5x Mijn favo boeken over geluk


Happiness is the highest level of success

Wil jij gelukkiger in het leven staan, of gewoon meer te weten komen over geluk? Dit zijn mijn favoriete boeken over geluk.

Afgelopen jaar heb ik veel boeken gelezen over het onderwerp geluk. Geluk is iets dat mij altijd al bovengemiddeld heeft geïnteresseerd. Ik heb mijn geluk altijd op de eerste plaats gezet. De laatste tijd vind ik het interessant om meer te weten over geluk. Wat is nu precies geluk en wat maakt gelukkig? Deze boeken kan ik aanraden als je ook meer wilt lezen over geluk.

1. Lykke

Denemarken was lang het gelukkigste land ter wereld. Het Happiness Report wordt dan ook opgesteld door het Happiness Research Institute in Kopenhagen. Directeur Meik Wiking schreef het boek Lykke om mensen meer inzicht te geven in wat geluk nu eigenlijk is, althans voor de Denen. Geluk blijkt een combinatie van veel factoren. Van liefde en werk, tot gezondheid en materiële zaken. Zeer interessant en lekker laagdrempelig. Ook een superleuk boekje om te geven of te krijgen!

2. The Art of Happiness

Het meest serieuze boek uit dit rijtje is sowieso The Art of Happiness, geschreven door de Dalai Lama en een Amerikaanse psycholoog. Het grappige is dat wat het Buddhisme nastreeft voor een gelukkig leven, ook wordt onderbouwd door de wetenschap; de Westerse wereld. Het boek geeft een onderbouwing over geluk. Wat is geluk? Wat maakt gelukkig?En hoe bereik je dit? Heel simpel gezegd is geluk voor een groot deel iets in ons hoofd, een state of mind. Dat kun je trainen, alleen maar zeker ook in je relaties met anderen. Want goede relaties, die maken ook weer gelukkig. Dikke aanrader!

Buddhisme

3. Ikigai

Bekend boek over het Japanse fenomeen Ikigai. Ikigai betekent je ‘doel om te leven’, hetgeen waar jij je bed voor uitkomt. In het Westen noemen we dit misschien wel ‘passie’. In dit boek lees je wat zo’n passie nu eigenlijk is, en hoe je ‘m ontdekt. Je ‘Ikigai’ vinden blijkt niet alleen het ingredient voor een leuk leven, maar ook een lang en gezond leven!

4. Wat is jouw droom?

Dit boek van digital nomad Esther Jacobs geeft talloze voorbeelden van mensen met een droom. Iedereen droomt van andere dingen, iedereen is anders. Maar het vergt altijd moed en actie om een droom te verwezenlijken. Inspirerende verhalen die zeker aanzetten tot nadenken over je eigen stoutste dromen.

Met mijn laptop

5. Reizend Ondernemen

Mijn eigen e-book mag niet in dit rijtje ontbreken, omdat digital nomad worden – voor mij althans – de sleutel was naar een gelukkig leven. Een gelukkig leven is voor mij immers een vrij leven. Nu ik meer vrijheid heb, kan reizen wanneer ik wil en geld kan verdienen vanuit het buitenland, voel ik mij zo enorm gelukkig. Living the dream!

Wat is jouw favo boek over geluk?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *