Voornemens en doelen voor mijn vierde jaar als ondernemer


Digital nomad in Chiang Mai

Op 1 februari 2019 ga ik officieel mijn vierde jaar als zelfstandige in. En een nieuw jaar betekent nieuwe doelen! Dit zijn mijn voornemens voor mijn vierde jaar als ondernemer.

Hoera, ik heb mijn eerste drie jaar ondernemen (bíjna) overleefd! Dit vind ik best wel een ding, want een ondernemer vertelde mij ooit het volgende.

“Het eerste jaar is alles nieuw en is het vooral aankijken. Het tweede jaar wordt lastig en kom je voor uitdagingen te staan. Het derde jaar weet je of je het gaat redden.”

Nou, ik heb het gered! Al denk ik dat ondernemen een on-going proces is. Je bent er nooit, zeg maar. Maar toch ben ik blij dat mijn eerste drie jaar erop zitten. I’m still standing, en voel me inmiddels écht ondernemer. De kinderziektes zijn eruit, ik heb ervaring en zit vol nieuwe plannen. Bovendien heb ik veel minder freelance klussen en vooral eigen projecten. Mijn vierde jaar wordt dus een écht ondernemersjaar. Dit zijn mijn doelen voor komend jaar.

Mijn businessmodellen

Laat ik eerst even een overzicht schetsen van mijn businessmodellen. Ik doe eigenlijk nog maar weinig (een dag per week) freelance klussen. De overige dagen van de week besteed ik aan mijn eigen projecten (of samen met Chantal). Daar ligt mijn focus op, dat wil ik laten groeien komend jaar.

Businessmodellen

Als je het nog simpeler wilt maken, zou ik zeggen:

  1. Vrije Meid is mijn eigen kanaal, daar kunnen ook de Digital Nomad Courses onder vallen. Ik inspireer je graag op het gebied van een vrij leven, met reizen, ondernemen en persoonlijke groei.
  2. PR-cursus.nl is een V.O.F., waar ook Female Workation onder valt. Dit doe ik samen met Chantal Schram. Dit alles om vrouwelijke ondernemers te empoweren.
  3. Los van mijn ‘doorlopende werk’ ben ik beschikbaar als spreker.

Mijn doelen voor komend jaar

Hier wil ik mij op focussen in mijn vierde jaar als ondernemer:

1. Een fulltime inkomen verdienen met ‘mijn eigen dingen’

Eind 2018 kondigde ik het al aan: mijn freelance PR-klussen – onder de vlag SuusjeHQ – zullen in 2019 niet meer mijn focus zijn. Ik startte afgelopen jaar twee nieuwe bedrijven met Chantal: PR-cursus.nl en Female Workation. Daarnaast lanceerde ik mijn Digital Nomad Insta Course. Mijn doel is om daarvan rond te komen straks. Tot die tijd werk ik nog een dag per week als freelance PR-adviseur (en blogger). Voor toffe PR-klussen blijf ik beschikbaar hoor 😉 Overigens wil ik ook meer met Vrije Meid gaan verdienen! Hoe? Zie hieronder!

Mijn verdienmodellen

Mijn verdienmodellen

2. Minimaal twee succesvolle workations organiseren (Female Workation)

Samen met Chantal lanceerde ik dus FemaleWorkation.nl. De eerste workation gaat naar Barcelona! Ga je mee? In de tweede helft van 2019 willen we een tweede workation organiseren. Zou toch super zijn als ze allebei vol komen? Lees er meer over op onze website.

3. Minimaal drie Digital Nomad Insta Courses geven

Mijn eerste Digital Nomad Insta Course vond plaats in december 2018 en is mij goed bevallen. De tweede cursus staat gepland voor maart 2019. En daarna wil ik er nog twee (of drie) organiseren. Stay tuned! Er komt ook een e-book aan en ik bied digital nomad-coaching aan aan (oud-)deelnemers en mensen die hulp kunnen gebruiken bij het ‘digital nomad worden of zijn’.

4. Mijn Digital Nomad E-Book lanceren

Binnenkort lanceer ik mijn e-book Reizend Ondernemen. Dit e-book krijg je gratis bij mijn (tweede en volgende) Digital Nomad Insta Course, maar is dus ook straks los te koop. Lees hier meer!

5. Veel boeken, events en cursussen

Komend jaar wil ik veel (ondernemers)boeken lezen en veel events bezoeken. In maart ben ik aanwezig bij The Selfmade Summit. En samen met Chantal ga ik mij aansluiten bij The Next Women. Ik hoop ook eens naar een event van TEDX te gaan (of zelfs mee te doen). En dan lijken een spreekcursus, yogaretreat en Traverse mij ook nog erg interessant… Kortom, ik wil groeien!

6. Meer spreken / spreken op een groot event

Ik schreef het hier boven al: een TED-talk houden is toch wel echt een future goal! Of meedoen aan hun pitch-competitie of die van The Next Women. Of spreken op een ander tof event. Ik houd mij aanbevolen!

7. Meer coachen (PR en locatie-onafhankelijk ondernemen)

Met PR-cursus.nl bieden we ook PR-coaching in en dit bevalt supergoed. In zo’n sessie adviseren we welke PR-middelen het beste zouden zijn voor de ondernemer en welke stappen er gezet moeten worden. We denken mee over de juiste media, kijken pitches na en schaven bij waar nodig. Ook coach ik andere zelfstandigen hoe zij locatie-onafhankelijk kunnen worden en geld kunnen verdienen vanuit het buitenland.

8. Nog meer vrouwelijke ondernemers leren hoe zij beter zichtbaar worden (PR-cursus.nl)

Een fulltime inkomen willen verdienen aan mijn eigen dingen bereik je niet zo maar. Daar zijn concrete doelen voor nodig. En dus wat betreft PR-cursus: meer vrouwelijke ondernemers empoweren op het gebied van PR. Laten we zeggen: tientallen per maand? Dit doen we door onze e-course en coaching, maar we organiseren ook workshops en geven tips via onze nieuwsbrief en op Instagram. Er vindt 26 februari 2019 weer een PR-workshop plaats in Utrecht!

9. Ruim 20.000 unieke bezoekers per maand op VrijeMeid.nl

In 2018 groeide mijn blog van circa 6.000 naar 12.000 unieke bezoekers per maand. Ik heb geen idee of het reëel is om die groei zo voort te zetten… Weer 6.000 unieke bezoekers erbij zou top zijn. Weer verdubbelen (12.000 erbij!) nog beter. Maar laat ik de lat niet te hoog leggen en gaan voor 8.000 unieke bezoekers erbij. Dat komt neer op 20.000 unieke bezoekers per maand. Daar kan ik dan ook mijn inkomsten mee verhogen. Stay tuned!

10. Fulltime een eigen werkplek huren bij Workmode

Ik huurde in 2018 al een werkplek bij Workmode, maar slechts voor drie dagen in de week. De andere dagen werkte ik bij SIF of was ik op pad. Voor 2019 zou ik graag een eigen werkplek huren, dus voor fulltime een vaste plek op kantoor. Goals!

N.B. Per 1 maart 2019 kun je mij fulltime bij Workmode Utrecht vinden!

Heb jij nog tips om mijn doelen te bereiken? Let me know!

Volg Vrije Meid op Facebook, Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *