De 7 spirituele wetten van succes [Deepak Chopra]


De 7 spirituele wetten van succes
De 7 spirituele wetten van succes

Succes bereiken komt niet altijd door hard werken en strakke planningen. Volgens Deepak Chopra zijn er zeven spirituele wetten van succes die onbewust hun werk doen, en waar je van kan profiteren als je ze kent.

De natuur past bepaalde ‘wetten’ toe om te groeien. Dieren en bomen groeien dagelijks zonder plan of strategie. Waarom zouden wij mensen dit dan wel nodig hebben voor groei? Voor succes? Volgens Deepak Chopra, een schrijver uit India, heeft de mens dit ook helemaal niet nodig. De wetten voor succes bestaan al. Als je ze kent, kan je ze nog beter benutten.

Deepak Chopra: wat is succes?

Wie de spirituele wetten kent en toepast, komt meer in harmonie met de natuur en daarmee een flow van succes. Alles lijkt vanzelf te gaan, omdat je op het goede pad zit. Succes staat in dit geval voor meer dan financieel of zakelijk succes. Succes gaat ook over gezondheid, energie, relaties, vrijheid, geluk.

Alles is energie

Dit klinkt zweverig, maar wie het leven juist wetenschappelijk benadert, weet dat het hele universum bestaat uit energie. Uit atomen. Uit deeltjes. Elke cel wil zijn volle potentieel benutten. Elke plant wil groeien. Elke bloem wil bloeien. Dieren planten zich voort. De hele natuur is in beweging. Mensen zijn dat ook – van nature al. Daar heb je geen to-do-list voor nodig. Om meer mee te gaan in die natuurlijke flow, is het goed om de wetten van de natuur te begrijpen.

De 7 spirituele wetten van succes

Deepak Chopra beschrijft in zijn boek ‘De 7 spirituele wetten van succes’ de zeven wetten van het leven; voor het vervullen van je dromen. Dit klinkt allemaal vaag, maar de wetten van de natuur liegen niet. Het werkt ook als je er niet in gelooft. Het werkt nog beter, als je de wetten kent en bewust kan toepassen. Dit zijn ze:

1. De wet van pure potentialiteit

Deze wet gaat volgens Deepak Chopra over de stilte opzoeken. Als je de stilte in jezelf kan opzoeken, luisteren naar jezelf. Alles zit al in je. Alles wat je ooit kan worden, zit al in je. Het hoeft er alleen maar uit te komen. Een manier om dat te bewerkstelligen, is mediteren. De wet van pure potentialiteit benut je door meer te leven met de natuur, en door niet te oordelen.

2. De wet van het geven

Energie stroomt door het universum. Er wordt continu wat gegeven en genomen. Alleen door te blijven geven, kan je blijven ontvangen. Houd de stroom op gang! Denk dus vanuit overvloed en geef veel, al is het een compliment. En wees dankbaar voor wat je krijgt en hebt, al is het de zon op je gezicht. Dan stimuleer je de wet van het geven.

3. De wet van het karma

De wet van het karma gaat over oorzaak en gevolg. Actie = reactie. Wat je zaait, zal je oogsten. Als je succes wilt, moet je de zaden voor succes planten. Dus maak je keuzes bewust. Wees je bewust van de consequenties van je keuzes. Twijfel je over een keuze? Probeer te voelen. Doe wat goed voelt.

4. De wet van de minste weerstand

Als je kan meeliften op de wet, zal succes moeiteloos lijken te komen. De natuur werkt vanzelf. Dus probeer meer te accepteren. Dit is hoe het moet gaan. Maar neem wel verantwoordelijkheid: Dit gaat niet over schuld, maar over hoe om te gaan met situaties. Pak kansen die zich voordoen. De wet van de minste weerstand gaat ook over loslaten; probeer je eigen mening niet door te drukken, maar sta open voor alle standpunten.

5. De wet van intentie en wens

Alles kan: dat is potentialiteit. Een intentie kan een potentie in werking zetten. Om deze wet voor je te laten werken, moet je wel weten wat je wensen zijn. Als je het eenmaal weet, laat ze dan niet los. Dit gaat helpen. Focus op wat je wilt, niet per se op hoe je het wilt. Het universum weet hoe het goedkomt.

6. De wet van afstand nemen

Als je kan loslaten wat er is, hoe het hoort, het verleden, dan kan je openstaan voor alle mogelijkheden. De wet van afstand nemen betekent niet dat je je intentie moet loslaten. Het betekent dat je er niet wanhopig aan vasthoudt, omdat je erop vertrouwt dat het goedkomt. Gehechtheid is gebaseerd op onzekerheid en angst. Dit komt niet overeen met denken in overvloed. Onzekerheid biedt mogelijkheden en is de kweekvijver voor vrijheid en creativiteit. Probeer dus niet altijd direct oplossingen te bedenken of vast te houden aan zekerheden. Onzekerheid is de weg naar vrijheid.

7. De wet van het dharma

De wet van het dharma betekent de wet van het doel in het leven. Iedereen heeft talenten waar hij of zij een ander mee kan helpen. Dit talent benutten is het ultieme doel. Ken jezelf dus goed, weet wat je kan. Gebruik dit talent en zet het in om anderen te helpen. Kijk niet naar wat iets jou oplevert, maar hoe jij kan helpen. Dat zal je succes brengen.

Hoe pas je de spirituele wetten toe?

  • Zoek de stilte op, zonder oordeel
  • Leef in overvloed
  • Geef
  • Plant de zaden voor succes
  • Kies de weg van de minste weerstand
  • Ken je wensen
  • Laat los
  • Ken jezelf en zet je talent in om mensen te helpen

Heb jij ‘De 7 spirituele wetten van succes‘ al gelezen? Pas jij het al toe?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *