Wat ik leerde van de Tony Robbins Experience 2


Tony Robbins Experience

Ik bezocht de Tony Robbins Experience in Amsterdam en leerde de 7 ingrediënten voor transformatie. Dit neem ik mee voor mijn eigen business!

Op 21 februari was het zo ver: ik bezocht voor het eerst een Tony Robbins event. Let wel: een Tony Robbins event, dus niet hét Tony Robbins event. De Tony Robbins Experience die ik bezocht was een soort sneak-peek van het echte werk: Unleash The Power Within. Tony was er zelf niet bij. Wel een steengoede andere spreker: Oscar van Rooij. Tijdens het event leerde ik welke zeven ingrediënten nodig zijn voor transformatie, wat ik weer kan toepassen in mijn Vrije Meid 1:1 Traject.

De 7 ingrediënten voor transformatie

Met deze zeven ingrediënten kan je groeien naar jouw volgende level. Dit zijn stuk voor stuk strategieën van Tony Robbins’ event Unleash the Power Within (UPW).

1. Clarity

Clarity is power. Clarity. betekent dat je duidelijkheid hebt over waar je staat en wat je wilt. Als je niet weet waar je naartoe wilt, kan je ook geen stappen in de goede richting zetten. Weet dus goed waar je vandaan komt en waar je heen gaat. Dit ga ik zeker met mijn mentees bespreken!

2. State Management -> Beautiful State

Zorg dat je continu de baas bent van je humeur en gedachten. Laat je niet leiden door je gedachten; jij bent de baas. Treur maximaal 90 seconden om een tegenslag, en pak jezelf dan weer op. Het is een keuze om te blijven hangen in negativiteit. Je hebt het leven niet in de hand, maar wel hoe je ermee omgaat. Alleen met een positieve mindset ga je grote dingen bereiken. Wees dankbaar, dan bestaat er geen angst.

3. Constant and never ending improvement

Je krijg geen spierballen als je af en toe eens naar de sportschool gaat. Verandering, en blijvende verandering, komt door continue verbeteringen. Blijf jezelf uitdagen. Hoe groter je comfortzone wordt, des te verder kan je gaan. Dat herken ik wel. Na mijn eerste soloreis en internationale events als Nomad Cruise en Girlboss Rally ben ik niet snel meer van de kaart.

4. Total Immersion

Ga er volledig voor. Als je een beetje je best doet, krijg je ook een beetje resultaat. Dat is ook meteen het verschil tussen een boek lezen of een video kijken ten opzichte van een event of een 1:1 sessie. Weten is iets anders dan ervaren. Daarom wil ik ook graag een 1:1 Traject aanbieden, en niet alleen mijn blogs en boek.

5. Peer Group

Love your family, choose your peers. Je hebt geen invloed op je familie (misschien wil je dat ook niet), maar wel op je vrienden. Verzamel mensen om je heen van wie je energie krijgt. Help elkaar verder. Je bent het gemiddelde van de vijf mensen om je heen. Wees dus niet bang om afscheid te nemen van energiezuigers en je te omringen met mensen die verder zijn.

6. Energy

Ken je de Law of Attraction? Je trekt aan wat je uitstraalt. Denk dus niet te pessimistisch, dan kom je in de self fulfilling prophecy terecht… Als jij ergens optimistisch ingaat, komt het vaak ook goed. Daarom geloof ik ook zo in doelen uitspreken. Dan ben je praktisch al halverwege. Wat je aandacht geeft groeit, dus stop je energie in wat je wilt, niet in wat je niet wilt. Kijk vooral ook eens kritisch naar wat je energie geeft en wat je energie kost. Doe daar respectievelijk meer en minder van.

7. Massive Action

Met alleen maar visualiseren komen we er niet. Doelen stellen, positief blijven en mediteren is niet voldoende. Er is ook keiharde actie nodig. Stop er dus zeker wat uren in, pas slimme marketingstrategieën toe en leun niet achterover. Iets weten is niet hetzelfde als iets doen. Weten hoe je locatie-onafhankelijk kan werken, betekent niet dat je dit ook met succes kan doen in de praktijk.

Wat ik nog meer leerde

Naast de zeven ingrediënten stak ik nog veel meer op van de Tony Robbins Experience. En dat in drie uurtjes!

Walk the talk

Walk the talk; oftewel practice what you preach. Dit is dé manier om geloofwaardig te verkopen. Tony Robbins staat zelf bijvoorbeeld enorm positief in het leven, is fit en straalt op het podium. Hij laat het resultaat zien van zijn eigen adviezen. In mijn geval zou dit betekenen dat ik mijn eigen vrije lifestyle moet blijven leiden om mijn Traject te verkopen. En dat ik regelmatig in de media moet komen om geloofwaardig te zijn als PR-expert.

Ken je belemmerende overtuigingen

Wat houdt je tegen? Waarom leef je nog niet je droomleven? Grote kans dat daar wat belemmerende overtuigingen voor zitten. Door na te gaan wat jouw belemmerende overtuigingen zijn, weet je wat je zal moeten doorbreken om jouw doel te bereiken. Dan is een ‘why’ en een ‘how’ nog niet relevant. Je moet er eerst echt open voor staan.

Onderzoek je ‘why’

Als je je ‘why’ kent, komt de ‘how’ vanzelf wel. Vaak weten we wat we willen, maar weten we niet hoe we dat kunnen bereiken. Volgens Tony Robbins komt die ‘how’ wel zodra je je ‘why’ weet. Dus waarom wil je bepaalde doelen halen? Of waarom doe je al wat je doet? Je why is de motivator van je daden. Mijn ‘why’ is vrijheid. Ik doe wat ik doe omdat ik zelf vrijheid wil en anderen wil helpen dit ook te bereiken. Nu ik meer en meer bezig ben met dit thema, valt voor mij alles op zijn plek!

Now is a good time

Er zijn altijd redenen om dingen uit te stellen. Om nog niet voor jezelf te beginnen. Om volgend jaar pas op reis te gaan. Of om nog een paar jaar te wachten om die businesscoach in te schakelen. Maar ‘nu’ is ook een goed moment. Is wachten echt beter? Of is het gewoon een excuus om in je oude leven te blijven hangen? Als je iets echt wilt, vind je wel een weg. Tijd is een slecht excuus, maar ook aan geld is altijd te komen.

Neem verantwoordelijkheid

Alleen jij kan je leven veranderen en jezelf gelukkig maken. Wacht niet tot anderen actie ondernemen. Je kan mensen niet veranderen. Je kan alleen je houding ten opzichte van anderen veranderen. Stap uit die slachtofferrol. Jij bent de baas van je eigen leven. En je bent dus ook verantwoordelijk voor je leven zoals dat nu (nog niet) is…

Verander je input voor andere output

Als je blijft doen wat je doet, zal je dezelfde resultaten blijven krijgen. Hoewel doorzetten en volhouden soms belangrijk is, heef het geen zin om jarenlang te blijven hopen op verandering, als je niets verandert. Probeer een andere strategie als je na een jaar nog niet genoeg klanten hebt.

Strategy, Story, State

De drie magische S-en van Tony Robbins: Strategy, Story, State. Met alleen een goede strategie kom je er niet. Zolang je jezelf nog steeds het verhaal vertelt dat je iets niet kan, ga je geen succes boeken. Zorg daarom voor een positieve state of mind. Hiermee beïnvloedt je je story, en kan je je strategie succesvol uitrollen.

You get what you tolerate

Don’t settle for less. Als jij het stiekem wel prima vindt om rond te komen van een minimaal inkomen, zal het niet opeens meer worden. Als jij denkt dat je nooit een huis kan kopen in je leven, zal dat ook niet gaan gebeuren. Je krijgt wat je denkt dat je verdient. Niet meer. Kijk dus vooral eens goed naar wat jij accepteert. Zeg jij altijd ‘zo ben ik gewoon’ of ‘zo is het gewoon’? Niet doen! Er is meer! Je kan veel meer veranderen dan je denkt.

Tony Robbins boeken

Meer weten? Het volgende event van Tony Robbins vind je hier. Wil je NU meer weten? Dan zijn deze boeken aan te raden:

Ben jij wel eens bij de Tony Robbins Experience of een echt event geweest?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Wat ik leerde van de Tony Robbins Experience

  • Dio

    Wauw! Wat super tof dat je hierbij was en wat een waardevolle lessen. En hoewel ik het meeste eigenlijk al wel weet, is het goed om dit nog een keer onder ogen te zien als een soort reminder! Zodat je écht maximaal 90 seconden teleurgesteld bent om een tegelslag en écht ervoor zorgt dat je die autoriteit claimt en dat je gelooft in jezelf! Etc.

    • Suzanne Bericht auteur

      Ja, dat dacht ik ook, maar weten is echt anders dan ervaren. Tijdens dit event VOELDE ik het echt, haha! En heb ik voor mijn gevoel ook echt stappen gezet in die richting. Daar kan dit blogje helaas niet aan tippen 😉 Zeker eens gaan dus hoor!