Hoe mijn blog weer 50% groeide afgelopen jaar


Bij FIG

Ondanks corona liet ik mijn blog het afgelopen jaar weer 50% groeien. Ik vertel je hoe!

Hoera, afgelopen week blogde ik alweer 12 jaar! Ik blijf het bloggen leuk vinden, mede omdat het een ding in ontwikkeling blijft. Ik blijf ervan leren, en het blijft me mooie dingen brengen. Gelukkig blijft mijn blog ook groeien: afgelopen jaar trok ik weer 50% meer bezoekers dan het jaar ervoor. Hoe? Dat lees je hier!

52% groei

Afgelopen jaar – 8 maart 2020 t/m 7 maart 2021 – groeide mijn blog qua bezoekersaantallen weer ruim 50% ten opzichte van de periode daarvoor. Ik trok gemiddeld 40.000 unieke bezoekers per maand, met uitschieters naar 50.000, 60.000 of zelfs 70.000 unieke bezoekers per maand. Hoera!

Coworkdag FIG (door Lonne Rijvers)

Meer bezoekers

Waar kwamen al deze bezoekers vandaan? Waar kwam de groei vandaan? De grootste groei kwam – in absolute getallen – vanuit Google. Dit betekent dat mensen iets zoeken via Google, en daarna op mijn blog uitkomen. Sowieso komen de meeste mensen op mijn blog via Google bij mij terecht. Mijn organische verkeer is de belangrijkste stroom van bezoekers voor mij. Daarom ben ik ook erg gericht op SEO: zoekmachine-optimalisatie.

Direct verkeer

De grootste groei – relatief gezien – kwam door een toename in mijn directe verkeer. Dit betekent dat mensen direct naar je blog toegaan, bijvoorbeeld door zelf VrijeMeid.nl in te typen in de browser. Dit zijn je trouw fans, dus hier ben ik heel blij mee! Vergeleken het verkeer vanuit Google, is dit echter nog steeds een relatief kleine groep; ongeveer 6,5% van mijn bezoekers komt direct.

Mijn boeklancering

Social media en referral

Een kleiner deel van mijn bezoekers kwam vanuit social media – bijvoorbeeld doordat ik blogs deel daar – en via via (referral). Beide bronnen zijn weer gegroeid afgelopen jaar. Mijn belangrijkste social media kanalen wat betreft traffic zijn Linkedin en Pinterest. Daar deel ik dan ook altijd mijn blogs. Ook Facebook is nog steeds een belangrijk kanaal voor traffic. Instagram is minder goed voor traffic, maar wel weer fantastisch voor de bonding met je volgers.

Beste blogs

Deze blogs trokken afgelopen jaar het meeste verkeer:

Deze onderwerpen scoren goed, en er wordt veel naar gezocht in Google. Ook oude blogs over deze thema’s werden weer goed gevonden en gelezen. Heb een lange adem!

In Laag-Holland

Tips voor groei

Mocht je je afvragen ‘wat jij kan doen’ om ook je blog te laten groeien? Dit is wat ik heb gedaan afgelopen jaar:

  • Elke week twee nieuwe blogs online
  • Schrijf langere, inhoudelijke blogs i.p.v. korte lijstjes
  • Bedenk goed waar mensen naar op zoek zijn en hoe je ze kan helpen
  • Schrijf over dingen waar je blij van wordt, anders houd je het niet vol
  • Deel je blogs op social media
  • Update regelmatig oude blogs en deel deze weer op social media
  • Werk ook aan je ‘merk’ buiten je blog: op Instagram bijvoorbeeld of een TEDx Talk
  • Check je statistieken: wat scoort goed en wat niet? Doe daar wat mee!

Geld verdienen met je blog

Leuk hoor, die groei. Maar heb ik ook meer geld verdiend afgelopen jaar..?

Jazeker! De directe verdienmodellen uit mijn blog – affiliate marketing en sponsored posts – groeiden met ongeveer 50%. Daarnaast lanceerde ik natuurlijk mijn boek, die ook veel via mijn blog wordt verkocht, en mijn Digital Nomad E-Course en Vrije Meid 1:1 Traject. Dit zijn meer indirecte verdienmodellen, omdat dit niet óp mijn blog plaatsvindt, maar ik wel meer verkoop via mijn blog. Al met al is mijn inkomen met mijn eenmanszaak meer dan verdubbeld.

Doelen voor komend jaar

Komend jaar wil ik deze groei ten minste vast houden. Ik wil minimaal een keer de 100.000 unieke bezoekers per maand aantikken. Wauw, zoveel mensen inspireren, dat is gaaf! Daarnaast wil ik heel graag weer meer (pers) reizen maken en misschien een nieuwe toffe samenwerking opzetten. Het zou leuk zijn als er weer een paar coworkdagen kunnen plaatsvinden.

Wat zou jij komend jaar vaker willen zien op VrijeMeid.nl? Hoe lang lees jij mijn blog al?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *