SnappCar: mijn ervaring + kortingscode!


Mijn SnappCar

Via SnappCar kan je een auto huren (of verhuren) via een particulier. Ik nam de proef op de som en deel mijn eerste SnappCar ervaring + kortingscode voor jou.

Het Utrechtse bedrijf SnappCar bemiddelt in het delen van auto’s tussen particulieren. Mensen zoals jij en ik kunnen een auto huren bij iemand anders, of je kan je eigen auto verhuren via SnappCar. Het grootste voordeel van SnappCar is dat er zo minder auto’s nodig zijn op de wereld. Het is toch zonde dat een deel van de auto’s de grootste tijd stilstaat?

Om die reden heb ik geen eigen auto. Ik heb bijna nooit een auto nodig. Ik kan op de fiets naar kantoor en als ik afspraken buiten de deur heb, zijn die vaak in Amsterdam. Dan pak ik liever de trein. Maar zo af en toe heb ik een afspraak in een plaats waar het openbaar vervoer minder is, of moet ik veel spullen meenemen. Zo ook eind september. Ik besloot om eindelijk eens SnappCar te proberen!

Aanmelden

Allereerst moet ik mij aanmelden via de website. Dat gaat in eerste instantie snel en gemakkelijk. Als ik daadwerkelijk een auto wil huren, moet er – uiteraard – meer ingevuld worden. Ik upload mijn rijbewijs, verifieer mijn bankrekening en kan dan een auto boeken.

Plaatje!

Auto huren

Fijn bij het zoeken naar een auto is dat je kan zoeken op afstand. Ik huur namelijk liefst zo dicht mogelijk bij mijn huis. Anders ben ik alsnog lang onderweg voor ik uiteindelijk in de auto zit. Ik vind een goedkope auto met goede beoordelingen op slechts 700 meter afstand van mijn huis. Meteen een voordeel als je in de stad woont: daar zijn relatief veel auto’s beschikbaar.

Ook handig zijn de volgende filters:

  • direct te boeken
  • prijs per dag
  • type auto
  • vrije kilometers

Zo vind ik uiteindelijk een Ford Ka met airco en 200 vrije kilometers, die direct te boeken is. It’s a deal! Ik besluit mijn eigen risico te verlagen voor 9,95 euro, omdat ik geen risico wil lopen op hoge kosten bij schade. Ik kan meteen betalen via iDeal.

Onderweg

SnappCar ophalen

Op maandag 23 september krijg ik om 8:00 uur een appje van verhuurder Bas. ‘Hoe laat ik er ben?’ Ik antwoord dat ik er stipt om 8:30 uur ben, zoal afgesproken. Op het bevestigde tijdstip bel ik aan, doet Bas open en laat mij de auto zien. Er valt weinig uit te leggen, en veel kapot kan er ook niet. Tenzij ik de auto in puin rijd, gelooft Bas het wel met de schade. Een paar minuten later start ik dan ook de auto en rijd rustig de straat uit. De Ford Ka rijdt prima!

Benzine en drop

Ik hoef alleen maar heen en weer naar een klant in Leiden, dus een echt spannende roadtrip is het niet. Braaf blijf ik binnen de 200 vrije kilometers. Voor ik de auto terugbreng om 18:00 uur, tank ik ‘m nog even vol bij de benzinepomp. Ook haal ik een zakje drop voor Bas, omdat hij mij zo’n goede eerste ervaring heeft bezorgd. Ik moet voor 9,22 euro benzine afrekenen. Uitchecken doe ik via mijn mobiel. Ik gooi de autosleutels bij Bas door de brievenbus, zoals afgesproken. Hij bevestigt later de kilometerstand en bedankt mij voor de dropjes.

In het groen hart

Kosten SnappCar

Al met al ben ik best nog wat kwijt:

  • De basisprijs voor de auto (van 8:30 tot 18:00 uur) is 22,50 euro
  • De servicekosten bedragen 2,50 euro
  • Verzekering kost 4,50 euro
  • Ik verlaag mijn eigen risico voor 9,95 euro
  • En de benzine dus 9,22 euro

TOTAAL: 48,22 euro

Ik check het even: met OV was ik 22,06 euro kwijt geweest. Ruim de helft goedkoper, maar ik ging vandaag voor comfort. Daarnaast heb ik ook tijd bespaard. Met OV was ik zeker een dik uur bezig geweest. Nu reed ik in drie kwartier naar Leiden (en terug nog sneller).

In Kanaleneiland

Kortingscode

Wil je ook eens een auto huren via SnappCar? Met de kortingscode ‘VRIJEMEID-SNAPPCAR‘ ontvang je t/m 31 december 2019 15 euro korting op je eerste boeking. Doet de code het niet meer? Mail mij dan even. Ik zorg dan dat er een nieuwe code voor je komt!

Top ervaring!

Auto verhuren

Heb jij zelf een auto maar staat die vaak stil? Denk er dan eens over om je auto af en toe te verhuren via SnappCar! Met deze tool kan je berekenen wat je ongeveer zou kunnen verdienen met jouw auto.

Private lease

Heb je zelf geen auto, maar zou je wel een auto willen verhuren? Daarvoor heeft SnappCar ook een optie! Met SnappCar Private Lease kan je een auto leasen via SnappCar, en vervolgens kan je deze auto weer verhuren via het platform. Vanaf 217 euro per maand heb je een auto voor de deur, die je maar twee dagen per maand hoeft te verhuren via SnappCar. Best een idee toch?

Heb jij wel eens met SnappCar gehuurd? Of verhuurd?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Dit artikel is tot stand gekomen is samenwerking met SnappCar.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *