shrine zeggen? We weten nog steeds niet goed het verschil. Prachtige tempelcomplex middenin Tokyo! En nog gratis te bezoeken ook.

Tempel Tokyo

3. Shinjuku

Een ander tof wijkje, vlakbij Shibuya. Shinjuku staat bekend als dé neon-wijk, waar je vooral ’s avonds eens een kijkje moet nemen. Ga je aan de westkant het station uit, dan kom je de Metropolitan Government Building tegen, waar je gratis naar boven kunt voor een grandioos uitzicht over Tokyo. Dan zul je zien dat Tokyo inderdaad groot is, maar vooral uitgestrekt is en helemaal niet alleen maar hoogbouw heeft.

Sjinjuku

Shinjuku

4. Senso-ji

Hier merkten we pas hoeveel toeristen er in Tokyo zijn, althans, als je ze allemaal bij elkaar zet. Blijkbaar is Senso-ji de must-see tempel van de stad. En hij is inderdaad prachtig!

Wierrook bij Senso-ji

Selfie in kimono

Senso-ji, Tokyo

5. Akihabara (Akiba)

Deze wijk staat bekend om Electric Town, een wijkje vol gamehallen en elektronica-winkels. Verwacht niet teveel moderne snufjes, maar juist illegale DVD-shops, speelgoedautomaten en een vleugje Japanse porno. Leuk om even door de wijk te wandelen!

Akihabara

6. Vismarket (Tsukiji)

Must-see en must-try in Tokyo: de vismarkt. Want zeg je Japan, dan zeg je vis natuurlijk! De vis komt ’s morgens vers binnen en wordt door de verschillende handelaren te koop aangeboden op hun kraampjes. Misschien wel honderden kraampjes in een meerdere overzichtelijke, moderne hallen. Je kunt hele stukken vis of klaargemaakte sushi en sashimi kopen bij een kraam en direct opeten op de derde verdieping, of proeven bij een van de talloze restaurants nabij de markt. Wij kozen voor het laatste en hebben genoten!

Verse vis op de markt

Verse sushi en sashimi

7. Tokyo Tower

Geen prachtig gebouw, maar een gevalletje ‘moet je toch gezien hebben’. En dus gingen we er naartoe. Maar wat bleek? Voor de Tokyo Tower troffen we een aantal prachtige tempels aan! Wat een verrassing!

Wil je ook naar binnen? Een kaartje kost ongeveer 10 euro. Je kan je kaartje voor het main deck vanaf 24 uur van te voren online kopen.

Tempel voor de Tokyo Tower

8. Imperial Palace Park

Tokyo druk? Ga da eens naar het Imperial Palace Park. Een oase van rust in de stad! Het park is immens, dus je kan er makkelijk twee uurtjes dwalen. Of neem een boekje en eten mee en vermaak je een hele middag.

Imperial Palace Park

9. Harajuku

De wijk zoals ik me heel Tokyo had voorgesteld: meisjes in de gekste mode, heel veel roze en Hello Kitty. Welkom in Harajuku! Superleuk om door deze wijk (vooral Takeshita-street) te lopen en mensen te kijken. Heerlijk eten doe je bij gyoza-ro, een restaurantje met de lekkerste gyoza en alleen maar gyoza.

Gyoza

Harajuku

Harajuku

10. Yanaka

Yanaka is een van de oudste wijken van Tokyo en een van de weinige wijken met voor-oorlogse gebouwen. Je waant je hier dus even in het oude Japan, met houten huisjes en heel veel tempels. Een beetje zoals Kyoto!

Oud gebouw in Yanaka

Koffie in Yanaka

Yanaka

11. Disneyland Tokyo

Jawel, er is ook een Disneypark in Japan! In Disneyland Tokyo beleef je dubbel plezier, want Disney is natuurlijk sowieso geweldig, maar in Japan al helemaal. De Japanners zijn dol op themaparken, dus verwacht een hoop cultuur. Je kijkt je ogen uit! Koop je kaartje vast online.

Beste tip:

Boek je hotel vlakbij de Yamanote line. Dit is de ‘circle line’ van de metro waarmee je snel in de belangrijkste buurten van Tokyo komt. Je gaat deze lijn heel vaal gebruiken! Voordeel: de Yamanote-lijn is inbegrepen in je JR Pass, de treinkaart die je zeer waarschijnlijk zal aanschaffen voor je reis naar Japan. De beste stations en buurten aan de Yamanote-lijn: Shinjuku, Harajuku en Shibuya. Echt Tokyo en veel goede restaurants!

Hotels in Tokyo

Tokyo is geen goedkope stad. Een beetje tweepersoonskamer begint bij 80 euro per nacht, inclusief eigen badkamer. De prijzen kunnen goed oplopen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

In kimono in onze ryokan in Tokyo

Hotel Fukudaya: traditionele ryokan (Shibuya)

De eerste vier nachten in Tokyo kozen wij voor een ryokan, een traditioneel hotel met futonmatten, in een oud pandje in Shibuya. Een superleuke wijk met veel restaurants, ruim tien minuten lopen van de metro (Yamanote!) en ultiem Japans. Tip: een ryokan is leuk, maar vier nachten met een jetlag op een futon waren wat pittig.

Prijs: 95 euro per nacht

Ueno Urban Hotel: lekker modern (Ueno)

De laatste twee nachten in Tokyo sliepen we in Ueno Urban Hotel, in de moderne wijk Ueno. Ueno ligt aan de andere kant van Tokyo, meer in het oosten. Handig voor als je Yanaka en Senso-ji wilt bezoeken. Ueno Urban Hotel is lekker modern, heeft vriendelijke personeel en heerlijke Westerse bedden. Dichtbij de metro ook! En met eigen badkamer, dus zeker een goede prijs.

Prijs: 75 euro per nacht

Richmond Hotel Narita: naast het vliegveld (Narita)

De laatste nacht in Japan brachten we door in Narita, vlakbij Narita Airport. We vlogen namelijk vroeg en het is nogal een stukje vanaf Tokyo… Ideaal dus om in een vliegveldhotel te slapen. En een schot in de roos, want Richmond bleek de chilste hotelkamer van allemaal te zijn. Veel ruimte, goede bedden, een groot bad en een steenworp van het treinstation af. Binnen een kwartier waren we de volgende ochtend vroeg op de luchthaven. Oh, en er zitten genoeg goede restaurants in Narita!

Prijs: 75 euro per nacht

Park Hyatt Tokyo: net als in de film… (Shinjuku)

Uiteraard hebben we in Tokyo even Lost in Translation gekeken, de klassieker met Bill Murray en Scarlett Johansson. De volgende keer slapen we in het Park Hyatt Tokyo in de wijk Shinjuku.

Prijs: too much


Wat lijkt jou het gaafste aan Tokyo? 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *