Maandoverzicht januari & hoi februari!


In Chiang Mai (door Elke Smit)

De eerste maand van het jaar zit er weer op! Voor mij stond januari in het teken van Thailand. Lees er meer over in mijn maandoverzicht + de best gelezen blogs en plannen voor februari.

 

Het lijkt nog maar net geleden dat ik Nederland verliet, een rondreis Japan maakte, werkte op Bali en het vliegtuig pakte naar Thailand. En nu zijn we alweer in het vierde en laatste land van onze reis: de Filipijnen. Ik vertel je alles over mijn laatste weken in Chiang Mai en mijn eerste tien dagen in de Filipijnen. Ook deel ik de beste blogs van januari en meer leuks!

 

Dit was januari

In januari waren we een kleine drie weken nog in Thailand. De laatste tien dagen van de maand brachten we door in de Filipijnen, waar we ook het grootste deel van februari nog zijn. Wat ik zoal deed?

 • Rustig aan doen op Nieuwjaarsdag
 • Visum voor Thailand verlengen
 • Naar het Elephant Nature Park
 • Weekendje Pai
 • Laatste weekjes werken in Chiang Mai
 • Fotoshoot met Elke Smit
 • Vliegen via Bangkok naar Manilla
 • Boottocht van Coron naar El Nido met Buhay Isla Eco Tours
 • El Nido en Puerto Princesa ontdekken
 • Vliegen naar Cebu
 • Duiken bij Malapascua Island
 • En vast mijn drie jarig bestaan als ondernemer vieren

 

Met z’n allen bij het meer

Elephant Nature Park

Scooteren door de omgeving van Pai

Less is more (door Elke Smit)

Boottocht van Coron naar El Nido

Boottocht naar El Nido

 

Best gelezen blogs van januari

Deze blogs uit januari werden het best gelezen. Ken jij ze allemaal? Wat was jouw favoriet?

 

1. Hoe verliep mijn derde jaar als ondernemer?

In deze blog deel ik hoe mijn derde jaar als ondernemer is verlopen. Heb ik mijn doelen behaald? Wat waren mijn hoogtepunten en dieptepunten?

 

Drie jaar ondernemer!

 

2. Op workation naar Barcelona; ga je mee?

Misschien heb je het al gezien: ik organiseer in april een workation voor vrouwelijke ondernemers, samen met Chantal (mijn PR-partner). In deze blog vertel ik je meer over Female Workation en onze Barca Business Booster.

Let op: de earlybirdkorting is geldig t/m 31 januari! Gebruik de code CANTWAIT en ontvang 50 euro korting.

 

Chantal en ik

 

3. Mijn doelen en wensen voor 2019

Bij januari hoort natuurlijk een blogje met goede voornemens. Ik maakte een heuse lijst met doelen en wensen voor 2019. Zal ik het gaan halen?

 

Digital nomad in Chiang Mai

 

Best bekeken vlog van januari

Er kwam maar een vlog online in januari, dus die werd ook het best bekeken 😉

Beste Instagram-post

Deze Instagram-post uit januari kreeg de meeste likes. Terecht?

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Olifantenritjes zijn zó 2010! 🚫 Beter ga je ze voeren en wandelen met deze lieve beesten. In dit olifantenpark is rijden verboden. Alle olifanten hier zijn gered uit de klauwen van mensen. De olifanten waren eerst circusolifanten, street elephants (gebruikt om mee te bedelen) of ride elephants. Nu leven ze hier in semi vrijheid in de mooie natuur. Ik moet bekennen dat ik vroeger ook een olifantenritje heb gemaakt, maar inmiddels weet ik beter. Hoop jullie ook! 💖 Het rijden zelf is overigens niet alleen belastend voor de olifanten, maar vooral ook de training (en vaak mishandeling) die ermee gepaard gaat. Dus: stop met olifantenritjes en support parken zoals deze met jouw liefde en bijdrage 🙏 #elephantride #elephants #thailand #elephantsanctuary #elephantnaturepark #sustainability #positivetravel #visitthailand #chiangmaielephant #elephantcuddling #chiangmaithailand

Een bericht gedeeld door Suzanne van Duijn (@vrijemeid) op

PR-momentjes in januari

Ik verscheen in januari weer een aantal keer in de media.

 • Chantal en ik werden als founders van Female Workation genoemd op de Vakantiebeurs, waar de workation als een van de reistrends van 2019 werd aangemerkt door Tessa aan de Stegge
 • En we werden ook genoemd in Metro!
 • Girls Who noemde mijn naam in verband met empowering summits in 2019. Ik als Girlboss Rally-ganger werd toch maar even geciteerd 🙂
 • Chantal en ik schreven een gastblog over het kiezen van de juiste workation voor MyEverlane
 • WorkJuice interviewde ons over PR en ons bedrijf PR-cursus.nl

Ook leren hoe je gratis in de media komt? Lees meer op PR-cursus.nl!

 

Foto door Daisy de Pater / Daisy Fotografie

 

Dit wordt februari

Er staat weer veel leuks op de planning, zowel op reis als thuis.

 • We gaan hopelijk nog snorkelen met whalesharks(!)
 • En chillen op Siargao (duimen voor lekker weer)
 • Op 20 februari komen we thuis
 • Daar kijk ik best naar uit hoor: ons eigen huis, mijn familie en vrienden, mijn eigen werkplek…
 • En weer een PR-workshop met Chantal geven, op 26 februari! Kom je ook?
 • Ook hebben we een informatie-avond over onze Female Workation naar Barcelona. Save the date: 28 februari it is!
 • Oh, en de laatste week van februari start de kaartverkoop voor mijn tweede Digital Nomad Insta Course.

 

Hoe was jouw maand? En wat zijn jouw plannen voor februari?

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *