De 10 meest inspirerende Nederlandse digital nomads 2


Met Alex Malone

Nederland telt genoeg inspirerende ondernemers die werken en reizen combineren. Deze tien Nederlandse digital nomads zijn mijn favoriet!

Toen ik hoorde dat ik een digital nomad boek mocht gaan schrijven met uitgeverij Kosmos, wist ik direct dat ik ook andere locatie-onafhankelijke ondernemers aan het woord wilde laten. Niet alleen heb ik in mijn eentje niet alle wijsheid in pacht, maar ook wil ik met mijn boek graag laten zien dat er 101 manieren zijn om te werken en reizen als digital nomad. Met huis, zonder huis. Met kinderen, zonder kinderen. Fulltime of parttime. De keuze is reuze! Onderstaande tien Nederlandse digital nomads inspireren mij enorm.

1. Diana en Steven Zwerink (Wonderlijk Werken)

Voor mij ongeveer de uitvinders van werken en reizen als digital nomad. Diana en Steven lieten jaren geleden Nederland achter zich en werken en reizen sindsdien vooral in Midden-Amerika. Daar hebben ze niet alleen een Volkswagenbusje, maar tegenwoordig ook twee kindjes. In de zomer zijn ze ieder jaar in Nederland te vinden. Houd hun site in de gaten voor inspirerende borrels!

Foto Wonderlijk Werken

2. Esther Jacobs (EstherJacobs.info)

Esther Jacobs is een Nederlandse digital nomad van het eerste uur. Ze is al langer onderweg dan menig reiziger en ondernemer. Esther Jacobs is een bekende digital nomad in het wereldje, mede doordat zij door de overheid werd uitgeschreven uit Nederland toen ze minder dan vier maanden per jaar in haar eigen huis was. Een reis van het kastje naar de muur volgde. Voor informatie over uitschrijven, inschrijven en waar je je bedrijf dan vestigt, kan je bij Esther terecht!

3. Daisy en Patrick (All Day Every Daisy)

Daisy Scholte en ik kennen elkaar al eventjes. We zijn allebei blogger, werken voor Better Places en houden van reizen. Daisy is een uitstekend reisjournalist en videomaker, maar wat haar echt onderscheidt, is dat ze al twee jaar de wereld rondreist met haar vriend en nog amper heeft gevlogen. Daisy en Patrick reizen zoveel mogelijk met lokaal vervoer, en komen zo op bijzondere plekken terecht. Meer over duurzaam reizen lees je op de blog All Day Every Daisy.

4. Alex Malone (Meeting in the Sun)

Een andere bekende Nederlandse digital nomad is Alex Malone. Alex is net als ik meer een locatie-onafhankelijk ondernemer. Ze heeft ook een huis en een vriend, maar werkt en reist nog steeds regelmatig als digital nomad. Op haar platform Meetings in the Sun deelt ze content over plaats-onafhankelijk werken. Daarnaast organiseert ze onder meer workations naar Lissabon en Marrakech.

5. Jessica Lokker (Corners of the World)

Jessica is een van mijn oudste digital nomad-vriendinnen. We organiseerden samen maar liefst zeven keer het event De Reislustige Freelancer. Daarnaast monteert Jessica regelmatig mijn video’s. Ze is een uitstekend videomaker, fotograaf én blogger. Op haar blog Corners of the World lees je alles over haar bijzondere, veelal duurzame soloreizen. Jessica is al jaren een echte digital nomad.

6. Jantien Klein Ikink (Jantiens Reisstijl)

Je kent Jantien misschien nog wel als reisblogger. Jaren geleden leerde ik haar in ieder geval kennen in dit ‘wereldje’. Maar sinds eind 2017 reist Jantien de wereld rond als digital nomad. Ze werkt nu voornamelijk als storyteller. Inmiddels is Jantien alweer even neergestreken in Lissabon, maar dat maakt haar niet minder inspirerend. Jantien is al een paar keer mee geweest met Nomad Cruise en organiseert tegenwoordig regelmatig events met de meest inspirerende storytellers.

7. Sharon de Rooij (LadyLawyer)

Sharon heeft een beroep waarvan veel mensen denken dat dit niet locatie-onafhankelijk kan: jurist. Toch weet Sharon al ruim een jaar iedere maand naar een ander land te vliegen én een succesvol bedrijf te runnen. Op Instagram deelt Sharon volop over haar leven als digital nomad, dat overigens nooit een droom van haar was. Ze rolde erin en het beviel zo goed dat ze niet meer stopte. Wellicht wil Sharon in de toekomst weer een eigen huisje in Nederland, maar voorlopig woont ze nog overal en nergens.

Dit bericht bekijken op Instagram

In een week kreeg ik twee keer dezelfde vraag van creatieve ondernemers. “Mijn opdrachtgever is niet tevreden over mijn werk dus weigert nu te betalen. Kan ik hier iets tegen doen?” Mijn eerste vraag is dan altijd wat ze in hun algemene voorwaarden hebben geregeld (en of die zijn meegestuurd). In je algemene voorwaarden kun je namelijk opnemen dat je een inspannings- in plaats van resultaatsverplichting hebt. Ook wanneer jouw klant dan niet geheel tevreden is over het eindresultaat, blijft er wel een betalingsverplichting bestaan. Ten eerste omdat jij natuurlijk tijd in de opdracht hebt zitten. Maar ook omdat in geval van creatieve ondernemers de opdrachtgever bekend had kunnen zijn met jouw stijl aan de hand van jouw portfolio. Mocht jij nu echt mindere kwaliteit hebben geleverd dan normaal kun je natuurlijk overwegen de opdracht opnieuw te doen, een tevreden klant is ontzettend belangrijk. Maar wanneer jij je werk goed hebt uitgevoerd kan de klant in een dusdanig geval dus niet zomaar besluiten niet te betalen. Wat nu als je geen algemene voorwaarden hebt meegestuurd? Laat dat allereerst een hele goede les zijn om dat in de toekomst wel te doen. Heb je alles wel op de mail staan valt er meestal nog steeds wel wat van te maken, maar zonder algemene voorwaarden sta je een stuk minder sterk. Wil je dat ik even mee kijk naar jouw conflict? Dan mag je me altijd een berichtje sturen.

Een bericht gedeeld door Sharon | Jurist ⚖️ Ladylawyer (@sharon.ladylawyer) op

8. Joost en Michiel (Qikker Online)

Deze heren bewijzen dat je ook als werkgever digital nomad kunt zijn. Althans, Joost en Michiel van Qikker Online hebben een succesvol bedrijf, werken regelmatig vanuit het buitenland en vinden het ook goed als hun personeel dat doet. Een aantal werknemers werkt standaard vanaf een andere locatie. Een ander deel zit ‘gewoon’ op kantoor in Amsterdam. Droombaas!

9. Imke van Kuppeveld (Wereldsleven)

Lieve Imke van Kuppeveld en ik leerden elkaar kennen op de borrel van Wonderlijk Werken. Niet veel later begon Imke voor SuusjeHQ te freelancen. Dat is inmiddels alweer drie jaar geleden. Time flies! Ondertussen voer Imke mee met Nomad Cruise, reisde en werkte ze een jaar als digital nomad in Latijns-Amerika, en woont ze nu alweer een tijdje overal en nergens in Nederland. Imke hopt van huis naar huis en organiseert ondertussen nog lezingen over de Law of Attraction. Deze meid wil je volgen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Zo waardevol om met regelmaat het een en ander van een afstand te bekijken. Te zien waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je naartoe bouwt. Jezelf bewust te zijn waarom je doet wat je doet. Wat je belangrijk vindt. Hoe je ideale leven eruit ziet. En of dat in grote lijnen overeenstemt met wat je tot dusver gecreëerd hebt. Is er iets veranderd in je doelstellingen? Heb je wellicht wat bij te sturen? Wat komt er op je af? Waar ga je in mee? Wat laat je lopen? Wie staan er om je heen? Wie kun jij helpen? Wie helpen jou? Een perfecte imperfecte typische #insta foto als afsluiter van een mooie, leerzame, waardevolle maand in Castricum. Best lekker wel om het strand in je achtertuin te hebben @vitamazmartine 😉 -You can’t stop the waves, but you can learn to surf- #mindset #shift #coaching #ondernemen #lifestyle #vrijheid #indiansummer

Een bericht gedeeld door Bij jezelf komen | keuzetools (@imke.van.kuppeveld) op

10. Kay en Esther (by Nomads)

Kay en Esther van by Nomads weten alles over je eigen camper(ver)bouwen, vanlife en toffe roadtrip. Ze werkten maanden lang vanuit hun camper in Nieuw-Zeeland. Ook reisden ze veel in Noord- en Midden-Amerika en Europa. Hun Instagram is echt #lifegoals! Een mooi voorbeeld van een stel dat hun banen heeft opgezegd en nu twee succesvolle bedrijven (een reisblog en marketingbureau) runt on the road.

Nog meer inspirerende digital nomads

Koop hier mijn boek Work Hard Travel Harder

In mijn boek Work Hard Travel Harder – over werken en reizen als digital nomad – lees je uitgebreide interviews met alle bovenstaande Nederlandse digital nomads.

Welke Nederlandse digital nomads inspireren jou enorm?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Download hier mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer’

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “De 10 meest inspirerende Nederlandse digital nomads