10x Fijne natuurhuisjes in Nederland 1


Terschelling

Op vakantie in Nederland? Genieten van de natuur in eigen land? Dat kan in een van deze fijne natuurhuisjes in Nederland.

Voor mooie natuur en een vakantiegevoel hoef je echt niet ver te vliegen! Je hoeft er zelfs Nederland niet voor uit! Ons eigen land kent genoeg prachtige plekjes waar je helemaal oplaadt. Van de Waddeneilanden of de Veluwe tot het platteland of de typisch Hollandse polder. Boek een van deze fijne natuurhuisjes in Nederland en geniet dit jaar eens dichtbij huis.

10x Natuurhuisjes Nederland

Op zoek naar een fijn huisje in de Nederlandse natuur? Ik tip je tien heerlijke vakantiehuisjes, stuk voor stuk omringd door natuur. Het ene huisje staat op het strand, het andere tussen de duinen, en vanuit een ander huisje kijk je uit op de polder of op het water. Met natuurhuisjes Nederland bedoel ik dan ook huisjes in de Nederlandse natuur. Dit zijn ze!

1. Huisje in de duinen, Ameland

Eind 2019 bracht ik een weekje door op Ameland. Heerlijk kneuterig met familie in een huisje, veel buiten zijn en op tijd naar bed met een boek. Dat is pas vakantie! Wij verbleven in Villa Zee in Nes, tussen het dorpje Nes en het strand van Nes. Perfecte locatie! Het huis zelf was zeer ruim en modern. Er waren vier slaapkamers, twee badkamers, nog een apart toilet, een fijne keuken en een goede zithoek. Bovendien was er een heerlijk windvrij terras tussen de duinen. Aanrader!

Bekijk hier verschillende natuurhuisjes op Ameland

Villa Zee, Nes
Het strand bij Buren

2. Bijzondere accommodaties op Camping Buitenland, Drenthe

De sfeer van een camping, maar de faciliteiten van een huisje? Dat kan op Camping Buitenland, oftewel de camping van Floortje Dessing. Naast een eigen kampeerplek, kan je hier ook een bijzondere accommodatie boeken. Denk aan een hut, tipi tent, stacaravan of zelfs een oude schoolbus. Camping Buitenland is een fijne combinatie van rust en rumoer. Er wordt regelmatig wat georganiseerd, zoals een bbq of pubquiz. Bij de buurtbar is het altijd gezellig! En in Drenthe zijn er genoeg plekken waar je off the beaten track kan gaan.

Bekijk hier de accommodaties op Camping Buitenland

Camping Buitenland
Paardjes kijken

3. Tiny huis in de polder, Noord-Holland

Een van mijn favoriete natuurhuisjes in Nederland, is het tiny huis aan de dijk genaamd Juffertje in ’t Groen. Je vindt dit huisje in Driehuizen, middenin de Noord-Hollandse polder. Meer Nederlands wordt het niet! Het tiny huis is niet zo tiny als je misschien denkt. Er is een keuken, eettafel, badkamer met bad, slaaphoek en terras. Je kan gebruikmaken van de fietsen en kajaks, of heerlijk ontspannen in het ligbad dat buiten staat.

Lees hier meer over het tiny huis aan de dijk

Juffertje in het Groen

4. Hutje op de hei, Veluwe

Jaren lang droomde ik van een hutje op de hei. Zo’n klein, schattig huisje in de natuur om echt even helemaal op te laden, romantisch met mijn lief. Mijn gebeden werden verhoord. Buitenplaats Beekhuizen heeft alles wat je in een hutje op de hei kan wensen. Hoewel je middenin de natuur zit en de huisjes (pods) klein zijn, heb je alles wat je nodig hebt en zijn de pods relatief luxe. Geen oude meuk, maar zorgvuldig en praktisch ingericht. Hier is het heerlijk toeven!

Check de beschikbaarheid van Buitenplaats Beekhuizen

Onze pod
De Veluwe

5. Natuurhuisje op Texel

Eind 2017 verbleef ik een lang weekend in een huisje op Texel. Omdat ik met een groepje vriendinnen ging, kozen we een ruim huisje op een vakantiepark tussen de duinen. Het fijne aan Texel vind ik dat het goed bereikbaar is, en qua natuur (bijna) niet afdoet aan de andere Waddeneilanden. Slechts 20 minuten varen en je waant je in een andere wereld. Dat unieke Waddengevoel dat je echt nergens anders hebt! Bezoek op het eiland zeker natuurgebied de Slufter en de boerderij met kleine lammetjes!

Bekijk hier alle huisjes op Texel

Strand Texel
Een konijntje op de schapenboerderij

6. Venetië van het Noorden, Overijssel

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, vanwege het gebrek aan wegen in dit dorp. Alles gebeurt per boot over de pittoreske kanalen. Het is echt een plaatje! Nog mooier misschien wel is het natuurgebied net buiten Giethoorn: Nationaal Park Weerribben-Wieden. Je vaart hier vanuit Giethoorn zo naartoe. Verblijven kan in of buiten het dorp in een natuurhuisje aan het water. Zo ervaar je de schoonheid van deze regio pas echt goed!

Bekijk alle huisjes in Giethoorn

Giethoorn (en omgeving) is prachtig!
Giethoorn (en omgeving) is prachtig!
Giethoorn

7. Huisje in de duinen, Terschelling

Oke, nog een Waddeneiland om het af te leren! Terschelling is mijn favoriete Waddeneiland, omdat het een stuk rustiger en authentieker is dan Texel (en Ameland), de natuur echt schitterend is, maar er toch altijd een gezellige sfeer heerst op het eiland. Van gezellig West-Terschelling en strandtent de Walvis, tot de zonsondergang met de Brandaris op de achtergrond, en een heerlijk fietstochtje door de duinen. Take me back! Op Terschelling heb je een van de weinige dark sky-parken van Nederland. Het laatste stukje ‘wildernis’ in eigen land…

Bekijk hier alle vakantiehuisjes op Terschelling

West-Terschelling
West-Terschelling
Terschelling
Ameland

8. Strandhuisje aan zee, Noordzeekust

Nog op mijn bucketlist: overnachten in een strandhuisje aan zee. Letterlijk op het strand slapen. Dichterbij de natuur kom je toch niet? Ik ben gek op het strand, maar meestal koos ik dus voor een natuurhuisje in de duinen. Misschien volgende keer eens een strandhuisje? De bekendste zijn waarschijnlijk de strandhuisjes bij Kijkduin en de Haagse strandhuisjes. Maar ook in Wijk aan Zee heb je prachtige strandhuisjes pal op het strand. Let er wel op dat je bij strandhuisjes soms minimaal een paar nachten moet boeken.

Bekijk hier alle huisjes aan de Nederlandse kust

Wijk aan Zee

9. Ruime Airbnb aan de Veluwe

Eind 2019 ging ik een weekend weg met Chantal. Onze wensen? Het moest goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, aan de Veluwe en groot genoeg voor twee slaapkamers en een ruime woonkamer en keuken. Oh, en niet te duur. We vonden dit pareltje met gigantische tuin, hot tub en sauna! En we liepen binnen vijf minuten het bos in! Bekijk hier onze Airbnb in Lunteren en de prijzen.

Krijg tot €50 korting op je eerste Airbnb-boeking

Veluwe
Workation op de Veluwe

10. Tiny house aan de Biesbosch, Dordrecht

Dit natuurhuisje in Nederland staat ook al jaren op mijn bucketlist. Het huisje hoort bij Stayokay Dordrecht, maar is uniek in zijn soort. Niks geen slaapzalen of oubollige kamers! Dit chalet van 17 vierkante meter is van alle gemakken voorzien: een keuken, eigen badkamer en gigantische tuin voor de deur. Geen hutje mutje-taferelen hier. Er is ruimte voor vier personen.

Check de beschikbaarheid van het tiny house via deze link en kijk dan bij ’tiny house’.

In 2017 in de Biesbosch

In welk natuurhuisje zou jij wel een weekendje of weekje vakantie willen vieren in eigen land?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “10x Fijne natuurhuisjes in Nederland

  • Marie de Jonge

    Bedankt voor het delen van deze natuurhuisjes in Nederland. Het lijkt me ideaal om in de zomer een weekje tot rust te komen in een bed & breakfast. De veluwe heeft overigens wel echt mijn voorkeur!