Dit was mijn boeklancering [+video]


Foto’s door Celine Verhoef

En dan heb je een boek geschreven! Zo verliep mijn boeklancering. Kijk je mee?

Wauw, waar zal ik beginnen? Mijn boeklancering vond vorige week plaats, op donderdag 13 februari 2020. Wat een bijzondere dag! Dit was hét moment om echt goed stil te staan bij wat ik heb neergezet en dit te vieren met mijn vriend, familie, vrienden, media en andere reislustige freelancers en ondernemers (in spe).

Gemist? Lees hier meer over mijn boek Work Hard Travel Harder

Waarom een boeklancering?

Ik heb al vaak geproost op mijn boek. Toen ik hoorde dat ik een boek ging schrijven, toen het contract getekend werd, toen het boek naar de drukker ging, toen ik ‘m voor het eerst in mijn handen kreeg, toen het boek in de winkel lag. Toch had ik nog niet écht goed gevierd dat mijn boek er is. Het voelde meer als elke keer een tentamen halen, maar ik had nog niet mijn diploma opgehaald. Dus dat moest gebeuren! Bovendien is het voor de PR ook slim om een lancering te houden, omdat er hierdoor een korte buzz ontstaat rondom je boek.

Work Hard Travel Harder
Ready

De talks

Op 13 februari was het zover: mijn boeklancering! Omdat ik meer wilde dan alleen een kort praatje over mijn boek, organiseerde ik een heel event. Van 15:00 tot 17:00 uur waren er circa 30 mensen die kwamen luisteren naar de drie talks: een van mij, een van Jessica en een van Pieter. We deelden allemaal onze kijk op de digital nomad lifestyle. Ik parttime, Jessica fulltime en Pieter als werknemer in loondienst. Zelf ik werd weer door de andere sprekers geïnspireerd!

Talks
Met Pieter en Jessica

Boeklancering

Vanaf 17:00 uur kwamen ook wat familieleden en vrienden erbij, waardoor we totaal met 50 man waren. De bar werd geopend, mensen kochten mijn boek en ik mocht meteen signeren! Ook waren er heerlijke cupcakes geregeld door mijn vriendinnen met mijn boek erop! Ik ben overladen met cadeaus en lieve woorden en voelde me alsof ik jarig was en ik tegelijkertijd een baby had gemaakt 😉 Mijn uitgever Hans hield een korte speech over het boek en onze samenwerking, waarop ik nog kort wat zei over werken en reizen als digital nomad, mijn boekproces en mijn dank uitsprak. Daarna was het natuurlijk proosten geblazen!

Met mijn uitgever
Speech

Uiteten met familie en vrienden

Om 18:15 uur moesten we echt de zaal verlaten. De laatste gasten gingen er vandoor met de goodiebags(!) en ik verplaatste met een knus gezelschap naar de overkant voor een klein hapje en drankje. Uiteindelijk ging ik met de laatste mensen weg rond 22:00 uur. Al met al een heerlijke lange dag dus waar ik elke minuut van heb genoten! Ik vond het top!

Borrel
Goodiebags

Hoe ik erop terugkijk

Ik kijk echt met een grote glimlach terug op het event. Alles liep voorspoedig, de talks gingen goed, ik vergat mijn tekst niet, mensen waren blij, ik ben overladen met cadeautjes en lieve woorden, er zijn flink wat boeken verkocht en mijn uitgever is blij. Ik had mij geen leukere boeklancering kunnen wensen. Dank allemaal voor jullie komst en enthousiasme! En dan nu… op naar een uitverkochte eerste druk natuurlijk!

Goodiebag

Special thanks to…

Vragen over mijn boeklancering? Let me know!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *