8x Mijn favoriete koffietentjes in Utrecht


Koffietent Utrecht

Koffie in Utrecht? In deze acht koffietentjes kom ik graag – en er mag ook gewerkt worden!

Ik woon alweer zes jaar in Utrecht! Inmiddels heb ik dan ook mijn ‘vaste spots’, waaronder mijn favoriete restaurants in Utrecht. Liever een kop koffie drinken of gezellig werken in een café? Dan kan ik deze acht koffietentjes in Utrecht aanraden.

Blackbird

Blackbird
Blackbird

Misschien wel mijn favoriet, zowel door de locatie aan de Oude Gracht als de heerlijke pastel de nata’s. En oke, de koffie natuurlijk! De vriendelijke eigenaresse zet de lekkerste bakkies, van een flat white of cortado tot een heerlijke iced latte of americano. Werken mag alleen aan de smalle tafel voorin, dus houd daar rekening mee als je een werkplek zoekt.

Adres: Oudegracht 222, Utrecht

’t Koffieboontje

’t Koffieboontje
Flat white

’t Koffieboontje – eveneens aan de Oude Gracht – is mega knus. Hier hangt een heerlijk huiskamergevoel. Ik kom er graag voor een koffiedate. Ze hebben hier ook heerlijke taartjes. ’t Koffieboontje is vroeg open, dus ideaal voor early birds in de stad! Werken mag alleen aan de smalle bar tegenover de balie. Iets om op te letten.

Adres: Oudegracht 92, Utrecht

30ML Vredenburg

30ML
30ML Zadelstraat

Let op: 30ML heeft inmiddels meerdere vestigingen. De vestiging 30ML op Vredenburg vind ik verreweg het leukste. Er hangt hier altijd een gezellige sfeer, het is er druk maar niet overvol, je wordt niet weggekeken als je even wilt werken, de tosti’s zijn lekker en het personeel is immer vriendelijk. Om over de koffie nog niet eens te spreken. Die is simpelweg picobello in orde. Al ga ik ook wel eens voor een chai latte of sapje – al dan niet met taart – hier.

Adres: Vredenburg 23, Utrecht

Broei

Broei Utrecht
Broei Utrecht

Broei op de Oosterkade is favoriet om te flexwerken, wat alleen mag aan de grote tafels. Fair enough! Ze serveren hier heerlijke vegetarische gerechten, zowel voor lunch als diner. Lekker blijven hangen dus! Het terras van Broei vind ik ook top. Daar zit ik tijdens een warme zomer graag in de schaduw te genieren van een iced koffie of huisgemaakte limonade.

Adres: Oosterkade 24, Utrecht

Karibu

Karibu Utrecht
Karibu Utrecht

Jambo! Welkom in Afrika! Deze Insta-proof spot is een walhalla voor lunch en flexwerken. Achterin is een heus ‘digital nomad corner’ waar je kan werken aan een van de vele tafeltjes. Wees er wel snel bij, want tijdens lunch is de hele tent sowieso vol. Op maandagochtend kan je bij Karibu ook genieten van meditatie. En anders kom je gewoon op een andere dag de heerlijke kaart proeven. Een echte hidden gem waar je voorbij zou lopen als je het niet kent.

Adres: Oudenoord 330, Utrecht

The Fifth

Vloggen met Elke bij The Fifth
Stayokay Utrecht Centrum

The Fifth is het restaurant van Stayokay Utrecht Centrum. Centraler wordt het niet! Je kan hier heerlijk werken zonder rare blikken, het eten is goed en betaalbaar en de koffie – je zou het bijna vergeten – is meer dan prima. Leuk voor de travel vibes!

Adres: Neude 5, Utrecht

BUNK

Bunk Hotel
Ontbijten bij BUNK

Net als The Fifth is BUNK – ook – een hotel. Maar je bent meer dan welkom in het restaurant voor ontbijt, lunch, diner, drankjes of om te flexwerken. Dat laatste doe je het beste boven, waar het iets rustiger is en de bar zeer geschikt is voor digital nomads. Wie niet uit Utrecht komt, kan hier ook voordelig blijven slapen.

Adres: Catharijnekade 9, Utrecht

FIG

FIG
Koffietent Utrecht: FIG

FIG is een koffietent en sportschool, om de hoek van Oudenoord. Ik kom er graag voor een boksles of een ‘booty call’. Af en toe blijf ik hangen voor een koffie, sapje of smoothie bowl. Flexwerken is hier ook toegestaan. Een veelzijdige tentje dus! Het personeel zal goed voor je zorgen, en je kan die calorieën er dus altijd weer af sporten als het je teveel is geworden.

Adres: Kaatstraat 173, Utrecht

Wat is jouw favoriete koffietent in Utrecht? Of werk jij liever in een coworking?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Ook locatie-onafhankelijk werken? Bestel mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *