Zeven onmisbare dingen die ik als digital nomad meeneem op reis


Met mijn laptop

Wat moet je als digital nomad meenemen op reis? Ik adviseer je om in ieder geval onderstaande zeven dingen in te pakken.

Natuurlijk neem je als digital nomad ook gewoon je paspoort en telefoon mee op reis. Maar als jij goed wilt kunnen werken vanuit het buitenland, zijn deze zeven dingen ook erg handig!

1. Laptop

Inkoppertje misschien: een laptop! Toch ken ik ook ondernemers die zeggen hun werk te kunnen doen met alleen hun smartphone. Voor mij werkt dat echter niet. Wat mails beantwoorden gaat prima op mijn telefoon, maar echt werk verzetten doe ik toch het meest effectief via mijn laptop. Ik heb sinds eind 2018 een MacBook Air en daar ben ik heel erg blij mee. Het is mijn eerste Apple-apparaat ever, dus ik weet ook hoe ‘de andere kant’ is, hoor. Ik vond MacBook gewoon altijd veel te duur ten opzichte van bijvoorbeeld een Asus, maar toen ik in september een laptop zag voor 900 euro, vond ik het prijsverschil klein genoeg om het toch eens te proberen. Eventueel kan je ook een laptop-standaard, muis en toetsenbordje meenemen op reis. Zo heb je bijna het comfort van je kantoor thuis!

2. Wereldstekker (en stekkerblok)

Voor elke reiziger handig natuurlijk, maar cruciaal als je gaat werken vanuit het buitenland. Want wat is nou een digital nomad zonder haar apparatuur? Neem je wereldstekker mee én een stekkerblok. Zo hoef je maar één wereldstekker mee te nemen, en kan je wel meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Heel fijn, want veel hotelkamers hebben bovendien niet zoveel stopcontacten als thuis. Travelhack, toch?

3. Fotocamera

Als blogger ga ik natuurlijk niet weg zonder mijn fotocamera. En eigenlijk zou geen een reizende ondernemer moeten vertrekken zonder fotocamera. Niet alleen om mooie reisfoto’s te maken, maar ook omdat je content nodig hebt voor je zakelijke social media en website. Ik geloof dat je als ondernemer zichtbaar moet zijn om succesvol te zijn, en daar hoort beeld sowieso bij. Zelf heb ik de Canon G7X omdat ik ook video’s maak. Met deze camera kan je zowel foto’s maken als filmen van redelijk goede kwaliteit, dus twee vliegen in een klap. En het is stukken lichter dan een spiegelreflex! Ik kocht de vlogkit: de camera plus een SD-kaartje, extra batterij en statief.

4. Actioncam

Nog een camera: de Sony HDR-AS50. Dit is een actioncam, die ik vooral gebruik voor onderwater-beelden voor in mijn vlogs. Ik heb destijds ook naar GoPro gekeken, maar met deze Sony kan je makkelijker duiken en de beeldkwaliteit is beter. Ik kocht er ook meteen een monopod (selfiestick) bij. Dat is stukker beter dan een goedkope selfiestick, want die ging roesten door het zoute water of boog om door het gewicht van de camera. Veel goedkope selfiesticks zijn namelijk alleen gebouwd voor een telefoon.

5. Drybag / drysack

Een drybag houdt je laptop (en andere apparatuur) droog. Zo kan je met een gerust hart op een boot stappen of door de regen lopen. Ik kocht er een van Osprey. Al is het eigenlijk een drysack, zie ik. Je hebt ze in allerlei maten en ze zijn superlicht. Overigens moet je hier niet mee gaan snorkelen of duiken. Zo waterdicht zijn ze dus ook weer niet. Maar voor het eerste contact met water zit je safe!

6. E-reader

Ideaal voor op reis, want ik wil geen tien boeken met me meesjouwen! Tijdens mijn reis van vier maanden las ik namelijk tien boeken. Superblij dus dat ik een e-reader aanschafte eind 2018. Bovendien heb je het geld er dan al snel uit. Print boeken kosten ook geld 😉 Ik heb een Kobo en een beschermhoes. Benieuwd welke boeken ik las? Binnenkort een blog erover!

7. Externe harde schijf

Altijd belangrijk, maar zeker op reis: sla je belangrijke bestanden op op een externe harde schijf. Fijn als je laptop het ineens begeeft, je laptop nat wordt of wordt gestolen. Wel op een andere plek opbergen dan dus 😉 Ik heb een externe harde schijf van Seagate van 1 TB.

Meer tips

  • Werken op reis? Sluit een reis- en werkverzekering af bij FBTO.
  • Werk zoveel mogelijk in de cloud. Zo kun je altijd bij je bestanden, ook als je laptop gestolen wordt of stuk gaat. Ik gebruik zelf Google Drive.
  • Meer weten? Ik geef 26 september een Digital Nomad Masterclass over werken vanuit het buitenland. Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Heb jij veel spullen al? Wat ga je echt meenemen de volgende keer dat je gaat werken op reis?

Volg Vrije Meid op Facebook, Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *