Zij verdient 2 miljoen: Steffy Roos du Maine van Mindful & Miljonair


Steffy Roos du Maine (foto Brandingbylonneke)

Hoe kan je een miljoen per jaar verdienen? Dat willen we allemaal wel! Steffy Roos du Maine (34) draait zes miljoen omzet per jaar en deelt hoe ze dat doet.

In deze rubriek interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer die een ton per jaar verdient. Want dat willen we allemaal wel! Hoe doe je dat nou? Ondernemer, schrijver en yogadocent Steffy Roos du Maine verdient zelfs zo’n twee miljoen per jaar. Dit is hoe zij dat doet.

Tip: lees Steffy’s boeken ‘Mindful & Miljonair‘ en ‘Ongelimiteerd Leven‘ >

1. Kan je je even voorstellen, Steffy?

“Ik ben Steffy Roos du Maine. Ik ben ondernemer, schrijver, podcasthost en yogadocent. Ik heb een juridisch kantoor voor letselschade (JBL&G), een medisch adviesbureau MAB en ik ben bezig om een boek te schrijven, Mindful & Miljonair. Ik heb ook een gelijknamige podcast over spiritualiteit en succes en waarom die twee zo goed samen gaan. Ik ben 34 jaar en woon samen in Amsterdam.”

2. Je bent CEO van een juridisch bureau. Vertel eens?

“Ik heb politicologie gestudeerd. Omdat ik het gevoel had dat ik daar niet gelukkig van werd, ben ik na mijn afstuderen gaan kijken bij consultancybureaus. Het laten groeien van bedrijven leek mij leuk, maar dan liever mijn eigen bedrijf. Ik had het er met mijn moeder over, die een eigen juridisch kantoor had. Ik besloot om haar bedrijf over te nemen en groot te gaan maken. We begonnen klein, er werkten een stuk of 5 mensen toen ik erbij kwam. Nu werken er zo’n 60 mensen. “

3. Je bent geen jurist. Hoe kon jij CEO worden?

“Ik geloof echt dat je jezelf alles aan kunt leren. Ik ben veel boeken gaan lezen, mensen gaan spreken, en alles op een rijtje gaan zetten qua cijfers in het bedrijf. Ik zag veel groeimogelijkheden, zeker qua marketing maar ook met het opleiden van nieuwe juristen. Met vallen en opstaan en heel veel werken, groeide het bedrijf. Bij elke hobbel die ik tegenkwam, las ik er een boek over en testte ik het in de praktijk. De juristen accepteerden mij als baas, omdat het nog een klein bedrijf was. Het waren vooral freelancers die op afstand werkten. Ik opende vervolgens een kantoorpand en ging nieuwe mensen in dienst nemen. Mensen zagen dat ik een visie had. Misschien was het anders geweest als ik in een groot bestaand bedrijf was ingestapt.”

Steffy Roos du Maine (foto Brandingbylonneke)

4. Ben jij een geboren ondernemer?

“Zo zou ik mezelf niet noemen. Ik zag mezelf lange tijd niet eens als ondernemer. Toch besloot ik na mijn studie meteen te gaan ondernemen. Het corporate leven leek mij niets voor mij. Elke week 70 uur voor een ander werken, leek mij geen fijn leven. Gelukkig vertrouwde mijn moeder mij meteen haar bedrijf toe en kon ik mijn plan gaan uitvoeren. Ze werkt zelf ook nog steeds in het bedrijf. We hebben allebei onze eigen kwaliteiten, dus botsen niet.”

5. Hoe ziet jouw werkweek eruit?

“Ik ben van de grote lijnen en de beslissingen, tien stappen vooruit denken en knopen doorhakken. Ik doe geen uitvoerend werk. We werken volgens de scale-up methode. Ik houd de grote doelen in de gaten en werk dagelijks mijn mail weg. In mijn hoofd ben ik er nog wel veel mee bezig, maar de meeste tijd besteed ik nu aan mijn boek en podcast: Mindful & Miljonair.”

6. Ben je miljonair?

Ja! Met JBL&G en MAB maken we elk jaar winst, en beide bedrijven groeien nog elk jaar. En ik heb huizen gekocht en wat aandelen. Ik was nooit zo bezig met miljonair zijn, maar ik probeer nu wel het taboe op openlijk praten over geld en succesvol willen zijn te doorbreken. Ik zie geld verdienen als iets positiefs, en wil anderen inspireren dat geld verdienen en mindful zijn goed samen kunnen gaan. Voor mij betekent ‘miljonair zijn’: succesvol zijn in wat ik doe en daar vrijheid in hebben.

7. Wat is jullie omzet?

“Qua omzet draaien we 6,3 miljoen omzet met JBL&G en MAB. Maar we hebben ook veel kosten aan personeel, marketing, het pand, etc. Het gaat echt om veel geld, dat realiseer ik mezelf soms niet helemaal. Dan zie ik de cijfers en denk ik ‘wow, doe ik dat zomaar, haha’.”

8. Wat is jouw ‘salaris’?

“Ik betaalde mezelf eerst nog heel weinig uit. Ik investeerde het liefst alles meteen weer in het bedrijf. Ik geef mezelf inmiddels 10.000 euro management fee per maand, en neem daarnaast dividend op. Mijn bedrijven draaiden 1,7 miljoen winst in 2020. Daarnaast ontvang ik jaarlijks bijna een ton aan huurinkomsten uit de verhuur van mijn vier panden.

Toch vind ik het nog steeds lastig om privé geld uit te geven. Ik kan nog steeds twijfelen tussen een biologische komkommer en een normale, omdat ‘ie toch wel twee keer zo duur is. Wellicht komt dat voort uit mijn bijstandsverleden, al is mijn moeder veel makkelijker daarin dus ik vind het altijd te makkelijk om alleen naar je opvoeding te kijken. Ik heb flink gewerkt aan mijn money mindset en word er steeds bewuster van, waardoor ik mijn mindset nu voor me kan laten werken in plaats van tegen me. Voor mijn bedrijf geld uitgeven vind ik veel makkelijker, dat is een investering en verdient zichzelf zo weer terug. Net als kunst kopen of een Chanel-tas.”

9. Hoe werd jij de mindful miljonair?

“Het begon 3,5 jaar geleden, ik zat er best doorheen. Ik had muurtjes om me heen gebouwd en werkte mezelf kapot. Ik besefte dat ik er iets aan moest doen. Mijn spirituele reis startte op festival Burning Man. Ik volgde een talk over ayahuasca, deed veel yoga, buddha chanting, en leerde om écht te knuffelen en mensen toe te laten. Ik wist dat dit het pad was dat ik nodig had. Eerst zag ik het nog als twee losse dingen: mijn bedrijf en de spiritualiteit. Maar het heeft me ook een betere ondernemer gemaakt.”

10. Hoe heeft spiritualiteit je een betere ondernemer gemaakt?

“Ik leerde dat je lief moet zijn voor jezelf zodat je lief kan zijn voor anderen. Zo cliché en iets dat me al honderd keer verteld was. Toch voelde en begreep ik het pas na mijn ayahuasca trip. Een gestresste baas is funest voor de sfeer op kantoor. Sinds ik mezelf beter voel, zie ik het bedrijf verder groeien. Verder heeft mijn spirituele reis me dichter bij mezelf en mijn gevoel gebracht. Daardoor ben ik rustiger geworden en vanuit rust kan je veel beter nadenken en omgaan met moeilijke situaties. Ik denk nu vanuit oplossingen en vanuit overvloed, in plaats vanuit angst. Vertrouwen dat er altijd overvloed is en het goed komt, geeft me zoveel licht. Daar vanuit kan ik zoveel grootst creëren.”

11. Botsen de zakelijke wereld en de spirituele wereld soms?

“In mijn ogen totaal niet! Het ene is juist een aanvulling voor het andere. Door spiritualiteit ben ik zakelijk gegroeid, dus door mindful te zijn word je sneller miljonair. De andere kant op werkt het ook, spirituele ondernemers mogen ook miljonair worden. Er heerst soms nog een taboe op geld vragen voor je spirituele gaves. Terwijl dat zo zonde is, ik ben juist blij dat ik goede mensen kan betalen en inschakelen voor mijn spirituele ontwikkeling! Ondernemers om me heen staan ook steeds meer voor open voor spiritualiteit, zowel vrouwen als mannen. De wereld is er sowieso meer mee bezig. Mensen zijn toe aan zingeving. Internet heeft alles ook toegankelijker gemaakt. Je kan makkelijk even een boek bestellen over een spiritueel onderwerp of een online astrologie-lezing boeken.”

12. Welke spirituele rituelen heb jij in je leven geïntegreerd?

“Ik mediteer dagelijks en schrijf elke avond in mijn dankbaarheidsdagboek om happy in slaap te vallen. Met nieuwe maan stel ik doelen op voor de komende maand en ik evalueer hoe het daarmee gaat. Ik reinig mijn huis en ons kantoor met salie of palo santo om de negatieve energie te verwijderen. Ik trek een kaart als ik een moeilijke beslissing moet maken en er niet uitkom, zo help ik mijn onderbewustzijn. En ik gebruik cacao, in ceremonies maar nu ook alleen thuis. Cacao is een hartopener, ook een soort plantmedicijn maar dan veel zachter dan ayahuasca. Je komt meer in touch met jezelf en je inner goddess. Ik omarm nu ook mijn zachte kant. Dit contrast heb ik nodig in de zakelijke, rationele wereld waarin ik opereer. En ik ben natuurlijk veel bezig met manifesteren.”

13. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Scaling-up is een aanrader. Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Het is wel een heel droog boek, totaal niet spiritueel. Elon Musk is mijn rolmodel, hij doet vernieuwende dingen. ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ is ook helemaal mijn ding. Ik luister podcasts van o.a. Sahara Rose en Charlotte van ’t Wout, maar ik zoek ook regelmatig naar nieuwe podcasts over onderwerpen waar ik mee bezig ben.”

14. Je brengt binnenkort een boek uit. Kan je daar al iets over vertellen?

“Het boek is een spirituele gids voor zakelijk succes. Het is meer dan mijn gelijknamige podcast Mindful & Miljonair. Met de podcast heb ik wel inspiratie opgedaan voor het boek, en daarnaast ‘warm ik mensen vast op’ voor het boek. Het boek is heel praktisch en biedt inspiratie om spiritualiteit te gebruiken voor je zakelijke groei. In elk hoofdstuk ga ik dieper in op een bepaalde vorm van spiritualiteit, zoals ayahuasca, kristallen of het gebruik van de maan.”

Update: inmiddels is Steffy's boek te bestellen >

15. Laatste tip voor mensen die ook meer succes willen?

"Durf te dromen en schrijf op wat je wilt bereiken. Je hoeft nog niet te weten hoe je dat gaat bereiken, maar stel jezelf al levendig voor hoe het is en voelt als je droom is uitgekomen. Maar het is niet alleen maar denken, je moet er ook wat voor doen! Pas zodra je je droom heel concreet hebt, ga je de stappen zetten die ervoor nodig zijn. Stap vooral uit je angst. En geloof in je eigen dromen en doelen.Want als jij er niet in gelooft, ga je er ook niet komen. Ik ben best angstig en verlegen uit mezelf, maar door te manifesteren durf ik groter te dromen, daardoor kom ik in een hogere energie en durf ik de eerste stappen te zetten."

Update: inmiddels is Steffy's cursus is nu te bestellen >

Foto: Stance Photography

Volg Steffy Roos du Maine via Instagram >

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *