4x Fair en zakelijke rugzakken (waar je laptop in past) 1


Mijn oude laptoptas

Als ondernemer heb ik altijd mijn eigen laptop bij mij. Een zakelijke rugzak waar mijn laptop in past, is dus geen overbodige luxe. Dit zijn mijn favorieten.

Een paar jaar geleden was ik al op zoek naar de perfecte laptoptas. Ik gebruikte altijd een rugzak, maar dat vind ik niet heel zakelijk. Deze tas van MYOMY bleek de perfecte oplossing. Er past precies een laptop in, en het is een nette tas.

Ruim twee jaar later is de tas goed gebruikt en ben ik mij weer aan het oriënteren op een nieuwe laptoptas. Ik neig nu toch weer naar een rugzak, omdat dat beter is voor je rug en schouders dan een schoudertas. Harde eis is wel dat de rugzak zakelijk moet zijn. Gelukkig zijn daar (inmiddels?) genoeg van! Dit zijn mijn favoriete zakelijke rugzakken:

1. Osier Studio

Vorig jaar hielp ik Theresa van Osier Studio met haar PR. Hierdoor weet ik al het een en ander over de tassen van Osier. Dit Nederlandse merk gebruikt vegan leer, wat er dus uit ziet als echt leer, maar veel beter is voor het milieu. Sommige vegan leer-alternatieven zijn dan weer heel chemisch gemaakt of gaan snel kapot, maar niet het vegan leer van Osier. Dit model (Nieuw-West) kost 320 euro en is volgens Osier ‘built for business’. De tassen van Osier worden gemaakt in Italië.

Nieuw-West (Osier Studio)

2. OMYBAG

Ik heb al een laptop sleeve van OMYBAG, dus ik weet als geen ander hoe fijn de producten van dit duurzame, fairtrade label zijn. OMYBAG is eveneens een Nederlands merk. De producten worden gemaakt in India. Deze rugzak is wel gemaakt van echt leer, maar er wordt bij de productie zeer goed op gelet dat het leer op een duurzame manier wordt geverfd en dat de werknemers een veilig werkomgeving en eerlijk loon krijgen. Prijs: 299 euro.

Jean Backpack (OMYBAG)

3. MYOMY

Mijn huidige laptoptas is van MYOMY, maar die is na ruim twee jaar intensief gebruik wel een beetje aan vervanging toe. Omdat ik veel fiets (en soms loop) denk ik er nu over om toch een rugzak te kopen. Wel een zakelijke rugzak dan. En guess what? Ze hebben ‘mijn’ Paperbag ook in rugzak-variant! Deze rugzak kost 179,95 euro. MYOMY is eveneens een Nederlands fairtrade tassenmerk met duurzame fabrieken in Nederland, Bangladesh en India.

My Paper Bag Backpack (MYOMY)

4. Matt & Nat

Dit vegan merk uit Canada is geïnspireerd op duurzame materialen en de natuur. Gecombineerd is dat Matt en Nat! Matt & Nat heeft talloze rugzakken in de collectie. Mijn favoriet is deze zwarte Brave Backpack. Prijs: 155 euro. Hoewel het merk in Canada gevestigd is, betaal je geen verzendkosten. N.B. Omdat je importeert vanuit Canada, kan het zijn dat je nog 21% voor invoerrechten moet betalen. Bij de Nederlandse webshop TheLittleGreenBag zijn de tassen van Mat & Natt ook te bestellen; dan weet je waar je aan toe bent.

Brave Backpack (Matt & Nat)

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “4x Fair en zakelijke rugzakken (waar je laptop in past)