BUX Zero: makkelijk beginnen met beleggen


Met de app BUX Zero kan je op een makkelijke en leuke manier beginnen met beleggen, en nog commissievrij ook!

Wil je al een tijdje beginnen met beleggen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Waar moet je beginnen? Bij welke partij? En welke aandelen of ETF’s koop je? Misschien is BUX Zero dan iets voor jou! Ik vertel je meer. Zelf beleg ik sinds 2020 o.a. met deze app.

Wat is BUX Zero?

BUX Zero is een app van het Nederlandse bedrijf BUX, een broker waar je aandelen en ETF’s kan kopen en verkopen. Een broker is een soort ’tussenpartij’ waardoor je kan handelen op de beurs. Via BUX Zero kan je aandelen en ETF’s (bundeltjes van talloze aandelen) aankopen via je smartphone, gewoon met een app. Dit maakt BUX Zero zeer laagdrempelig. Het is zo gepiept! BUX Zero lanceerde eind 2019 in Nederland, en rolde sindsdien uit naar talloze andere landen. Inmiddels heeft BUX Zero al 500.000 gebruikers.

CEO Yorick Naeff en oprichter Nick Bortot (rechts)

Beleggen bij BUX

De app van BUX richt zich op beleggen voor de middellange en lange termijn. Dat zou ik ook altijd adviseren. Beleg met geld dat je kunt missen, en doe dat het liefst voor minimaal 10 jaar. Zo hebben je beleggingen de tijd om na een beursdip weer op te krabbelen. Daarnaast een gouden tip: spreiden. Wed nooit op één paard, investeer liever in meerdere aandelen in verschillende branches. Of beter nog: ETF’s. En ga nooit zonder je in te lezen aan de slag. Koop alleen op basis van informatie, niet op basis van emotie. Lees je in!

De voordelen van BUX Zero

Waarom zou je voor BUX Zero kiezen? Nou, er is een aantal voordelen:

  • Beleggen zonder commissie (leg ik hieronder uit)
  • Fijn design en gebruiksvriendelijk
  • Veel informatie op de site en heldere uitleg bij elk aandeel
  • Een eenvoudig ‘klant worden’-proces
  • Veiligheid door een nauwe samenwerking met ABN AMRO (geld in je BUX Zero-account is ondergebracht bij ABN Amro Clearing)
  • Het geld van gebruikers valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en is in beginsel gegarandeerd tot 100.000 euro per gebruiker

BUX Zero is een fijne app die bedoeld is voor de jonge, mobile-first generatie. Ze richten zich niet op de meer vermogende, oudere generatie, maar willen juist millennials aan het beleggen krijgen. Die moeten immers nog flink vermogen opbouwen. Een eigen huis kopen is lastig, en pensioen is niet meer vanzelfsprekend. Nu ook de spaarrentes op 0% staan, is beleggen dus eigenlijk een must.

Mijn portefeuille

Beginnen met beleggen

Ik vind BUX Zero een fijne app om mee te beginnen. Het is gebruiksvriendelijk en veilig, en een aandeel (of ETF) is makkelijk gekocht. Wat ik zelf het fijnste vind aan BUX Zero, is de educatie. Er staat ontzettend veel informatie op hun website, en in de app bij elk aandeel, in heldere tekst uitgelegd. Of je nu meer wilt leren over beleggen in het algemeen, de beurs in de gaten wilt houden of meer wilt weten over een specifiek aandeel: alle informatie is beschikbaar. Wat mij betreft al genoeg redenen om te beginnen met beleggen bij BUX Zero.

Commissievrij beleggen

Oke, nog even over die kosten en commissies. Want kosten kunnen je vermogen op de lange termijn fors beïnvloeden.

BUX Zero heeft als USP ‘commissievrij beleggen’. Dit betekent dat ze geen transactiekosten heffen over bepaalde orders; zero orders.

BUX Zero heft wel transactiekosten (€1) over markt- en limietorders, maar niet bij Amerikaanse aandelen. Daar worden dan wel weer wisselkosten voor gerekend.

Het verschil tussen een zero order en markt-/limietorders is dat je bij een zero order een order plaats, en BUX Zero deze order pas eind van de dag uitvoert. De koers kan ondertussen hoger of lager zijn dan het bedrag wat jij ervoor hebt ingesteld. Dit kan dus voordeel of nadeel hebben.

Zijn er ook nadelen?

BUX Zero is niet voor iedereen. Wanneer je niet zelfstandig wilt beleggen, en er zo min mogelijk mee bezig wilt zijn, dan is BUX Zero niet voor jou. Dan kan je beter beheerd beleggen. Ook moet je weten dat BUX Zero dus niet volledig gratis is. De app downloaden kost uiteraard niets en met de juiste orders kan je commissievrij beleggen. Maar let dan wel goed op welke aandelen je koopt en wat voor order je plaatst. Kosten zijn natuurlijk niet gek, want ieder bedrijf moet geld verdienen. Bij iedere broker betaal je op een of andere manier kosten.

Wellicht zijn er goedkopere brokers te vinden, maar weeg dit altijd af tegen de voordelen van BUX Zero. Gebruiksvriendelijkheid en educatie zijn ook wat waard, evenals de veiligheid van ABN Amro en het depositogarantiestelsel natuurlijk. Wat is dat je waard? Daar wil ik best wat voor betalen.

BUX Zero: gratis aandeel

Leuk detail: als je je via mijn link aanmeldt bij BUX Zero, ontvang je een gratis aandeel (en ik ook). Dit kan elk aandeel zijn! Vervolgens kan ook jij weer vrienden uitnodigen met jouw link, en ontvang jij telkens een gratis aandeel als iemand zich aanmeldt (en zij ook).

Ik heb inmiddels al zoveel vrienden aangedragen, dat ik bijna €100 aan aandelen bij elkaar heb gesprokkeld!

Gratis aandeel

Conclusie

BUX Zero is interessant voor wie wilt starten met beleggen op een laagdrempelige, veilige en leuke manier. Daarnaast kan het voordelig zijn als je voor de zero orders gaat. Bij BUX Zero beleg je zelfstandig, dus je moet je eigen aandelen kiezen (bijvoorbeeld op basis van de goede informatie die BUX Zero biedt). Wil je liever beheerd beleggen (dus dat een broker voor jou de aandelen kiest en jouw geld beheert), dan is deze app niet voor jou.

Enthousiast? Meld je hier aan en ontvang meteen je eerste aandeel >

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *