De meest gestelde vragen over mijn boek ‘Work Hard Travel Harder’ 6


Contract tekenen bij Kosmos

Begin februari 2020 komt mijn boek uit! Tijd voor een FAQ over Work Hard Travel Harder.

In september kondigde ik op Instagram (en hier) aan dat ik een boek ging schrijven. Inmiddels is ‘Work Hard Travel Harder’ geschreven en wordt er hard aan de vormgeving gewerkt. Ondertussen kreeg ik veel vragen over mijn boek. Van het bemachtigen van een boekendeal tot de financiële opbrengst van een boek, en alles er tussenin. Daarom hier de meest gestelde vragen over mijn boek ‘Work Hard Travel Harder’ én natuurlijk de antwoorden.

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over werken en reizen als een digital nomad. Wat is een digital nomad en hoe word je dit? Hoe kan je werken vanuit het buitenland en geld verdienen op reis? Hoe vind je geschikte bestemmingen en werkplekken? Hoe vind je klanten vanuit het buitenland? Hoe vind je gelijkgestemden? Hoe verschilt reizen als digital nomad van reizen als een ‘normale’ toerist? Dat zijn vragen die ik beantwoord. Daarnaast biedt het boek veel inspiratie, bijvoorbeeld door de ‘echte’ verhalen, interviews en destination guides.

Hoe bemachtigde ik mijn boekendeal?

Veel mensen hebben mij gevraagd of ik mijn boekidee zelf heb gepitcht, of dat ik ben benaderd door een uitgeverij. Eigenlijk ligt de werkelijkheid er een beetje tussenin. Ik ben door een wederzijdse bekende voorgesteld aan de uitgeverij, en daar mocht ik toen mijn idee pitchen. Toen was het eigenlijk snel rond! Zoveel dank!

Work Hard Travel Harder

Heb ik hulp gehad bij het schrijven?

Nee. Althans, ik heb eerst het hele manuscript zelf geschreven. Later heeft er wel een redacteur naar gekeken en daarna een eindredacteur. Gelukkig hoefde ik niet heel veel aan te passen. Oefening baart kunst he?

Hoe ziet het proces eruit?

Sommige mensen dachten dat ik al een heel manuscript had voordat ik in contact kwam met Kosmos Uitgevers. Dat was niet zo. Meestal gaat het andersom. Je pitcht een idee bij een uitgeverij, en als die het zien zitten ga je pas echt schrijven. Ik had anders ook nooit de motivatie gehad om het zo snel te doen, denk ik. Na het schrijven kwam de redigeerfase, daarna de vormgeving. Half december gaat het boek naar de drukker. Begin februari ligt ‘Work Hard Travel Harder’ in de winkel.

Waarom heb je gekozen voor een uitgever?

Ik heb hier niet heel bewust voor gekozen. Opeens kwam het op mijn pad, en toen wilde ik er voor gaan ook. Ik had al jaren geleden zelf een boek kunnen uitbrengen, maar dan moet je veel kosten op je nemen, word je niet begeleid in het hele proces, en heb je ook geen connecties bij boekhandels. Ik had hierdoor nooit helemaal het vertrouwen dat ik dit zelf zou kunnen. Als een uitgeverij in je gelooft, zegt dat toch wel iets. Daarom ben ik heel blij met deze samenwerking. Ik verdien weliswaar minder per boek, maar als het goed is verkoop ik dankzij Kosmos wel veel meer dan ik in mijn eentje zou doen.

Lijkt het boek op mijn e-book?

Ja en nee. Reizend Ondernemen vormt een beetje de basis van mijn boek. Het is denk ik ook deels de reden geweest dat mensen mij zijn gaan associeren met digital nomad-dingen, en dat ik dus met de uitgeverij in contact kwam over een digital nomad-boek. Maar Work Hard Travel Harder is veel uitgebreider dan Reizend Ondernemen. Het bevat bijvoorbeeld veel meer anekdotes, interviews met andere digital nomads en destination guides. Reizend Ondernemen bevat vooral theorie en tips. Mensen die mijn e-book Reizend Ondernemen hebben gelezen, kunnen dus nog zeker wat leren van Work Hard Travel Harder.

Work Hard Travel Harder

Word ik hier rijk van?

Alleen als ik tienduizenden boeken verkoop, maar dat is niet echt reëel. Bij 10.000 verkochte boeken heb je in Nederland een dikke bestseller. Daar ga ik niet vanuit. Overigens verdien ik per boek ongeveer 1,80 euro, dus bij 10.000 verkochte boeken zou ik er alsnog ‘maar’ 18.000 euro aan verdienen. Dat is niet enorm veel voor de uren die ik erin heb gestoken. Ik heb er een half jaar lang circa een dag per week aangewerkt. Nog los van het voorwerk dat ik heb gedaan voor Reizend Ondernemen, het bezoeken van alle plekken in het boek, etc. Uitgaande van 3.000 verkochte boeken verdien ik 5.400 euro aan het boek. Duimen! Ik doe het vooral voor de fun en mijn reputatie.

Hoeveel boeken worden er gedrukt?

Dat hangt er helemaal van af hoeveel jullie pre-orderen en hoeveel er door de boekhandels wordt ingekocht. Kopen dus! 😉 De eerste oplage is nu op 3.500 exemplaren ingezet.

Hoe lang wordt mijn boek?

Mijn boek bevat 208 pagina’s. Het wordt een hard cover-boek met veel tekst en ook best wat foto’s.

Wat gaat mijn boek kosten?

Precies 20 euro. Dit ook omdat je het boek dan gratis kan laten verzenden bij bijvoorbeeld Bol.com.

Wat wordt de cover?

De cover is een combinatie geworden van de meest populaire foto en de meest populaire opmaak.

Meer vragen? Laat het me weten!

Pre-order nu mijn boek Work Hard Travel Harder!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “De meest gestelde vragen over mijn boek ‘Work Hard Travel Harder’